سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی انگ درک شده در کودکان دارای بدشکلی ناشی از سوختگی مراجعه کننده به مراکز ترمیمی شهر تهران

Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 19

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_IJNIU-37-146_006

Index date: 17 March 2025

بررسی انگ درک شده در کودکان دارای بدشکلی ناشی از سوختگی مراجعه کننده به مراکز ترمیمی شهر تهران abstract

زمینه و هدف تجربه انگ در کودکان دارای بدشکلی های اکتسابی حاصل از سوختگی می تواند تاثیرات ماندگاری بر سلامت روان کودک برجای گذارد و موضوعی مهم در رشد و تکامل کودک به شمار می رود. این تحقیق با هدف تعیین انگ درک شده در کودکان دارای بدشکلی ناشی از سوختگی مراجعه کننده به مراکز ترمیمی شهر تهران انجام شد.  روش بررسی در این مطالعه مقطعی ۱۹۰ کودک ۸ تا ۱۸ سال با سابقه سوختگی دارای بدشکلی یا اسکارهای ظاهری شرکت کردند. نمونه گیری به صورت دردسترس انجام شد و پژوهشگر باتوجه به معیارهای ورود از شرکت کنندگان برای حضور در مطالعه دعوت کرد. نمونه گیری از مهر سال ۱۴۰۰ الی مهر سال ۱۴۰۱ ادامه داشت. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه انگ درک شده استفاده شد. این پرسش نامه شامل ۲۱ بیانیه در طیف لیکرت ۵ بخشی است. پرسش نامه در اختیار مادر و کودک قرار داده شد و از آن ها خواسته شد با خواندن جمله، پاسخ صحیح را علامت گذاری کنند. کسب نمره بالاتر نشان دهنده رفتارهای انگ آمیز درک شده بیشتر بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس انجام شد.  یافته ها مطابق نتایج میانگین و انحراف معیار انگ درک شده در کودکان شرکت کننده ۰/۵۶۲±۲/۱۹۹ بود. رفتارهای گیج کننده با میانگین و انحراف معیار ۰/۸۲۰+۲/۵۱۷ بیشترین نوع انگ درک شده بود. انگ درک شده با سن (۰/۰۳۰=P)، جنس (۰/۰۱۰=P)، پایه تحصیلی (۰/۰۰۱>P)، زمان سپری شده از سوختگی (۰/۰۰>P) و دفعات جراحی (۰/۰۰۹=P) ارتباط معنی داری داشت. انگ درک شده همچنین با سطح تحصیلات مادر (۰/۰۰۷=P) و شغل مادر (۰/۰۰۳=P) ارتباط معنی داری داشت.  نتیجه گیری کودکان دارای سوختگی با اسکار قابل مشاهده انگ درک شده متعددی از سوی دیگران تجربه می کنند. دختران نسبت به پسران بیشتر انگ درک شده را تجربه کرده بودند و نیز این تجربه در اوایل دوره نوجوانی بیشتر بود. دفعات جراحی بیشتر و فاصله زمانی کمتر از حادثه سوختگی با افزایش تجربه انگ درک شده همراه بود. همچنین کودکان دارای مادران شاغل و با سطح تحصیلات بالاتر انگ درک شده بیشتری تجربه کرده بودند. پرستاران باید به این موضوع مهم که بر رشد و تکامل کودک تاثیر ماندگاری دارد، توجه داشته  باشند و ضمن شناسایی مشکل، موارد نیازمند ارجاع را به مراکز اجتماعی در دسترس ارجاع دهند.

بررسی انگ درک شده در کودکان دارای بدشکلی ناشی از سوختگی مراجعه کننده به مراکز ترمیمی شهر تهران Keywords:

بررسی انگ درک شده در کودکان دارای بدشکلی ناشی از سوختگی مراجعه کننده به مراکز ترمیمی شهر تهران authors

محبوبه علی اکبری

Nursing and Midwifery Research Center Care, Nursing and Midwifery School, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مهناز شوقی

Nursing and Midwifery Research Center Care, Nursing and Midwifery School, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فاطمه رحیمی نصرآبادی

Nursing and Midwifery School, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bagheri T, Fatemi MJ, Hoveidamanesh S, Ghadimi T, Asgari M, ...
Sadeghi-Bazargani H, Zare Z, Ranjbar F. Factor structure of the ...
نمایش کامل مراجع