سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های بومی رقم هیبرید خربزه (Cucumis melo L)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 788

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CIGS12_0656

Index date: 25 January 2014

بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های بومی رقم هیبرید خربزه (Cucumis melo L) abstract

ایران یکی از مهمترین مراکز تنوع ژنتیکی برای گیاهان مختلف بویژه خربزه است. در مطالعه حاضر، تنوع ژنتیکی 5 توده و 11 رقم هیبرید با استفاده از نشانگرهای ISSR بررسی شد. از بین 15 آغازگر بررسی شده، 5 آغاز گر 70 مکان ژنی تکثیر نمودند که 61% آنها چند شکل بودند. متوسط هتروزیگوسیتی مشاهده شده بین 0/058 تا 0/29 متغیر بوده و م یانگین کل برابر 0/17 بود. متوسط تعداد آلل های مؤثر (Ne) و شاخص شانن (I) برای آغازگرها به ترتیب 1/31 و 0/26 بدست آمد. آنالیز کلاستر بر مبنای ضریب تشابه ژنتیکی SM بر اساس روش complete linkage صورت رفت و الگوریتم حاصله به 3 گروه اصلی تقسیم شد. همه ارقام هیبرید به جز H6 و H9 در یک کلاستر قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که نشانگرهای ISSR برای مطالعه تنوع ژنتیکی و مدیریت ژرم پلاسم خربزه مفید می باشند.

بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های بومی رقم هیبرید خربزه (Cucumis melo L) Keywords:

بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های بومی رقم هیبرید خربزه (Cucumis melo L) authors

ساسان رحمان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

بابک عبدالهی متدولکانی

دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

سعیده غلام زاده خویی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

مرتضی قدیم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ 1. Azizi, H., Bermusi, I., Abdollahi, B., darvishzadeh, R., ...
Liu, B. and Song, M., 2002. Assesment of genetic diversity ...
Orang, S. F., shams bakhsh, M., javaran, M. J., ahmadi, ...
Robinson, R. W., and Decker- walters, D. S., 1997. Cucurbits. ...
Srepansky, A, Kovalski, I., Schaffer, A. A. and Prel- treves, ...
Wang J., Yao J., Li W., 2008. Construction of a ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های بومی رقم هیبرید خربزه (Cucumis melo L)" توسط ساسان رحمان پور، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات؛ بابک عبدالهی متدولکانی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات؛ سعیده غلام زاده خویی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات؛ مرتضی قدیم زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تنوع ژنتیکی، خربزه، نشانر ISSR هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 788 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایران یکی از مهمترین مراکز تنوع ژنتیکی برای گیاهان مختلف بویژه خربزه است. در مطالعه حاضر، تنوع ژنتیکی 5 توده و 11 رقم هیبرید با استفاده از نشانگرهای ISSR بررسی شد. از بین 15 آغازگر بررسی شده، 5 آغاز گر 70 مکان ژنی تکثیر نمودند که 61% آنها چند شکل بودند. متوسط هتروزیگوسیتی مشاهده شده بین 0/058 تا 0/29 متغیر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده های بومی رقم هیبرید خربزه (Cucumis melo L) با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.