سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل برخی نمادها در منظومه ی «آرش کمانگیر»

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,330

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MYTHICAL01_041

Index date: 29 January 2014

تحلیل برخی نمادها در منظومه ی «آرش کمانگیر» abstract

سیاوش کسرایی ازچهره های شاخص ادبیات معاصر و از پیروان نیما است که درزمره ی تأثیر گذارترین شاعران این دوران است . بیشتر شهرت او به واسطه ی منظومه ی آرش کمانگیر است. این شعر را از موفق ترین اشعار معاصر دانسته اند که پیوسته مورد نقد و تحلیلهای منتقدان قرار گرفته است؛ چرا که بهترین و موثرترین شعر او و در برگیرنده ی اسطوره ای زیبا وبه یادماندنی است و بدین سبب با اقبال عمومی و علاقه ی خوانندگان رو به رو شد و در حافظه ی تاریخی آنها حک گردید. بخش زیادی ازشهرت و اعتبار این منظومه مدیون شیوه ینوقدمایی اش و بخش دیگری به جنبه های سیاسی و مفاهیم نمادین و سمبولیک آن بر می گردد. کسرایی دراین منظومه با کاربرد نمادین باغ آتش ، برف ، جنگل ، خار، خاراسنگ ، قله ی البرز ، شعله های آتش ، تیر ، عمو نوروز، بچه ها ، آتشدان و ... سعی درترسیم نمادینجامعه ی گرفتار در استبداد و ایران کودتا زده ی دهه ی چهل دارد که اهالی این باغ آتش نور و گرمی و شورو امید می خواهند و کودکان که امیدهای آینده هستند، باید برای آزادی و فردایی به دور از خفقان وسکوت به پا خیزندو این مهم با حماسه ی آرش و جانبازی او و تنهاتیردر ترکش امیدش، میسر می گردد. این مقاله به تحلیل وبررسی این نمادها و لایه های معنایی موجود درآنها می پردازد ؛ باشد که در درک بهتر آن موثر باشد.

تحلیل برخی نمادها در منظومه ی «آرش کمانگیر» Keywords:

تحلیل برخی نمادها در منظومه ی «آرش کمانگیر» authors

علی اکبر کمالی نهاد

کارشناس محتوای آموزشی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی و رئیس اتحادیه ی انجمن های علمی آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی کشور و دبیر همایش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پورنامداریان، تقی و محمد خسروی شکیب، »دگردیسی نمادها در شعر ...
روزبه، محمد رضا، شرح، تحلیل و تفسیر شعر نو فارسی، ...
زرقانی، سید مهدی، چشم انداز شعر معاصر ایران، نشر ثالث، ...
شفیعی کدکنی، محمد رضا، ادوار شعر فارسی(از مشروطیت تا سقوط ...
شمس لنگرودی(جواهری گیلانی، محمد تقی)، تاریخ تحلیلی شعر نو، نشر ...
شمیسا، سیروس، بیان، انتشارات فردوس _ چاپ هشتم:تهران، 1379. ...
عابدی، کامیار، شبان بزرگ امید(بررسی زندگی و آثار سیاوش کسرایی)، ...
کسرایی، سیاوش، از خون سیاوش، انتشارات سخن، چاپ سوم، تهران، ...
_، =، گزینه ی عار، انتشارات مروارید، چاپ دوم، تهران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل برخی نمادها در منظومه ی «آرش کمانگیر»" توسط علی اکبر کمالی نهاد، کارشناس محتوای آموزشی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی و رئیس اتحادیه ی انجمن های علمی آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی کشور و دبیر همایش نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش کشوری افسانه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آرش کمانگیر ، سیاوش کسرایی ، نماد ، امید هستند. این مقاله در تاریخ 9 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6330 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیاوش کسرایی ازچهره های شاخص ادبیات معاصر و از پیروان نیما است که درزمره ی تأثیر گذارترین شاعران این دوران است . بیشتر شهرت او به واسطه ی منظومه ی آرش کمانگیر است. این شعر را از موفق ترین اشعار معاصر دانسته اند که پیوسته مورد نقد و تحلیلهای منتقدان قرار گرفته است؛ چرا که بهترین و موثرترین شعر او ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل برخی نمادها در منظومه ی «آرش کمانگیر» با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.