سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اهمیت و کاربرد گیاهان آبزی در پایش زیستی فلزات سنگین

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,425

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BIOREMEDIATION01_001

Index date: 14 March 2014

اهمیت و کاربرد گیاهان آبزی در پایش زیستی فلزات سنگین abstract

گیاهان آبزی یکی از مهمترین بخش های یک اکوسیستم آبی را تشکیل می دهند و به همراه جلبک ها از تولید کنندگان این اکوسیستم ها به شمار می آیند. گیاهان آبزی حقیقی به گیاهانی گفته می شود که می توانند چرخه زایشی خود را هنگامی که تمامی بخش های رویشی آنها در آب غوطه ور بوده و یا تنها برگ های آنها در سطح آب شناور هستند، کامل کنند. البته برخی از مولفین علاوه بر گیاهان آبزی مذبور، گیاهان آبزی دیگری که برای تکمیل چرخه زندگی خود به محیط خشک نیاز دارند را نیز گیاهان آبزی واقعی محسوب می نمایند. اکوسیستم های آبی به طور مداوم، دریافت کننده حجم وسیعی از آلاینده هایی همچون فلزات سنگین، آفت کش ها، هیدروکربن ها و مواد آلی ناشی از فاضلاب های خانگی، صنعتی، معدنی و کشاورزی هستند با وجود چنین شرایطی برآورد اثرات این آلاینده ها بر بوم سازگان های آبی، امری کاملاً ضروری است. در اکوسیستم های آبی، گیاهان آبزی به عنوان تجمع دهندگان زیستی و بیومونیتورها از اهمیت زیادی برخوردار هستند. به طور کلی برخی از گونه های گیاهی اعم از خشکی زی و آبزی می توانند تا در محیط های آلوده به فلزات سنگین رشد نموده و فلزات را در بافت هایشان انباشته سازند این گیاهان را در اصطلاح Hyperaccamulator می نامند. قابلیت زیست پالایی گونه های مختلف گیاهان بر حسب نوع و کیفیت و کمیت آلاینده و اجزاء مختلف گیاه و نیز شرایط زیست محیطی و اکولوژیکی متفاوت است. با توجه به اینکه گیاهان آبزی می توانند به عنوان شاخص زیستی فلزات سنگین در اکوسیستم های آبی هستند، در این مقاله گونه های گیاهان آبزی مقاوم به آلودگی و تجمع دهنده فلزات سنگین در ایران معرفی می شوند

اهمیت و کاربرد گیاهان آبزی در پایش زیستی فلزات سنگین Keywords:

اهمیت و کاربرد گیاهان آبزی در پایش زیستی فلزات سنگین authors

محمد ولایت زاده

کارشناسی ارشد شیلات، باشگاه پژوشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

میثاق طبیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بخشی خانیکی، غ. 1386. گیاهان آبزی. انتشارات دانشگاه پیام نور. ...
عباسی، ح. و نوروز، ع. 1377. گیاهان آبزی. انتشارات پدیده، ...
مجنونیان، ه. 1378. جغرافیای گیاهی ایران. مجموعه مقالات کاربرد جغرافیای ...
مسافرخورجستان، س.، خشنود، ز. و خشنود، ر. 1387. استفاده از ... [مقاله کنفرانسی]
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اهمیت و کاربرد گیاهان آبزی در پایش زیستی فلزات سنگین" توسط محمد ولایت زاده، کارشناسی ارشد شیلات، باشگاه پژوشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران؛ میثاق طبیب زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش تخصصی زیست پالایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آلودگی، فلزات سنگین، گیاهان آبزی، تجمع زیستی، سمیت هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2425 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گیاهان آبزی یکی از مهمترین بخش های یک اکوسیستم آبی را تشکیل می دهند و به همراه جلبک ها از تولید کنندگان این اکوسیستم ها به شمار می آیند. گیاهان آبزی حقیقی به گیاهانی گفته می شود که می توانند چرخه زایشی خود را هنگامی که تمامی بخش های رویشی آنها در آب غوطه ور بوده و یا تنها برگ ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اهمیت و کاربرد گیاهان آبزی در پایش زیستی فلزات سنگین با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.