فاکتورهای مؤثر بر عملکرد بیوفیلتر
Publish place: First Bioremediation Conference
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,141
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_062
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
Abstract:
یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی بشر آلودگی هوا است. بنابراین میتوان با به کارگیری ابزار و روشهای مناسب و کارا این مشکل را کنترل نمود. بیوفیلتراسیون یکی از مؤثرترین روشهای زیستی برای تصفیه جریان هوای آلوده با غلظت کم آلایندهها است. در این فرآیند میکروارگانیسمها را بر روی یک بستر متخلخل رشد میدهند. این بستر بهصورت یک نگهدارنده عمل کرده و در برخی موارد، مواد مغذی مورد نیاز رشد آنها را نیز فراهم میکند. در بیوفیلتراسیون یک فاز گاز، که ماده آلاینده به همراه آن وارد بیوفیلتر میشود و یک فاز بیوفیلم حاوی میکروارگانیسمها، که واکنش در آن انجام میگیرد، وجود دارد. فرآیندهای فیزیکی و بیولوژیکی بیوفیلترها تحت تأثیر عوامل متعددی مانند رطوبت، مقدار اکسیژن، دما و ... است. رطوبت پایین منجر به خشکی و ترک خوردگی بستر و موجب پدیده کانالیزه شدن جریانهوا میگردد. افزایش رطوبت بستر باعث کاهش مقدار اکسیژن و تولید مواد بدبو میشود. با توجه به تأثیر دما بر روی میزان مصرف اکسیژن توسط میکروارگانیسمها کنترل آن در بیوفیلتراسیون از اهمیت خاصی برخوردار است. تنوع زیستی میکروارگانیسمها تحت تأثیر محدوده خاصی از اسیدیته قرار دارد، که خروج از این محدوده اثر سوء بر کارکرد بیوفیلتر میگذارد. تغییر در نرخ هوای ورودی ممکن است با محدودیت اکسیژن همراه گردد به نحوی که با افزایش حدود سه برابر اکسیژن ورودی، حدود20 درصد در ظرفیت جذب بیوفیلتر تغییر حاصل خواهد شد. پرکنندههای بستر شامل انواع طبیعی و مصنوعی است. مواد طبیعی حاوی مواد مغذی کافی برای رشد زیستتوده هستند در صورتیکه در بکارگیری مواد مصنوعی بایستی مواد مغذی نیز به بستر افزوده شود. عمق بستر بیوفیلتر از دیگر عوامل مؤثر بر عملکرد آن است که بین5/0 تا 5/2 متر تغییر میکند. عمقهای بیشتر باعث افزایش تلفات و فشردگی ته بستر شده و باعث افزایش افت فشار و کانالیزه شدن در بستر میشود. لذا با توجه به مطالب ذکر شده عملکرد بهینه بیوفیلتر تحت تأثیر عوامل متعددی است که در این پژوهش بررسی خواهند شد.
Keywords:
Authors
فرزاد مهدیه بروجنی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد
علی ملکی
استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد
محمدامین شاهرخیان دهکردی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر
میثم حسن زاده سورشجانی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :