بررسی قدرت اثر بخشی گندزداهای رایج بر میکروارگانیسم های بیماریزای جدا شده ازقسمت های مختلف بخش سوختگی بیمارستان سوانح و سوختگی شهید صدوقی یزد
Publish place: 16th the national conference on environmental health
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 618
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_052
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
Abstract:
سابقه و هدف: بخش سوختگی محیط مناسبی جهت رشد باکتری های بیماریزا می باشد که با روش های مناسب گندزدایی می-توان این عوامل بیماریزا را کاهش داد. بنابراین انتخاب گندزدای مناسب و بکارگیری روش های استاندارد گندزدایی می تواند در کاهش عفونت های بیمارستانی نقش موثری داشته باشد. هدف این مطالعه ارزیابی قدرت اثر بخشی گندزدا های رایج بر روی پاتوژن های جدا شده از قسمت های مختلف بخش سوختگی بیمارستان سوانح سوختگی شهید صدوقی یزد می باشد. روش تحقیق: در این مطالعه نمونه گیری بصورت تصادفی ساده انجام و جمعاً240 نمونه از 30 محل مختلف بیمارستان سوانح سوختگی گرفته شد(برای هر گندزدا، تعداد 30 نمونه قبل و 30 نمونه بعد از گندزدایی). نمونه ها در آزمایشگاه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی یزد، بر روی محیط های آگار خوندار و EMB کشت داده شد، کلنی های مشکوک به پاتوژن ها توسط تست های بیوشیمیایی تعیین هویت و کلنی کانت آنها تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری T-Test زوجی آنالیز گردید.نتایج: میانگین باکتری های جدا شده از 4 قسمت بخش سوختگی بیمارستان، قبل از گندزدایی با دکونکس AF 50، دسکوسید، اپی مکس SC و سیلوسپت، به ترتیب 02/58، 28/18897، 05/30989 و52/38 و بعد از گندزدایی به ترتیب 8/12، 62/0، 65/1 و 09/5 بود که در همه گندزدا ها کاهش آلودگی تفاوت معنی داری را نشان داد(05/0 p<). ایعترین پاتوژن های جدا شده شامل سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا، استافیلوکوک ائروئوس، انتروباکتر، اشریشیاکلی بودند. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد همه گندزدا های مورد مطالعه، بر پاتوژن های جداشده موثر بوده و همچنین بین میانگین تعداد باکتری ها قبل و بعد از گندزدایی اختلاف معنی داری مشاهده گردید.
Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :