سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,221

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH16_164

Index date: 14 March 2014

بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) abstract

مقدمه: امروزه با توجه به بروز افت مداوم و کاهش ذخایر مخازن آب زیرزمینی به علل برداشت بیش از حد از منابع آبی، کاهش بی سابقه میزان بارندگی در طی دو دهه گذشته روندی را در پیش گرفته است که حجم آبی با گذشت زمان تغییر یافته است. لذا هدف از این تحقیق بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستانهای قائمشهر-جویبار توسط نرم افزار ArcGIS طی سالهای 1380-90 بوده است.مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی_مقطعی می‌باشد. نتایج آزمایشات مربوط به هدایت الکتریکی و سختی آرشیو شده در اداره آب منطقه ای استان مازندران برای 30 حلقه چاه آب زیرزمینی در طی سالهای 1380-90 دریافت شده و با نرم افزار9.3 ArcGIS وExcel2007 با آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. محدوده مورد مطالعاتی در محیط نرم افزارArcGIS رسم شده و موقعیت 30 حلقه چاه روی نقشه مشخص شد. برای ترسیم نقشه پهنه بندی از روش زمین آماری کریجینگ مدل کروی استفاده شد. براساس پهنه بندی صورت گرفته، چاهها به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شده و روند تغییرات از شمال به جنوب ( دریا به ساحل) مورد بررسی قرار گرفت و با ترسیم نمودارها ، چاهها بر حسب فاصله از دریا و فصل تر و خشک هم بررسی شدند.نتایج و بحث: نتایج نشان داد میانگین هدایت الکتریکی و سختی چاهها به ترتیب از 1761.66 میکروموس بر سانتیمتر و 461.32 میلی گرم بر لیتر بر حسب کربنات کلسیم در سال 1380 به 1865 میکروموس بر سانتیمتر و 495.88 میلی گرم بر لیتر در سال 90 افزایش یافته است. همچنین مقایسه نقشه های پهنه بندی GIS بیانگر افزایش میانگین این پارامترها طی سالهای 1380-90 بوده است. هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار از شمال به جنوب کاهش یافته ودر چاههایی که میزان هدایت الکتریکی بالاست میزان سختی هم بالا بوده است. نتیجه گیری: روند تغییرات EC از شمال به سمت جنوب (دریا به ساحل) شهرستانها کاهشی بوده است که بیانگر نفوذ شوری از دریا به منطقه بوده است. میانگین هدایت الکتریکی در فصل خشک بیشتر از فصل تر بوده است که رابطه معکوس با میزان بارش داشته است.

بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) Keywords:

دکترای بهداشت محیط , دانشیار دانشکده بهداشت , دانشگاه علوم پزشکی مازندران

بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) authors

رمضانعلی دیانتی

دکترای بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران

مهدیه علم قلیلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

منصور برافراشته پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. دهقان، و همکاران، بررسی کیفیت میکروبی آب آشامیدنی روستاهای ...
م. مطیعی نگرودی، ‌س.ح، ولایتی، س، اکبر اقلی، ف، بررس ...
؛ برشان، بیگلری، ‌ح، سوریه، م.م، اونق، ک، متدین، ع، ...
یوسفی ذ، برافراشته بور م، تقوی م، مشایخ صالحی ع، ...
صامعی، م.ر، ابراهیمی.م.، احرامپوشم.، طالبی، پ، _ مروتی، ر، بررسی ...
شریعت پناهی، م، اصول کیفیت و تصفیه آب و فاضلاب، ...
ایماندل، ک و همکاران، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب ...
احسانی، ح.ر، جاوید، .دح، حسنی، ادح، شریعت، س.م، رحمانیغع.ر، بررسی ... [مقاله کنفرانسی]
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)" توسط رمضانعلی دیانتی، دکترای بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران؛ مهدیه علم قلیلو، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران؛ منصور برافراشته پور، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دکترای بهداشت محیط، دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1221 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: امروزه با توجه به بروز افت مداوم و کاهش ذخایر مخازن آب زیرزمینی به علل برداشت بیش از حد از منابع آبی، کاهش بی سابقه میزان بارندگی در طی دو دهه گذشته روندی را در پیش گرفته است که حجم آبی با گذشت زمان تغییر یافته است. لذا هدف از این تحقیق بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی دانشگاه علوم پزشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تغییرات زمانی و مکانی هدایت الکتریکی و سختی منابع آب زیرزمینی شهرستان های قائمشهر-جویبار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.