اثر کاربرد موضعی مواد آلی و محلولپاشی عناصر غذایی بر تولید و کیفیت میوه درختان انار

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,305

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_035

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

انار (Punica granatum) بومی ایران بوده و در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت 60000) هکتار ) ، تولید 690) هزار تن ) و صادرات انار متعلق به ایران است . انار ایران در بازارهای جهانی به عنوان یک محصول ارگانیک ( به علت عدم کاربرد سموم در باغات انار کشور ) شناخته شده است . اصفهان بعد از فارس دومین تولید کننده بزرگ انار در کشور می باشد . مصرف صحیح مواد آلی و کودهای شیمیائی ( جایگذاری عمقی ) بصورت سالانه یکی از مهمترین عوامل در تولید بالا و مرغوبیت محصول باغهای انار است 1) و ).3 کاربرد عنصرگوگرد همراه با مواد آلی و باکتری های تیوباسیلوس - تیواکسیدانس علاوه بر اثرات تغذیه ای و بهبود شرائط بیوشیمیایی محیط ریشه یا ریزوسفر ( نظیر کاهش پ - هاش و افزایش حلالیت عناصر غذائی ) ، در کنترل بیماریهای قارچی نیز می تواند بسیار موثر واقع شود . کلسیم از دیگر عناصر موثر در افزایش استحکام دیواره سلولهای گیاهی ( افزایش مقاومت در برابر کرم گلوگاه میوه انار ) و فعال شدن سیستم های ایمنی گیاهان در برابر تنشهای محیطی و عوامل بیماریزا می باشد . کمبود پتاسیم، منیزیم، روی و آهن در باغهای انار به فراوانی گزارش گردیده است . مطالعات انجام گرفته در مصر نشان داداه که کشت همزمان یونجه در بین ردیفهای درختان بطور معنی داری غلظت آهن و منگنز را در برگهای انار افزایش می دهد (3 ،4 و 5) کاربرد 750 گرم کود ازته برای هر درخت طی شش نوبت، همچنین تغذیه برگی با محلولپاشی کود کامل موجب کاهش چشمگیر ترکیدگی میوه انار نسبت به شاهد گردید . کاهش ترکیدگی پوست انار با کاربرد نیتروژن را مربوط به افزایش سنتز اسیدهای آمینه و پروتئین ها با کاربرد نیتروژن می دانند ).2) در یزد کاربرد محلولپاشی سولفات روی در انار رقم طوق گردن سبب افزایش معنی دار میزان فیتواستروژن ( ماده داروئی انار ) ، ویتامین ث، مواد جامد قابل حل (TSS) ، درصد عصاره، میزان روی هسته و عملکرد میوه گردید . در باغات استان قم نیز افزایش معنی دار عملکرد و کیفیت میوه انار با کاربرد کوهای آلی و شیمیائی به روش چالکود و محلولپاشی گزارش گردید ).3) هدف این تحقیق بهبود کیفیت و عملکرد میوه گیاه انار با کاربرد روشهای موثر و اقتصادی تغذیه عناصر معدنی و مواد آلی بود .

Authors

اکبر گندمکار

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • قره شیخ بیات، ر. (1384) مطالعه تشریحی ترکیدگی میوه انار ...
  • ملکوتی، م.ج.، مجیدی، ع.، سرچشمه پور، م.، دهقانی، ف.، شهابی، ...
  • United State Department of Agriculture, 2005. USDA national nutrient database ...
  • Stiles, W. S. and Sh. Reid, 1999. Orchard nutrition management. ...
  • Sharifi, H. and A. Sepahi, 1984, Effect of gibberellic acid ...
  • نمایش کامل مراجع