تهیه نقشه پراکنش عناصر غذایی در دشت فیروزآباد فارس

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,118

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_057

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

دشت فیروزآباد با مساحت حدود 8000 هکتار و ارتقاع متوسط حدود 1300 متر از سطح دریا در 110 کیلومتری جنوب شیراز بینَ 30 و ° تا 52َ 45 و ° طول شرقی و 52َ 35 و 28 ° تا 29 ° عرض شمالی واقع شده است . این منطقه دارای رژیم حرارتی thermic و رژیم رطوبتی xerie و خاکهای آن شامل هفت سری و یک تحت سری می باشد . در این دشت محصولاتی چون گندم، ذرت، جو، برنج، کلزا ومرکبات با عملکرد های قابل توجهی در اقتصاد منطقه نقش بسزایی دارند . در سه ده گذشته هر ساله ( حداقل دوبار ) مقدار قابل توجهی کود شیمیایی مصرف شده است . جهت اطلاع از وضعیت عناصر غذایی پر مصرف ( ازت، فسفر و پتاسیم ) و عناصر کم مصرف ( آهن، روی، منگنز و مس ) و وضعیت ماده آلی خاک و تعیین پراکندگی میزان عناصر ( کم، متوسط وزیاد ) در راستای بهبود مدیریت تغذیه و کاهش آلودگی محیط زیست در نتیجه توصیه کاربردی کود به کاربران این تحقیق انجام گرفت . کشورهای پیشرفته از سالیان دور اقدام به تهیه نقشه های حاصلخیزی کرده اند . بطوریکه امروزه کشاورزی دقیق در راس برنامه های آنان قرار دارد . که درآن تمام اطلاعات فیزیکی و شیمیایی خاک با مختصات در کامپیوتر ثبت و هنگام برداشت، کمباین اتوماتیک با ارزیابی و نمونه برداری مجدد، نقاطی را که عملکرد کمتر از متوسط دارند تیمار کرده وازکود دهی تمام مزرعه اجتناب می کنند . ایران بجز چند مطالعه محدود، حتی از داشتن نقشه پراکنش ماده الی و عناصر غذایی در مضیقه میباشد . علی نیا (1375) اقدام به تهیه نقشه حاصلخیزی اراضی مزروعی شرق گیلان نمود . سیفی (1374) طی مطالعه سه ساله نقشه حاصلخیزی خاک دشت ارومیه به مساحت 10/000 هکتار را به انجام رساند . معدنچی (1374) و پناهی (1367) مطالعات مشابهی را در ایستگاه های تحقیقاتی استان های همدان و کهکیلویه و بویراحمد انجام داده اند . ایرانی پور و زارعی وضعیت حاصلخیزی خاک 31000 هکتار از اراضی کشاورزی غرب اصفهان را مورد مطالعه قرار دادند و گزارش کردند که تنها 15 درصد از اراضی آنجا دچار کمبود فسفر هستند . کریمیان و یثربی (1380) با مطالعه وضعیت مس در خاک های تحت کشت گندم فارس، گزارش کردند که 95 درصد از اراضی تحت کشت گندم در استان نیاز، به کود مس ندارند، معذالک گزارش هایی دال بر نیاز بیش ار 50 درصد مزارع به مس موجود است .

Authors

جهانبخش میرزاوند

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب در فارس و تهران

سیروس شاکری

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب در فارس و تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • الفتی، منصور و الیشاتاتارو، 1371، گزارش نهایی طرح مطالعه حاصلخیزی ...
  • پناهی، خدابخش. 1367. بررسی، مطالعه و تهیه نقشه حاصلخیزی خاک، ...
  • سیفی، سرویس. 1374. گزارش نهایی طرح چهار ساله (72-1368) تهیه ...
  • علی نیا، محمد حسن. 1375. گزارش نهایی طرح تهیه نقشه ...
  • کریمیان، نجفعلی و منوچهر مفتون.1366. ارزیابی حاصلخیزی خاک، نشریه فنی ...
  • کریمیان، نجفعلی و جعفر بیژنی.1380. وضعیت مس در خاک های ...
  • معدنچی، ناصر. 1374. گزارش نهایی طرح تهیه نقشه حاصلخیزی خاک ...
  • نمایش کامل مراجع