تاثیر چهار گونه گیاه گز بر میزان ماده آلی و قابلیت استفاده عناصر غذایی خاک رویشگاه

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,399

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_319

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

Abstract:

خاک وگیاه دارای اثـرات متقابل مختلفی بر یکدیگر بوده که از آن جمله بهبود ساختمان خاک از نظر پایداری و اندازه خـاکدانه ها به عـلت افزایش بقایای آلـی گیـاهی به خاک است و متقابلاً تـاثیر وزن مخصوص ظاهری خاک در گسترش ریشه رامی توان نام برد . تغییر در غلظت عناصر خاک و همچنین در نسبت عناصر قابل جذب به وسیله گیاه نمونه دیگری از این اثرات متقابل می باشد . تغییر خواص خاک متاثر از گونه های گیاهی، بیشتر در جهت افزایش آن شکل های از عناصر است که قابلیت استفاده بیشتری برای گیاهان دارند ] Mlambo [.Vinto and Burke., 1995 و همکاران (2005) با مطالعه بر روی گیاه کلوفوسپریوم موپانا مشاهده نمودند که میزان کربن آلی در عمق سطحی صفر تا 10 سانتی متری زیر سایه انداز گیاه به طور معنی داری بیشتر از خارج سایه انداز می باشد . OCanell و همکاران (2003) بیان می کنند که باقی ماندن بقایای گیاهی وسیله ای است که باعث می شود، آبشویی نیتروژن معدنی محدود شده رطوبت خاک سطحی بهبود یافته و تامین نیتروژن قابل جذب در دراز مدت افزایش یابد . Everett و همکاران (1986) نیز بیان می کنند که خاک سطحی رویشگاه گونه ای کاج دارای بیشترین مقدار فسفر قابل استفاده بوده و با افزایش عمق، این مقدار کم می شود . (1998) Brejde ضمن مطالعه اکوسیستمی که گونه های بلوط در آن غالب بود، بیان نمود که مقدار پتاسیم قابل تبادل در زیر سایه انداز بیشتر از خارج سایه انداز می باشد . Everett و همکاران (1986) گزارش نمودند که غلظت عناصر کم مصرف آهن، منگنز، مس و روی در فاصله دو سوم شعاع تاج درخت کاج بیشترین است . آنان مشاهده کردند که در اعماق پایین تر این اختلاف نامشهود است . هدف از تحقیق حاضر بررسی بعضی از اثرات متقابل خاک و گیاه منجمله بررسی تاثیر این گیاهان بر میزان ماده آلی و همچنین قابلیت جذب بعضی از عناصر غذایی خاک محیط رویشگاه در عمق های مورد مطالعه می باشد .

Authors

عبدالمجید ثامنی

دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهدی آقائی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Brejda, J. J. (1998).، Factor analysis of nutrient distribution patterns ...
  • Everett, R. L., S. H. Sharrow., and D. Thran.(1986). Soil ...
  • Karimian, N., and K.Razmi. (1990). Influenee of prennial plants On ...
  • of C o lophosprmum mopane on surface soil properties Influence؟، ...
  • OCanell, A. M., T. S, Grove, D. S. Mendlham and ...
  • Vinto, M. A., I. C. Burke. (1995). Interaction between individual ...
  • نمایش کامل مراجع