سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر کودهای نیتروژن و فسفر در عملکرد و درصد روغن ارقام مختلف گلرنگ دیم

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,174

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI10_333

Index date: 31 January 2007

بررسی اثر کودهای نیتروژن و فسفر در عملکرد و درصد روغن ارقام مختلف گلرنگ دیم abstract

گلرنگ یکی از دانه های روغنی مهم است که در مناطق دیم ایران کشت می شود . در ارتفاعات کمتر از 1000 متر تا 2300 متر بالا تر از سطح دریا می توان آن را کاشت ولی در ارتفاعات بالا عملکرد و میزان روغن آن کاهش می یابد . وزن هزار دانه آن بسته به مناطق مختلف از 25 تا 50 گرم , و میزان روغن آن 30 تا 36 درصد متغیر می باشد . در مناطق دیم عملکرد آن از 500 تا 1200 کیلو گرم در هکتار متغیر است . از نظر اقتصادی نیز زراعت گلرنگ پتانسیلزیادی برای رقابت با محصولات رایج در مناطق دیم مثل گندم ،جو،عدس و نخود دارد . گلرنگ نسبت به خشکی مقاوم است . بنابراین کشت بهاره یا پائیزه گلرنگ در شرائط دیم که عملکردی معادل یا حتی بیشتر از گندم دارد، می تواند در مناطق در کنار محصولات ( غلات ) کاشته شود ویا در تناوب با گندم جایگزین گندم و جو آن گردد . مصرف عناصر غذائی در گیاه گلرنگ، وزن هزار دانه ، میزان روغن ، پروتئین و عملکرد دانه را در واحد سطح تحت تأثیر قرار می دهد . ازت یکی از مواد غذائی اصلی است که برای رشد گلرنگ در مقایسه با سایر عناصر از اهمیت زیادی برخوردار است . کمبود آهن، مس، روی و منگنز در گلرنگ مشاهده نشده است . در داکوتای آمریکا در زراعتهای دیم برای برداشت 1200 کیلوگرم در هکتار دانه گلرنگ ، 60 کیلوگرم در هکتار ازت و 30 کیلوگرم در هکتار فسفر مصرف می گردد و توصیه گردیده است که از مصرف کود های ازته و فسفره در تماس مستقیم با بذر اجتناب گردد . گلرنگ گیاهی با ریشه عمیق است و می تواند مواد غذایی را از اعماق پایین خاک که جذب آن برای غلات امکان پذیر نیست ، جذب نماید بنابراین بسیار مقاوم به خشکی است

بررسی اثر کودهای نیتروژن و فسفر در عملکرد و درصد روغن ارقام مختلف گلرنگ دیم authors

اکبر حقیقتی ملکی

محقق موسسه تحقیقات کشاورزی دیم

فرهاد فری

محقق موسسه تحقیقات کشاورزی دیم - معاونت کرمانشاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سعادت لاجوردی، ناصر . 1359 . دانه های روغنی . ...
فروزان، ک. 1378. گلرنگ. انتشارات شرکت سهامی توسعه کشت دانه ...
محمدی، م.1380. گزارش نهایی بررسی اثر فاصله ردیفهای کاشت و ...
Bergman, J.W. 1979. Safflower production guidelines. CIS8; Montana Agricultral Experiment ...
Croissant. R.L., D.L, and J.F. Shanahan . 1986. Safflower production ...
Dahnke, W. C., C. Fanning and A. Cattanach. 1992. Fertilizing ...
14-Jacobsen, J.S. 2003. World fertilizer use manual. Department of Plant ...
16-Leshem, Y., I. Bruckental, G. Ashbel, Z. Weinberg, and Y. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر کودهای نیتروژن و فسفر در عملکرد و درصد روغن ارقام مختلف گلرنگ دیم" توسط اکبر حقیقتی ملکی، محقق موسسه تحقیقات کشاورزی دیم؛ فرهاد فری، محقق موسسه تحقیقات کشاورزی دیم - معاونت کرمانشاه نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 11 بهمن 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2174 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گلرنگ یکی از دانه های روغنی مهم است که در مناطق دیم ایران کشت می شود . در ارتفاعات کمتر از 1000 متر تا 2300 متر بالا تر از سطح دریا می توان آن را کاشت ولی در ارتفاعات بالا عملکرد و میزان روغن آن کاهش می یابد . وزن هزار دانه آن بسته به مناطق مختلف از 25 تا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر کودهای نیتروژن و فسفر در عملکرد و درصد روغن ارقام مختلف گلرنگ دیم با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.