تأثیر لجن فاضلاب بر پارامترهای جذب فسفر در تعدادی از خاکهای آهکی
Publish place: 10th Soil Science Congress of Iran
Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,140
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_679
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
Abstract:
غلظت فسفر در محلول خاک و در نتیجه قابل استفاده بودن این عنصر غذائی برای گیاه، ارتباط نزدیکی با فرایندهای جذب سطحی فسفر به وسیله اجزای خاک از جمله کانیهای رسی ، اکسیدها و هیدراکسیدهای آهن و آلومینیوم، کربنات کلسیم و مواد آلی دارد . این ارتباط دینامیک را می توان بوسیله هم دماهای جذب توصیف کرد، که در میان آنها معادله لانگمویر و فروندلیچ معروفتر از بقیه هستند . به دلیل فراوانی کربنات کلسیم و نوع مواد مادری در خاکهای ایران تثبیت فسفر یک مشکل بزرگ برای حاصلخیزی این خاکها به شمار می آید جذب سطحی فسفر بر روی کلسیت و تشکیل پیوندهای نامحلول و کم محلول Ca-P پس از کود دادن باعث پائین آمدن راندمان کوددهی و افزایش فسفر ذخیره خاک می گردد . لذا به دلائل اقتصادی و اکولوژیکی، استفاده از منابع آلی فسفر از جمله لجن فاضلاب در مدیریت حاصلخیزی خاک مناسبتر از کود شیمیائی است . لجن فاضلاب شهری حاوی میزان نسبتاً بالای فسفر است . همچنین این مواد به دلیل رقابت با فسفر بر سر مکانهای جذب ، جذب سطحی فسفر را کاهش داده قابلیت دسترسی آن را در خاک بالا می برد ).2) استفاده از این کودها باعث تغییر پارامترهای هم دماهای جذب در خاکها خواهد شد . هدف از این تحقیق مطالعه تاثیر کوتاه مدت لجن فاضلاب بر پارامترهای هم دماهای جذب فسفر در تعدادی از خاکهای همدان بود .
Authors
مهدیه خورشید
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
علیرضا حسین پور
دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :