سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه فیتوشیمیایی اکوتیپ های مختلف گل ختمی (.Alcea Koelzii L) در استان چهارمحال و بختیاری

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,027

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCMPNI01_208

Index date: 12 May 2014

مطالعه فیتوشیمیایی اکوتیپ های مختلف گل ختمی (.Alcea Koelzii L) در استان چهارمحال و بختیاری abstract

عوامل آب و هوای مانند دما، بارندگی، طول روز، نور خورشید، تبخیر و تعرق و بادنقش مهمی در تولیدمتابولیتهای ثانویه این گیاهان دارند. ارتفاع از سطح دریا، درصد شیب و جهت آن، عرض جغرافیایی، پوشش اراضی، نزدیکی به منابع آبی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه تأثیر بر سایر عوامل بوم شناسی بر سنتز ترکیبات ثانویه به خصوص اسانس در گیاهان مؤثر هستند. خصوصیات خاک مثل بافت خاک، مواد آلی، آهک، شوری و اسیدیته از فاکتورهای محیطی می باشند که باید مورد مطالعه قرار گیرند. ختمی گیاهی است علفی، پایا، دارای ساقه ای به ارتفاع 0/5 تا 1/5 متر و پوشیده از کرک های نرم که ریشه ای دراز، دوکی شکل، به ضخامت انگشت و به رنگ خاکستری مایل به زرد دارد. در نواحی مختلف مخصوصاً در سواحل ماسه ای، زمین های کم و بیش شور و نواحی مرطوب می روید و با آنکه امروزه در محیط های مختلف پراکندگی حاصل نموده معهذا محل زندگی آن، بیشتر در اراضی شوره زار است و از آنجا به اماکن دیگر انتشار یافته است. از اختصاصات ختمی این است که برگ های پهن و بزرگ، منقسم به 3 تا 5 لوب دندانه دار و گل هایی درشت به رنگ سفید گلی یا مایل به ارغوانی دارد. گلهای آن در قسمت انتهایی ساقه، به صورت دسته های غالباً 3 تایی ظاهر می گردد. اکوتیپ های جمع آوری شده در این مطالعه مربوط به مناطق شهرکرد، دستگرد، بن کوهرنگ و شیخ شبان بودند. نتایج نشان داد از نظر میزان آلکالوئیدها، آنتراکینون ها و فنیل پروان تفاوت معنی داری بین نمونه های مختلف دیده نشد اما از نظر میزان ترپن ها، ساپونیت، فلاونوئید و کومارین اختلاف بین اکوتیپ ها معنی دار بود. همچنین غلظت پلی فنل ها خصوصاً تانن نیز در میان نمونه های مورد بررسی تفاوت های فاحشی دیده شد.

مطالعه فیتوشیمیایی اکوتیپ های مختلف گل ختمی (.Alcea Koelzii L) در استان چهارمحال و بختیاری authors

بهرام مجدنصیری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تایز، ل و زایگر، ل. 1379. فیزیولوژی گیاهی. جلد دوم. ...
- قاسی ع138.گیاهان دارویی ومعطر (شناخت واثرات آنها). انتشارات دانشگاه ...
منطقه دستگرد (درصد) 9/25 13/21 16/26 9705 38/24 6/31 7/63 ...
Alonso, M.J. Perez.. Negueruela, A. Velasco., Paul, J. Pala., Sanz, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه فیتوشیمیایی اکوتیپ های مختلف گل ختمی (.Alcea Koelzii L) در استان چهارمحال و بختیاری" توسط بهرام مجدنصیری، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای گیاهان دارویی شمال کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 22 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1027 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عوامل آب و هوای مانند دما، بارندگی، طول روز، نور خورشید، تبخیر و تعرق و بادنقش مهمی در تولیدمتابولیتهای ثانویه این گیاهان دارند. ارتفاع از سطح دریا، درصد شیب و جهت آن، عرض جغرافیایی، پوشش اراضی، نزدیکی به منابع آبی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به واسطه تأثیر بر سایر عوامل بوم شناسی بر سنتز ترکیبات ثانویه به خصوص اسانس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه فیتوشیمیایی اکوتیپ های مختلف گل ختمی (.Alcea Koelzii L) در استان چهارمحال و بختیاری با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.