برآورد دز وابسته به غلظت رادون در آبهای معدنی ؛ بسته بندی شده؛ در ایران

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,422

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IPC85_195

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1385

Abstract:

بیشترین تابشی که انسان دریافت می کند ناشی از تابش طبیعی ( یا زمینه ) است و در این میان رادون نقش اساسی در پرتو گیری طبیعی بر عهده دارد . بشترین خطـری کـه متوجه انسان است از تنفس این گاز اسـت . آشـامیدن آب آلـوده بـه رادون نیـز باعـث دزهـای قابـل تـوجهی بـه معـده مـی گـردد بـه طوریکـه طبـق بـرآورد EPA (Environmental Protection Agency) رادون موجود در آبهای آشامیدنی باعث 168مورد مرگ ناشی از سرطان در سال می شود کـه %89 آن ناشـی از سـرطان ریه به علت تنفس رادون منتشر شده موجود در آب به هوا و %11 از این م رگ و میرها ناشی از سرطان معده به علت استفاده از آبهای آشامیدنی محتوی رادون می باشـد . امروزه تمایل به استفاده از آبهای معدنی بسته بندی شده رو به گسترش است و این در حالی است بر اسـاس گزاراشـات علمـی در هـر منطقـه ای مقـدار غلظـت رادیـو نوکلوییدها ورادون در آبهای معدنی چند برابر بیشتراز مقدار غلظت گاز رادون در آبهای سطحی است . این مقاله دز دریافتی توسط معده از گاز رادون موجود در چند نوع از آبهای معدنی ( آبهای بسته بندی شده ) موجود در بازار ایران را مورد بحث قرار می دهد و با فرض اینکه مقدار مصرف روزانه هر شخص برابر یک لیتر می باشد مقدار اکتیویته آبهای بسته بندی موجود در بازار تعیین شده و با استفاده از روابط معرفی شده توسط ICRP ، ماکزیم دز رسیده به معده در اثر آشامیدن هـر کـدام از نمونـه هـا تخمین زده می شود

Authors

محمدرضا اسدی

فیزیک بهداشت – آزمایشگاههای جابر بن حیان – سازمان انرژی اتمی ایران

محمد اسماعیل نژاد

فیزیک بهداشت – آزمایشگاههای جابر بن حیان – سازمان انرژی اتمی ایران

زهرا رحمتی نژاد

فیزیک بهداشت – آزمایشگاههای جابر بن حیان – سازمان انرژی اتمی ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بررسی پرتو زایی رادیوم-226 در آبهای آشامیدنی ایران _ امور ...
  • Health effects from radon-22 in drinking water in Algiers. ...
  • J.Radiol .Prot. 1999 Vol.19 No 3 - UK ...
  • Estimates of the dose due to Rn(222) C Onc entrations ...
  • UNS CEAR 1998 4- ICRP1991 ...
  • نمایش کامل مراجع