سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تطبیقی خانه های بومی شیراز با اصول معماری پایدار

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,066

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAU01_061

Index date: 14 May 2014

مقایسه تطبیقی خانه های بومی شیراز با اصول معماری پایدار abstract

عوامل گوناگونی چون توپوگرافی، ویژگی های اقلیمی، قابلیت های اقتصادی، معیشت، منابع آب و ... در سرزمین پهناور ایران موجب پدیدار شدن بافت های متفاوتی از نظر شکل گیری کالبدی شهری و روستایی شده است. موقعیت جغرافیایی و اقلیمی خاص همراه با هوشمندی گذشتگان این سرزمین طی قرون متمادی در بهره گیری ازمنابع طبیعی و حفاظت از آن، در جای جای کشور دست به دست هم دادند تا معماری پدید آید. بحران های کنونی نظیر تغییر اقلیم و تقلیل منابع، معماران را بر آن داشته تا با رمزگشایی از معماری بومی مناطق مختلف و انطباق دستاوردهای آن با نیاز های نوین به معماری پایدار نزدیک تر گردند. از این رو با توجه به اینکه بیشترین میزان آسیب به محیط زیست در زمینه معماری و شهرسازی اتفاق افتاده است و همچنین خانه، بنیادی ترین واحد در معماری و شهرسازی می باشد؛ با فرض اینکه خانه های بومی و سنتی شیراز تا میزان قابل قبولی پاسخگوی شرایط آسایش زیستی و محیطی در گذشته بوده اند؛ چگونگی تطابق اصول معماری پایدار با خانه های شیراز مورد آزمون قرار گرفته است. بدین منظور از میان خانه های با ارزش تاریخی-قاجار و ماقبل واقع در شیراز به صورت تصادفی شش مورد انتخاب شده و به صورت کتابخانه ای و میدانی مورد پژوهش قرار گرفته اند . نتیجه حاصل بیانگر آن است که خانه های بومی شیراز از نقطه نظرهای متفاوت که در متن به تفصیل بیان خواهند شد، بیشترین میزان انطباق با اصول معماری پایدار را دارند .

مقایسه تطبیقی خانه های بومی شیراز با اصول معماری پایدار Keywords:

مقایسه تطبیقی خانه های بومی شیراز با اصول معماری پایدار authors

وحدانه فولادی

دانشجوی دکتری تخصصی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

گلناز مهرجم

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

الهه رعیتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ینا، محسن ؛(1387) تجزیه و تحلیل اقلیمی شوادون ها ...
-قیاسوند، جواد ؛(1385) تعامل معماری و انرژی های نو پایدار، ...
-آیوازیان، سیمون ؛(1377) بهره گیری از روش های سنتی درصرفه ...
-پوردیهیمی، شهرم:(1370) تاثیر سایه سازها بر میزان کسب انرژی گرمایی ...
-پارسی، فرامرز؛(1387) فضاهای اقلیمی در معماری ایرانی، مجله معمار، شماره ...
-دکی، مارک ؛ براون. جی.:زد، (1386) آقائی، سعید ؛ خورشید، ...
قادیان، وحید؛(1387) بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران، چاپ پنجم، تهران:انتشارات ...
-معماریان، غلامحسین؛(1387)، آشنایی با معماری م سکونی ایرانی گونه شناسی ...
-مفیدی، مجید ؛ محمودی، مهناز(1387) ؛ تحلیلی بر گونه شناسی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تطبیقی خانه های بومی شیراز با اصول معماری پایدار" توسط وحدانه فولادی، دانشجوی دکتری تخصصی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ گلناز مهرجم، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس؛ الهه رعیتی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری پایدار ، خانه بومی، شیراز هستند. این مقاله در تاریخ 24 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2066 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عوامل گوناگونی چون توپوگرافی، ویژگی های اقلیمی، قابلیت های اقتصادی، معیشت، منابع آب و ... در سرزمین پهناور ایران موجب پدیدار شدن بافت های متفاوتی از نظر شکل گیری کالبدی شهری و روستایی شده است. موقعیت جغرافیایی و اقلیمی خاص همراه با هوشمندی گذشتگان این سرزمین طی قرون متمادی در بهره گیری ازمنابع طبیعی و حفاظت از آن، در جای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تطبیقی خانه های بومی شیراز با اصول معماری پایدار با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.