سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر ایجاد تعادل درمتغیرهای فضایی و کالبدیبر رفتار و ادراک حسی انسان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,402

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAU01_162

Index date: 14 May 2014

تاثیر ایجاد تعادل درمتغیرهای فضایی و کالبدیبر رفتار و ادراک حسی انسان abstract

ساختارها یا الگوهای مختلف محیط کالبدی، رفتارهای مختلفی را تامین میکنند.محیط کالبدی باید به گونه ای شکل یابد که برازنده الگوی جاری یا دلخواه رفتار باشد، بدان معنی که کالبد بر اساس پیش بینی رفتار انسانی طراحی شود.انسان با توجه به نیازها، ارزشها و هدفهای خود کیفیت های خاصی از محیط می طلبد تا به فعالیت در محیط بپردازد.با توجه به اینکه محیط و کالبد معماری بر انسان، بر اساس معنا اثر می گذارند هدف ازاین تحقیق بررسی عوامل تاثیر گذار، نگهداری ، انتقال و در نهایت تحلیل و بررسی تاثیر تعادل در نحوه به کارگیری این عوامل در سه بنای ویلا مایرا، حمام آبگرم پیتر زومتر و کلیسای نورمی باشد به طوری که انسان با آن همنوا گردد و درک انسان از آن مکان بر اساس ویژگی های خاص او و پیشبینی رفتاری وی به ارتقاء برسد. پرسش اصلی تحقیق این است که با توجه به اینکه فضاها، هستی خود را از مکان میگیرند چگونه با ایجاد تعادل در خصوصیات شکلی و کیفیت های فضایی از قبیل نور،ابعاد،رنگ، بافت و مصالح میتوان در ادراک حسی فضا (کالبد) تاثیر گذاشت طوری که محیط کالبدی به خوبی به ساختار رفتار متناسب با آن فضا، با در نظر گرفتن نیاز و توقع انسانی پاسخگو باشد.روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و کاربردی و بر پایه اسناد و مدارک کتابخانه ای و اینترنتی بوده به طوری که نتایج تحقیق نشان می دهد، باایجاد تعادل دراین عوامل ومتغیرها میتوان ادراک انسان را از فضا ارتقاء داده و محیط کالبدی را بر اساس نیاز و رفتار انسانی به صورت عملکردی خلق کرد.

تاثیر ایجاد تعادل درمتغیرهای فضایی و کالبدیبر رفتار و ادراک حسی انسان Keywords:

تاثیر ایجاد تعادل درمتغیرهای فضایی و کالبدیبر رفتار و ادراک حسی انسان authors

سودابه عباسی آذر

کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد قزوین

سیمون آیوازیان

استاددانشگاه آزاد قزوین و استاد تمام دانشگاه تهران

فائزه خدمتگزار

کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-پالاسما، یوهانی؛(1390)، چشمان پوست، معماری و ادراکات حسی، ترجمه رامین ...
پورتلا، سزار، (1388)، "نور به مثابه یک فرم معمارانه"، ترجمه ...
-شیرازی، محمدرضا ؛(389 1)، مقاله پدیدار شناسی در عمل ...
-فوریاما، ماسائو؛(379 1)، تادائو آندو، ترجمه محمد علی اشرف گنجویی، ...
-لنگ، جان؛(1391)، آفرینش نظریه معماری، نقش علوم رفتاری در طراحی ...
-مونروسی بیردزلی و جان هاسپرس(1376)، تاریخ و مسائل زیبایی شناسی، ...
-گروتر، یورگ کورت؛(1390)، زیبایی شناسی در معماری، ترجمه جهانشاه پاکزاد، ...
-میرشاهی، آیدا؛ 1391، جایی برای سکونت روح، مجله مشهری معماری، ...
h pwww. newdesign _ i _ m ages 1 _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر ایجاد تعادل درمتغیرهای فضایی و کالبدیبر رفتار و ادراک حسی انسان" توسط سودابه عباسی آذر، کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد قزوین؛ سیمون آیوازیان، استاددانشگاه آزاد قزوین و استاد تمام دانشگاه تهران؛ فائزه خدمتگزار، کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انسان،مکان، نور، رنگ، تناسبات هستند. این مقاله در تاریخ 24 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1402 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ساختارها یا الگوهای مختلف محیط کالبدی، رفتارهای مختلفی را تامین میکنند.محیط کالبدی باید به گونه ای شکل یابد که برازنده الگوی جاری یا دلخواه رفتار باشد، بدان معنی که کالبد بر اساس پیش بینی رفتار انسانی طراحی شود.انسان با توجه به نیازها، ارزشها و هدفهای خود کیفیت های خاصی از محیط می طلبد تا به فعالیت در محیط بپردازد.با توجه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر ایجاد تعادل درمتغیرهای فضایی و کالبدیبر رفتار و ادراک حسی انسان با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.