سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اولویت‌بندی نیروگاه‌های حرارتی کشور برای نصب سیستم بازیافت CO2 جهت تزریق در مخازن نفتی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 921
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PSC28_229

Index date: 15 May 2014

اولویت‌بندی نیروگاه‌های حرارتی کشور برای نصب سیستم بازیافت CO2 جهت تزریق در مخازن نفتی abstract

به منظور ازدیاد برداشت نفت از مخازن نفتی، تزریق گاز طبیعی در مخازن امری عادی محسوب می‌شود. به دلیل ارزش بالای گاز طبیعی، برخی از کشورها به سمت جایگزینی گاز طبیعی با دی‌اکسیدکربن جهت تزریق در مخازن حرکت نموده‌اند. از سوی دیگر نیروگاه‌های حرارتی به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های CO2 در کشور شناخته می‌شوند. بنابراین برداشت دی‌اکسیدکربن از دودکش نیروگاه‌های حرارتی و تزریق آن در مخازن نفتی علاوه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، امکان استفاده مناسب‌تر از گاز طبیعی را فراهم می‌نماید. در این مطالعه از طریق روش AHP به بررسی پتانسیل نیروگاه‌های حرارتی کشور در برداشت CO2 پرداخته شده است تا مناسب‌ترین نیروگاهها جهت برداشت دی‌اکسیدکربن و تزریق در مخازن انتخاب گردند. معیارهای مختلفی (مانند فاصله از مناطق نفت‌خیز) برای انتخاب نیروگاه‌ها درنظر گرفته شده که در این مقاله به آنها اشاره گردیده است. نتایج غربالگری نشان دادند که نیروگاه‌های بخار در این زمینه دارای اولویت می‌باشند. مناسب‌ترین نیروگاه‌ها برای برداشت CO2 جهت ازدیاد برداشت نفت به ترتیب نیروگاه‌های بخاری رامین، شهید منتظری، بیستون، بندرعباس و سیکل ترکیبی کازرون به دست آمدند

اولویت‌بندی نیروگاه‌های حرارتی کشور برای نصب سیستم بازیافت CO2 جهت تزریق در مخازن نفتی Keywords:

اولویت‌بندی نیروگاه‌های حرارتی کشور برای نصب سیستم بازیافت CO2 جهت تزریق در مخازن نفتی authors

عدنان مرادیان

گروه شیمی، مرکز شیمی و مواد پژوهشگاه نیرو تهران، ایران

عماد رعایایی

مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران تهران، ایران

مقاله فارسی "اولویت‌بندی نیروگاه‌های حرارتی کشور برای نصب سیستم بازیافت CO2 جهت تزریق در مخازن نفتی" توسط عدنان مرادیان، گروه شیمی، مرکز شیمی و مواد پژوهشگاه نیرو تهران، ایران؛ عماد رعایایی، مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران تهران، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی برق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ازدیاد برداشت نفت؛ انتشار دی‌اکسید کربن؛ غربالگری؛ نیروگاه‌های حرارتی هستند. این مقاله در تاریخ 25 اردیبهشت 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 921 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور ازدیاد برداشت نفت از مخازن نفتی، تزریق گاز طبیعی در مخازن امری عادی محسوب می‌شود. به دلیل ارزش بالای گاز طبیعی، برخی از کشورها به سمت جایگزینی گاز طبیعی با دی‌اکسیدکربن جهت تزریق در مخازن حرکت نموده‌اند. از سوی دیگر نیروگاه‌های حرارتی به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های CO2 در کشور شناخته می‌شوند. بنابراین برداشت دی‌اکسیدکربن از دودکش نیروگاه‌های حرارتی ... .