سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

راهبردها و کاربردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در پیشگیری و مدیریت کارآمد بحران‌ها

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 785

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM05_013

Index date: 1 June 2014

راهبردها و کاربردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در پیشگیری و مدیریت کارآمد بحران‌ها abstract

جهان اطراف ما امروز بیش از هر زمان دیگری نسبت به گذشته، در حال تغییر و تحول است؛ این دگرگونی شتابان، کره زمین را نا آرام‌تر و سکونتگاه‌های بشر را آسیب پذیرتر از آنچه آرزویش را داریم، نشان می‌دهد. تغییرات آب و هوایی گسترده، وقوع متعدد طوفان‌های مهیب، رخداد گاه و بیگاه زمین لرزه و سونامی‌های ویرانگر، خشکسالی‌های وسیع، سیلاب‌های عظیم و انواع دیگر مخاطرات پیرامون ما، خواه با منشاء طبیعت و یا منشاء انسان ساخت، آرامش و امنیت زندگی انسان را به چالشی جدی فرا می‌خواند. پبشگیری و مدیریت این بحران‌ها دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر برای جوامع بشری و بویژه دولتها و حکومت‌های محلی است. سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی ، اولین و مهمترین ابزار برای نیل به این مهم می‌باشند؛ چرا که عملکرد مطلوب و صحیح تمامی فازهای مدیریت بحران وابسته به داده‌ها و اطلاعات منتج از این سیستم می‌باشد. داده‌ها بایستی در یک روش نظام‌مند به درستی جمع آوری، سازماندهی و نمایش داده شوند تا بتوان از خروجی‌های آنها برای تصمیم‌گیری و مواجهه با بحران‌های مختلف استفاده کرد. سامانه اطلاعات جغرافیایی علاوه بر موارد یاد شده می‌تواند بستر مناسبی برای تمرکز اطلاعات، پیش بینی و برآوردهای اولیه خطر و حتی در مواردی، هشدارهای زود هنگام سوانح باشد.این مقاله با ذکر مثال‌هایی از کلانشهر تهران، به راهبردها و کاربردهای عملیاتی شده فناوری سیستم اطلاعات جغرافیایی از مرحله پیاده سازی و به روز رسانی تا مواجهه با سوانح واقعی و همچنین تاثیرات مثبت آن بر ارتقاء سطح کارآمدی نظام پیشگیری و مدیریت بحران‌ها می‌پردازد.

راهبردها و کاربردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در پیشگیری و مدیریت کارآمد بحران‌ها Keywords:

راهبردها و کاربردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در پیشگیری و مدیریت کارآمد بحران‌ها authors

سکینه محمدی

کارشناس GIS، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران

حسن کاکایی مهیاری

کارشناس برنامه ریزی، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جهانی لیلی، علیرضا، و زهرا حسن دوست، 1390، سیستم اطلاعات ... [مقاله کنفرانسی]
پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، 1384. گزارش ...
Greene R.W. _ 2002, Confronting Catastrophe 'A GIS HANDBOOK', ESRI ...
_ ALTAN, Orhan, BACKHAUS, Robert, BOCCARDO, Piero, ZLATANOVA, Sisi, 2010, ...
Germa n-Indonesian Technical Cooperation on 'Mitigation of Geo risk, 2009, ...
An ESRIM White Paper, 2006, GIS and Emergency Management in ...
UNISDR, 2005, Hyogo Framework for Action 2005-2015, World Disaster Reduction ...
Altan, Metin, Ozturk, Ferah, Ayday, Can, 2004, Preliminary Earthquake Risk ...
Cova, T.J. (1999) GIS in emergency management. In: Geographical Information ...
UNISDR, 2012, How To make Cities More Resilient, Geneva ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "راهبردها و کاربردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در پیشگیری و مدیریت کارآمد بحران‌ها" توسط سکینه محمدی، کارشناس GIS، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران؛ حسن کاکایی مهیاری، کارشناس برنامه ریزی، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران های طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS)، مدیریت بحران، سوانح، پیشگیری، راهبرد هستند. این مقاله در تاریخ 11 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 785 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جهان اطراف ما امروز بیش از هر زمان دیگری نسبت به گذشته، در حال تغییر و تحول است؛ این دگرگونی شتابان، کره زمین را نا آرام‌تر و سکونتگاه‌های بشر را آسیب پذیرتر از آنچه آرزویش را داریم، نشان می‌دهد. تغییرات آب و هوایی گسترده، وقوع متعدد طوفان‌های مهیب، رخداد گاه و بیگاه زمین لرزه و سونامی‌های ویرانگر، خشکسالی‌های وسیع، سیلاب‌های ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت بحران طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله راهبردها و کاربردهای سامانه اطلاعات جغرافیایی در پیشگیری و مدیریت کارآمد بحران‌ها با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.