تحلیل تأثیر عوامل اقلیمی و سینوپتیکی بر شدت و گسترش آتش سوزی در جنگل های لرستان (مطالعه موردی آتش سوزی 17 تیر 1390 در خرم آباد)
Publish place: The first national conference onengineering & management of agriculture, environment and natural resources for sustainable
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,651
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MEAENRS01_091
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1393
Abstract:
تغییرات اقلیمی یکی ازعوامل مهمی است که با تحت تأثیر قرار دادن عوامل مختلف دیگر می تواند باعث بروز آتش سوزی با شدت های مختلف در جنگل ها شود. تغییرات اقلمی از سویی باعث افزایش دما و از سوی دگیر باعث کاهش رطوبت و ایجاد خشکی شده است. تغییرات دما و رطوبت زمینه ساز تشدید وقوع بادهای شدید می شود که این امر نقش تعیین کننده ای در ایجاد و یا شدت بخشی به آتش سوزی جنگل ها دارد. در این پژوهش به منظور ارزیابی نقش عوامل اقلیمی و شرایط سینوپتیکی در گسترش آتش سوزی جنگل ها در خرم آباد از آمار روزانه و ساعتی مربوط به متغیرهایی نظیر حداکثر دما، حداقل رطوبت، جهت و سرعت باد و نقشه های سینوپتیک مربوط به دما ، باد و فشار در سطح 500 هکتو پاسکال استفاده شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که در روز 17 تیر ماه 1391 که جنگل های خرم آباد دچار آتش سوزی شده بود، بیشینه دما در بالاترین میزان نسبت به روزهای دیگر قرار داشت (48 درجه سانتی گراد) و می توان جنین نتیجه گرفت دمای بالا در ایجاد و گسترش آتش سوزی مؤثر بوده است. نکته جالب ا ینکه کمینه رطوبت نیز نسبتاً پائین بوده و میزان آن در حدود 7 درصد می باشد که نشان دهنده خشکی شدید هوا می باشد. همچنین بررسی سرعت باد نشان داد که در ساعت 15 سرعت باد به 4 نات بر ساعت رسیده که این امر در شعله ور شدن آتش تأثیر قابل توجهی داشته است. بررسی نقشه های سنوپتیک نشان داد که در این روز اثری از رودباد جنب حاره بر منطقه وجود ندارد که این امر باعث تشدید گرما، عدم مکش هوا و شدت یافتن آتش سوزی شده است.
Keywords:
Authors
سیدحسین میرموسوی
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه زنجان
آذر بیرانوند
کارشناسی ارشد اقلیم شناسی سینوپتیک دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :