سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل طیفی و دینامیکی روی سازه ها در خصوص عملکرد اثر مولفه قائم زلزله های حوزه نزدیک

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,363

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCPP01_277

Index date: 14 June 2014

تحلیل طیفی و دینامیکی روی سازه ها در خصوص عملکرد اثر مولفه قائم زلزله های حوزه نزدیک abstract

ارتعاشات زمین در سایت های مجاور گسل باعث خرابی های گسترده ای در بسیاری از سازه هایی که حتی مسائل مربوط به آیین نامه زلزله را نیز رعایت کرده اند، گردیده است. از جمله در زلزله های Northridge(1994 ) Kobe(1995 ) Taiwan( 1994)سازه های مهندسی در مجاورت مرکز زلزله دچار خرابی های زیادی شده اند. به همین علت بررسی ماهیت ارتعاشات زمین در نزدیکی منشا زلزله به عنوان یک ضرورت مطرح شده و مطالعات متعددی نیز در این زمینه صورت گرفته است. زلزله های حوزه نزدیک به نقاطی از زمین اطلاق می شود که فاصله آنها از مرکز سطحی زلزله کمتر از یک حد معین است. بعضی از محققین ازجمله اکی این فاصله را 05 کیلومتر می دانند و برخی دیگر این فاصله را 10 کیلومتر در نظر می گیرند. با توجه به تحقیقات انجام گرفته بر روی رکوردهای ثبت شده، جنبش قوی زمین در نزدیکی گسل و تاثیر این نوع رکوردها بر روی سازه های مختلف نیاز توجه به این رکوردها و آثار آن بر روی سازه ها، در دو دهه اخیر اهمیت تحقیق بیشتری را به خود جلب نمودهاست. تحقیقات انجام گرفته در این زمینه عمدتا به دو دسته تقسیم می گردد : دسته اول، مجموعه ای از تحقیقاتی است که بر روی رکوردهای ثبت شده ناشی از جنبش قوی زمین در نزدیکی گسل ومشخصات و پارامترهای مختلف مربوط به رکوردهای نزدیک گسل انجام گرفته است و با جمع بندی دقیق و جمع آوری اطلاعات بدست آمده از رکوردهای ثبت شده زمین لرزه ها در نزدیکی گسل اطلاعات کامل و قابل استفاده ای جهت بررسیرفتار سازه ها تحت اثر این نوع رکوردها در اختیار محققان و کارشناسان قرار می دهد. دسته دوم، مجموعه تحقیقاتی است که مربوط به بررسی رفتار سازه های مختلف تحت اثر رکوردهای نزدیک گسل می باشد.مشخصات زلزله های نزدیک گسل به دلیل خواص امواج برشی و تجمع آثار این امواج در جلوی مسیر گسیختگی تفاوتهایی بامشخصات زلزله های دور از گسل دارند. وجود حرکت پالس گونه با پریود بلند در ابتدای رکوردها، بزرگتر بودن مولفه عمود بر جهت گسل نسبت به مولفه موازی گسل، تجمع انرژی و انتقال آن در مدت زمان کوتاه، اعمال نیروی ضربه گونه بر سازه هایموجود در مسیر پیشرو گسیختگی، نسبت بیشینه سرعت به بیشینه شتاب بالا و وجود بیشینه شتاب و سرعت و جابجایی بالاتر از تفاوتهای حائز اهمیت رکوردهای زلزله های نزدیک گسل می باشد. نکته ویژه در رکوردهای سرعت زلزله های نزدیک گسل علاوه بر موارد بالا، وجود سرعت های بزرگ زمین است که در پی پالسهای بلند مدت شتاب ایجاد می شود. نمودی از این اثرات به شکل ایجاد تغییر مکان های نوسانی بزرگ است که در رکورد تغییر مکان زمین نیز دیده می شود. وجود این مقادیر بزرگ در پارامترهای حرکات زمین در نزدیک گسل، مشخصه بارز رکورد زلزله های حوزه نزدیک گسل نظیر زلزله نورتریج، زلزله کوبه، زلزله چی چی تایوان و بم می باشند .

تحلیل طیفی و دینامیکی روی سازه ها در خصوص عملکرد اثر مولفه قائم زلزله های حوزه نزدیک authors

یاسر محمودی

کارشناس ارشد مهندسی عمران مهندسی زلزله

محسن موسیوند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد گروه مهندسی عمران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تهرانی زاده، محسن _ رحیم لباف زاده، محمد صالح _ ...
Assessment of the seismic behavior of eccentrically braced frame with ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل طیفی و دینامیکی روی سازه ها در خصوص عملکرد اثر مولفه قائم زلزله های حوزه نزدیک" توسط یاسر محمودی، کارشناس ارشد مهندسی عمران مهندسی زلزله؛ محسن موسیوند، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد گروه مهندسی عمران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی مهندسی ساخت و ارزیابی پروژه های عمرانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 24 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1363 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ارتعاشات زمین در سایت های مجاور گسل باعث خرابی های گسترده ای در بسیاری از سازه هایی که حتی مسائل مربوط به آیین نامه زلزله را نیز رعایت کرده اند، گردیده است. از جمله در زلزله های Northridge(1994 ) Kobe(1995 ) Taiwan( 1994)سازه های مهندسی در مجاورت مرکز زلزله دچار خرابی های زیادی شده اند. به همین علت بررسی ماهیت ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل طیفی و دینامیکی روی سازه ها در خصوص عملکرد اثر مولفه قائم زلزله های حوزه نزدیک با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.