سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

واسنجی و اعتباریابی مدل بارش_ رواناب با استفاده از مدل ریاضی HEC -HMS و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه خرسان)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 714

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NACONF01_0279

Index date: 15 June 2014

واسنجی و اعتباریابی مدل بارش_ رواناب با استفاده از مدل ریاضی HEC -HMS و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه خرسان) abstract

در این پژوهش، یک شبیه بارش- رواناب با بکارگیری قابلیت های سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) و روش SCS و شبیه آبشناسیHEC-HMS برای حوضه آبریز خرسان، ارائه شده است. ابتدا با بکارگیری الحاقیه HEC-GEOHMS و شبیه ارتفاعی رقومی (DEM) در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی (نرم افزار ArcGIS) شبیه گیتاشناسی حوضه آبریز خرسان، مرز زیر حوضه های و شبکه آبراهه ها تعیین گردیدند. سپس با بکارگیری 5 واقعه بارش و آب نگار سیلاب واقعی، برخی از فراسنج های شبیه آبشناسی حوضه توسط الگوریتم جستجوی ندلر و مید مورد بررسی قرار گرفتند و برخی از فراسنج ها مانندت شماره منحنی، گیرش اولیه، K و X ماسکینگام واسنجی گردید. در ادامه بر اساس میانگین فراسنج های واسنجی شده، شبیه برای یک واقعه دیگر مورد ارزیابی و اعتباریابی قرار گرفت. نتایج پژوهش در مورد پیش بینی آب نگار سیلاب شده، شبیه برای یک واقعه دیگر مورد ارزیابی و اعتباریابی قرار گرفت. نتایج پژوهش در مورد پیش بینی آب نگار سیلاب مناسب بوده و خطای تخمین اوج سیلاب و حجم آن به ترتیب 6,94 و 19,27 درصد بود که مقادیر قابل قبولی می باشند.

واسنجی و اعتباریابی مدل بارش_ رواناب با استفاده از مدل ریاضی HEC -HMS و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه خرسان) Keywords:

واسنجی و اعتباریابی مدل بارش_ رواناب با استفاده از مدل ریاضی HEC -HMS و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه خرسان) authors

نجمه نظری

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

محمد افلاطونی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

عبدالحسین جاهدی

عضو هیئت علمی گروه آمار و ریاضی دانشکده فنی باهنر شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رادمنش، ف. و پرهمت، ج. 1385. " واسنجی و اعتباریابی ... [مقاله کنفرانسی]
s 10 15 20 25 30 35 40 زمان بر ...
علیزاده، ا: 1377، اصول هیدرووژی کاربردی، انتشارات دانشگاه امام رضا ...
علیزاده منصور، .. اعلمی، م.ت.، قادری، ج. 1387. شبیه سازی ... [مقاله کنفرانسی]
کوهپایان افضل، ف. و قلخانی، ح. راهنمای کاربردی شبیه سازی ...
محمودیان شوشتری، م، مجد زاده طباطبایی، م _ ر و ...
مرید، سعید، هوشنگ قائمی و هادی میر ابوالقاسمی، شهریور 1376. ...
میر مهدی، م و جهانگیر، ع. اردیبهشت 1387. " واسنجی ... [مقاله کنفرانسی]
داودی راد، ع. ا. تلوری، ع. ا، عرفانیان، م. بهار ...
Kathol, J.P., Werner, H.D. and Trooien, T.P., 2003." Prediction- Runoff ...
US Army Crops of Engineers, March 2000., "Hydrologic modeling System ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "واسنجی و اعتباریابی مدل بارش_ رواناب با استفاده از مدل ریاضی HEC -HMS و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه خرسان)" توسط نجمه نظری، دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز؛ محمد افلاطونی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز؛ عبدالحسین جاهدی، عضو هیئت علمی گروه آمار و ریاضی دانشکده فنی باهنر شیراز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شبیه HES_HMC ،شبیه بارش،رواناب،واسنجی،اعتباریابی،الگوریتم جستجو هستند. این مقاله در تاریخ 25 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 714 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش، یک شبیه بارش- رواناب با بکارگیری قابلیت های سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) و روش SCS و شبیه آبشناسیHEC-HMS برای حوضه آبریز خرسان، ارائه شده است. ابتدا با بکارگیری الحاقیه HEC-GEOHMS و شبیه ارتفاعی رقومی (DEM) در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی (نرم افزار ArcGIS) شبیه گیتاشناسی حوضه آبریز خرسان، مرز زیر حوضه های و شبکه آبراهه ها تعیین گردیدند. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله واسنجی و اعتباریابی مدل بارش_ رواناب با استفاده از مدل ریاضی HEC -HMS و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبریز رودخانه خرسان) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.