سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

امکان سنجی شناسایی سال های خشک با کمک داده های سنجش از دور (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 854

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NACONF01_1145

Index date: 15 June 2014

امکان سنجی شناسایی سال های خشک با کمک داده های سنجش از دور (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی) abstract

پایش خشکسالی و پی بردن به الگوی بارش در دوره های خشک در زمان و مکان برای تنظیم برنامه های سازگاری با خشکسالی، امری ضروری است. داده های بارش نقشی کلیدی در پایش خشکسالی ایفا میکنند. اما متأسفانه بدلیل پراکندگی نامناسب ایستگاه ها و کوتاه بودن دوره آماری بسیاری از داده ها، مطالعات منابع آبی و اقلیمی از جمله خشکسالی، در بسیاری از مناطق، با مشکل مواجه شده است. از این رو لازم است منابع داده اقلیمی، که بتوانند به عنوان مکمل یا جایگزین این نقیصه ها را مرتفع سازند، شناسایی شده و پس از ارزیابی، مورد استفاده قرار گیرند. بر همین اساس در این پژوهش برای پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی، با کمک داده های 10 ایستگاه سینوپتیک استان، اقدام به ارزیابی داده های ماهانه ماهواره (TRMM) و (3B43) گردید. محاسبات پایش خشکسالی به کمک شاخص بارش استاندارد شده (SPI) و برای مقیاس های زمانی 6،3،1 و 12 ماهه برای دوره آماری 13 ساله (2010-1998 میلادی) انجام پذیرفت. ارزیابی داده های ماهانه ماهواره با کمک شاخص موفقیت بحرانی (CSI) و ضریب تعیین (R2) انجام شد. نتایج نشان داد در مقیاس های زمانی 6 و 12 ماهه، سازگاری بسیار خوبی بین دادههای ماهانه ماهواره و ایستگا ه های زمینی وجود دارد. داده های ماهواره،خشکسالی به وقوع پیوسته سا ل های 2000 و 2008 در استان خراسان رضوی را درست تشخیص دادند. نتایج حاصله حاکی از آن است که داده های ماهواره TRMM توانایی تعیین سال های خشک رخداده در استان خراسان رضوی را دارد.

امکان سنجی شناسایی سال های خشک با کمک داده های سنجش از دور (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی) Keywords:

امکان سنجی شناسایی سال های خشک با کمک داده های سنجش از دور (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی) authors

هادی غفوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

سیدحسین ثنائی نژاد

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

کامران داوری

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حجازی‌زاده، ز. _ زاده، س. 1389. مقدمه‌ای بر خشکسالی و ...
رضایی پژند، ح. 1380. کاربرد آمار و احتمال در منابع ...
Li, J.G., Ruan, H.X., Li, J.R., and Huang, S.F. 2010. ...
McKee, T.B., Doesken, N.Y., and Kleist, J.Y. 1993. The relationship ...
McKee, T.B., Doesken, N.J., and Kleist, J.Y 1995. Drought monitoring ...
Morid, S., Moghaddam, M., Paymozd, Sh., and Ghaemi, H. 2005. ...
National Aeronautics and Space Administration (NASA), Homepage of Rainfall Archives, ...
National Aeronautics and Space Administration (NASA). 2001. TRMM Dato Users ...
Rhee, J.G. and Carbone, J. 2011. Estimating Drought Conditions for ...
Sharma, S. 2003. Study of precipitation systems by Doppler weather ...
Willmott, C.J, , Robeson, S.M, and Janis, M.J. 1996. Comparison ...
Zang, W.B., Ruan, B.Q., Li, J.G., and Huang, S.F. 2011. ...
Zeng, H., Lijuan, L., and Li, J. 2012. The evaluation ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "امکان سنجی شناسایی سال های خشک با کمک داده های سنجش از دور (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی)" توسط هادی غفوریان، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد؛ سیدحسین ثنائی نژاد، دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد؛ کامران داوری، دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایش خشکسالی، CSI،استان خراسان رضوی،SPI،ماهواره TRMM هستند. این مقاله در تاریخ 25 خرداد 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 854 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پایش خشکسالی و پی بردن به الگوی بارش در دوره های خشک در زمان و مکان برای تنظیم برنامه های سازگاری با خشکسالی، امری ضروری است. داده های بارش نقشی کلیدی در پایش خشکسالی ایفا میکنند. اما متأسفانه بدلیل پراکندگی نامناسب ایستگاه ها و کوتاه بودن دوره آماری بسیاری از داده ها، مطالعات منابع آبی و اقلیمی از جمله خشکسالی، ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله امکان سنجی شناسایی سال های خشک با کمک داده های سنجش از دور (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.