سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بکارگیری برخی عوامل در تسطیح اراضی بوسیله مدل رایانه ای TAS – ELEMENT

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,419

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCID02_045

Index date: 27 February 2007

بکارگیری برخی عوامل در تسطیح اراضی بوسیله مدل رایانه ای TAS – ELEMENT abstract

همه ساله مبالغ بالا یی صرف تسط یح اراضی کشاورزی میگردد و ماشینآلات متعددی در این زمینه فعالند . در طراحی تسط یح اراض ی عوامل متعدد ی دخالت دارند که برخ ی از این عوامل مانند رقوم ارتفاع ی بصورت مقاد یر نسبت خاکبرداری به خاکریزی) بصورت تجربی ) C/F عددی در محاسبات دخالت داشته و برخ ی د یگر مانند ضر یب لحاظ شده و مقاد یر متفاوت ی بوس یله طراحان مختلف لحاظ میگردد. ازجمله عوامل مهمی که اغلب در محاسبات طراحی صفحات لحاظ نمیشوند عبارتند از : ١-نشست خاک در قسمتها ی خاکر یزی شده در زمان بهره برداری که باعث کاهش کیفیت عملیات اجرا می شود. ٢-تأثیر محدوده غ یراجرایی که شامل حجمی از خاک میباشد که بدلیل کوچکی ارتفاع خاکبردار ی، ماش ین- آلات تسطیح، عملاً قابلیت اجرایی ندارند. لذا رسیدن به صفحه پروژه را با کمبود و یا مازاد خاک مواجه م یسازند. در نتیجه باعث هرزروی عوامل اجرایی گردیده و علاوه بر افزایش هزینهها و زمان اجرای عملیات، باعث کاهش راندمان عملکرد ماشینآلات میشوند. در این تحقیق با استفاده از روشهای ر یاضی، عوامل مذکور مورد مطالعه قرار میگیرند. به منظور رفع اشکالات مذکور میزان نشست خاک در قسمتها ی خاکریزی بطریق مناسب ارزیابی و در قالب ضریب نشست ( حدود ١٠ درصد) در محاسبات وارد شد . درنتیجه صفحه موجی بعنوان صفحه پروژه ارائه و اجرا گردید که پس از آبیاری و نشست خاک، صفحه مسطح حاصل شد . در ا ین حالت کیفیت اجرای عملیات بشدت افزایش یافته و نیازی به بازگشت ماشینآلات جهت اصلاح ناهمواریها نیست. همچنین بموازات ضریب نشست، استفاده از المانها ی جزئی سطح در حاشیه قطعات و حذف خطا ی ناش ی از محدوده غیر اجرایی بطریق روشهای ریاضی، باعث ارائه صفحات پروژه دقیق با قابلیت اجرایی بالا گرد ی د. بد ین منظور ابتدا مقاد یر احجام مربوط به محدوده غیراجرایی از محاسبات حذف گردید و توازن بین مقادیر قابل اجرا ی خاکبرداری و خاکر یزی ( خارج از محدوده غیراجرایی) با توجه به ضر یبC/F ایجاد و صفحه پروژه تثبیت گردید. سپس بدون جابجا یی صفحه پروژه، محاسبه احجام براساس کلیه رقوم قطعه مجدداً صورت گرفته و نهایی گردید. با توجه به پراکندگی محدوده غیراجرایی در حد فاصل نقاط شبکه نقشه برداری و جا بجایی این محدوده متناسب با جابجایی صفحه پروژه، استفاده از المانهای جزئی سطح در کل قطعه اجتناب ناپذیر است. این تحقیق بررو ی ٦٢ قطعه به مساحت ٣٨٠ هکتار در منطقه جا یزان واقع در خوزستان مورد ارزی ابی قرار گرفته که نتایج حاصل پس از بهرهبرداری کاملاً رضایت بخش و مطلوب بوده است.

بکارگیری برخی عوامل در تسطیح اراضی بوسیله مدل رایانه ای TAS – ELEMENT authors

عبدالرضا خواجه زاده

کارشناسی ارشد مهندسین مشاور بهکار آب اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابن جلال، ر. تسطیح اراضی، مرکز انتشارات و چاپ دانشگاه ...
ابن جلال، ر. (1374). نقشه‌برداری مهندسی، دانشگاه شهید چمران (اهواز) ...
جعفرنژاد، ع و حسینی، ا. (1370)، برنامه‌نویسی با کوبیک بیسیک، ...
ذوالفقاری، م . نقشه‌برداری، کتابخانه ملی، چاپ دوم، 577 صفحه. ...
علیزاده، ا. (1372)، اصول طراحی سیستمهای آبیاری، دانشگاه امام رضا ...
دفتر تحقیقات و معیارهای فنی، (1371). دستورالعملهای تیپ نقشه‌برداری، سازمان ...
دفتر تحقیقات و معیارهای فنی. مشخصات فنی نقشه‌برداری نشریه شماره ...
خواجه زاده، ع. (1385)، استفاده از روش درون یابی نقاط ...
خواجه زاده، ع. (1385)، اصلاح نسبت C/F در طراحی تسطیح ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بکارگیری برخی عوامل در تسطیح اراضی بوسیله مدل رایانه ای TAS – ELEMENT" توسط عبدالرضا خواجه زاده، کارشناسی ارشد مهندسین مشاور بهکار آب اهواز نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس ملّی تجربه های ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 8 اسفند 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2419 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که همه ساله مبالغ بالا یی صرف تسط یح اراضی کشاورزی میگردد و ماشینآلات متعددی در این زمینه فعالند . در طراحی تسط یح اراض ی عوامل متعدد ی دخالت دارند که برخ ی از این عوامل مانند رقوم ارتفاع ی بصورت مقاد یر نسبت خاکبرداری به خاکریزی) بصورت تجربی ) C/F عددی در محاسبات دخالت داشته و برخ ی د ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بکارگیری برخی عوامل در تسطیح اراضی بوسیله مدل رایانه ای TAS – ELEMENT با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.