سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سازه،معماری،زیبایی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,098

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TARAHI01_007

Index date: 30 June 2014

سازه،معماری،زیبایی abstract

سازه در معماری به عنوان اولین مسئله مهم برپاسازی فضا مطرح است.تحمل و انتقال بار،عملکرد ذاتی سازه و مهمترین نقش آن در معماری است که در نهایت منجر به شکل گیری ساختار اصلی بنا نیز می شود.در معماری گذشته،رابطه سازه بامعماری، سازه به مثابه معماری بوده است؛یعنی شکل گیری فرو و فضاهای عملکردی منجر به بکارگیری مصالح بنا بر اساس روابط پایداری و در نتیجه شکل سازه بوده است.آنچه که یک بنا را در دوره خود تبدیل به یک شاهکار می کرده،بکارگیری فن روز برای رسیدن به غایت زیبایی و پایداری بوده است؛پس در معماری گذشته،زیبایی،پایداری و سازه مقوله هایی جدا از هم نبوده اند وکارایی سازه ای و زیبایی فرم بطور همزمان در بنا اتفاق می افتاده است.در دنیای معاصر،گسترش نقش سازه در معماری با انقلاب صنعتی،تولید انبوه آهن،پیشرفت های علمی در زمینه علم مواد و مصالح،مدون شدن علم سازه ومهندسی سازه همگام بوده است.پیشرفت علم سازه و تخصصی شدن آن در مواردی به دلیل در اولویت قرار گرفتن ملزومات فنی،شکل سازه،تعیین کننده اصلی فرم نهایی بنا می شود و ارتباط سازه با بنا در مجموعه سازه به مثابه معماری قرار می گیرد.گاهی تکنولوژی علاوه بر نقشی که سازه در پایداری بنا ایفا می کند،با نمایان ساختن بخش هایی از آن بدان عملکرد تندیس گون نیز می دهد که خود می تواند نمادی از علم و فناوری روز شود و یا با الهام از طبیعت،تبدیل به نمادی از طبیعت و سازه های طبیعی گردد که در این صورت رابطه سازه بامعماری، سازه به مثابه آرایه می گردد. همچنین بهره گیری از فناوری های مدرن آزادی بیشتری به معماران در ایجاد عناصر و فرم های مختلف می دهد که در این صورت سازه به صورت پنهان در بنا بکار می رود.در این مقاله با نگاهی به ارتباط سازه با معماری و از آن منظر ربطی که می تواند با زیبایی شناسی معماری پیدا کند پرداخته می شود.

سازه،معماری،زیبایی Keywords:

سازه،معماری،زیبایی authors

علی علایی

عضو هیئت علمی فنی و حرفه ای سما،مدیر گروه تحقیقات کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه،کرمانشاه،ایران

ملیحه رحیمی پگنی

دانشجوی کارشناسی ارشد،پردیس علوم و تحقیقات واحد خرم آباد،ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بانی مسعود، امیر، تاریخ معماری غرب، ویرایش حمید خادمی، نشر ...
جی.مک دونالد، آنگوس، سازه و معماری، ترجمه محمد احمدی نژاد، ...
سالوادوری، ماریو، سازه در معماری، ترجمه محمود گلابچی، انتشارات دانشگاه ...
مارگولیوس، ایوان، معمار-مهندس=سا ختار، ترجمه محمود گلابچی، انتشارات دانشگاه تهران، ...
مورگان، ویلیام، رفتار اجزا سازه ها، ترجمه مجید بدیعی، ناشر ...
بقایی، آژنگ، نقش سازه در ساختار زیباشناسی معماری معاصر، نشریه ...
تقی زاده، کتایون، آموزه هایی از سازه های طبیعی، درس ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "سازه،معماری،زیبایی" توسط علی علایی، عضو هیئت علمی فنی و حرفه ای سما،مدیر گروه تحقیقات کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه،کرمانشاه،ایران؛ ملیحه رحیمی پگنی، دانشجوی کارشناسی ارشد،پردیس علوم و تحقیقات واحد خرم آباد،ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی طراحی و طبیعت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سازه،زیبایی،فناوری،فرم،طبیعت هستند. این مقاله در تاریخ 9 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1098 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سازه در معماری به عنوان اولین مسئله مهم برپاسازی فضا مطرح است.تحمل و انتقال بار،عملکرد ذاتی سازه و مهمترین نقش آن در معماری است که در نهایت منجر به شکل گیری ساختار اصلی بنا نیز می شود.در معماری گذشته،رابطه سازه بامعماری، سازه به مثابه معماری بوده است؛یعنی شکل گیری فرو و فضاهای عملکردی منجر به بکارگیری مصالح بنا بر اساس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله سازه،معماری،زیبایی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.