اثر تابش گاما بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی آب انار
Publish place: Sixth Conference on Agricultural Research Findings
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 872
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCANR06_167
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393
Abstract:
فرآوری حرارتی تأثیر قابل توجهی به ترکیبات فراسودمند انار دارد. در تحقیق حاضر آب انارگیری از میوه کامل و دانههای انارهای ملس ممتاز ساوه و آلک ساوه با استفاده از آب انارگیری دستی انجام گرفت. سپس آب انارهای حاصله تحت تأثیر تابش گاما در دزهای 0-3 کیلوگری قرار گرفتندتا برخی از ویژگیهای کیفی آب انار مورد ارزیابی قرار گیرد. جهت بررسی میکروبی نیز سویههای اشریشیاکلی و ساکارومایسس سروزیزیه قبل از پرتودهی به نمونههای آب انار استریل حرارتی تلقیح شدند. براساس نتایج حاصله پرتودهی در محدوده 0-3 کیلوگری سبب تغییر معنیدار پهاش، اسیدته کل و بریکس نمونهها نگردید. همچنین، متوسط کاهش غیر معنیدار محتوای ترکیبات فنولی در آب انارهای حاصل از میوه کامل و دامنههای انار به ترتیب 31 و 5/31درصد بود. مقادیر عدد دیاشریشاکلی و ساکارومایسس سرویزیه به صورت تقریبی به ترتیب برابر با 15/0 و 58/0 کیلوگری بود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که دزهای پائین پرتودهی دارای حداقل تأثیر تخریبی بر ترکیبات فراسودمند آب انار هستند از طرفی امکان غیرفعال سازی کامل ریزندههای بیماریزا نظیر اشریشیاکلی را فراهم میآورند.
Keywords:
Authors
حمیدرضا علی قورچی
دانشجوی دکترای گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.
محسن برزگر
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس،
محمدعلی سحری
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.
سلیمان عباسی
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :