سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تقدس کوه و آب در فرهنگ های باستانی و تاثیر آن بر شکل گیری منظر فرهنگی بیستون

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,273

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARUES01_120

Index date: 10 July 2014

تقدس کوه و آب در فرهنگ های باستانی و تاثیر آن بر شکل گیری منظر فرهنگی بیستون abstract

تقدس به اشکال گوناگون و در دوره های مختلف زندگی بشر همواره وجود داشته است. مقدس شمردن هرآنچه برای انسان مرموز، دست نیافتنی و پیچیده جلوه می نموده یکی از وجوه تقدس است، حال این تقدس شوندگان می توانند عناصر مختلف طبیعی یا غیرطبیعی باشند. تقدس سابقه ای دارد به قدمت تمدن بشر و علت آن را باید در ناتوانی انسان در رویارویی با سختی ها و درماندگی ها و همچنین ناتوان ماندن در مقابل برآورده ساختن خواسته هایش دانست. انسان گذشته تلاش داشته تا با روش هایی که می شناخته و با توجه به توانائی هایش نیروهای مافوق بشری را به اختیار خویش درآورد و چون در این راه درمانده گشته و نیروهای فوق در نظرش فوق توانایی اش جلوه نموده روی به نیایش و ستودن آنها آورده است. در تحقیق پیش رو به بررسی و تحلیل علل مقدس شمردن کوه و آب با توجه به فرهنگ ها و تمدنهایی که در آن این دومورد تقدس قرار گرفته اند بحث شده و علاوه بر آن بحث تقدس منظر فرهنگی تاریخی کوه بیستون کرمانشاه مورد توجه قرار گرفته است.

تقدس کوه و آب در فرهنگ های باستانی و تاثیر آن بر شکل گیری منظر فرهنگی بیستون Keywords:

تقدس کوه و آب در فرهنگ های باستانی و تاثیر آن بر شکل گیری منظر فرهنگی بیستون authors

شیرین حسنوند

کارشناس ارشد مرمت و احیائ ابنیه و بافت های تاریخی، دانش آموخته ی دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
الیاده، میرچا؛ 1375؛ «اسطوره، رویا، راز»؛ ترجمه‌ی رویا منجم؛ انتشارات ...
الیاده، میرچاه 1362 «چشم اندازهای اسطوره»؛ ترجمه‌ی جلال ستاری؛ انتشارات ...
پوپ، آرتور؛ 1382؛ « معماری ایران»، ترجمه‌ی غلامحسین صدری اشار، ...
سلطان زاده، حسین؛ 1383؛ مقاله «نماد پردازی آب در معماری ...
کوپر، جی.سی؛ 1379؛ « فرهنگ مصور نمادهای سنتی»، ترجمه ملیحه ...
مرادی غیاث آبادی، رضا؛ 1385؛ «بیستون: کتیبه داریوش بزرگ»، شیراز، ...
هال، جیمز؛ 1380؛ «فرهنگ نگاره‌ای نمادها در هنر شرق و ...
نوری، احمد: مهرماه 1382 :«نقش کوه ها در ساختار فرهنگی ...
ویستون، اسپیرن، آن؛ 384 1، «زبان منظر».ترجمه سیدحسین بحرینی و ...
مقاله ایران سرزمین مقدس 1 -WWW .abrarnews.com (Visited On Sep.6.2009) ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تقدس کوه و آب در فرهنگ های باستانی و تاثیر آن بر شکل گیری منظر فرهنگی بیستون" توسط شیرین حسنوند، کارشناس ارشد مرمت و احیائ ابنیه و بافت های تاریخی، دانش آموخته ی دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تقدس، نیایش، کوه، آب، منظر فرهنگی، بیستون هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1273 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تقدس به اشکال گوناگون و در دوره های مختلف زندگی بشر همواره وجود داشته است. مقدس شمردن هرآنچه برای انسان مرموز، دست نیافتنی و پیچیده جلوه می نموده یکی از وجوه تقدس است، حال این تقدس شوندگان می توانند عناصر مختلف طبیعی یا غیرطبیعی باشند. تقدس سابقه ای دارد به قدمت تمدن بشر و علت آن را باید در ناتوانی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تقدس کوه و آب در فرهنگ های باستانی و تاثیر آن بر شکل گیری منظر فرهنگی بیستون با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.