سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مدارس اجتماعی با رویکرد روانشناسی محیطی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,176

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARUES01_647

Index date: 10 July 2014

بررسی مدارس اجتماعی با رویکرد روانشناسی محیطی abstract

حوزه های عمومی مرتبط با دانش علوم رفتاری در مقوله های مرتبط با معماری فضاهای کودکان، علاقمندند تا اساس مطالعات خود را بر مبنای نظریه های رشد و یادگیری کودکان بنا نهند. از این حیث مطالعات بسیاری در رابطه با آموزش و به تبع آن محیط های آموزشی که بیشترین اثر و نقش را بر کودکان و تمدن سازی جوامع را به عهده دارند، انجام شده است. در سال های اخیر، نیازهای خاص اجتماعی و ارتباط میان مدرس و محیط اجتماعی از مسائل مورد توجه بوده است. به وجود آوردن ارتباط بین مدرسه و جامعه چندان ساده نیست، اما نیاز به ساختن مدرسه و طراحی آن به گونه ای که به بچه ها کمک نماید تا به صورت یک شهروند موثر و فعال در جامعه نقش ایفا نمایند و از سویی دیگر فرصت هایی را برای اجتماع اطراف خود، برای بودن در جریان مداوم آموزش و مشارکت اجتماعی فراهم آورند، یک نیاز ضروری به نظر می رسد. در این مقاله برای رسیدن به اهداف فوق از ایده مدرسه اجتماعی به عنوان الگویی که به دنبال تحقق ارتباط فعال و موثر فضاهای مدارس با اجتماع اطراف خود و همسایگی های موجود و ارتقاء میزان دستاوردهای دانش آموزان و اجتماع به صورت توامان، در کنار حوزه روانشناسی محیطی می باشد، ارائه می گردیده و در این راستا برای تبیین دقیق این ایده، برخی مطالعات در زمینه فرآیند رشد کودکان و سیر طراحی محیط های یادگیری به سمت مدارس اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و در ادامه، ضمن بررسی برخی از شاخصه های کمی و کیفی، اصول طراحی بر مبنای رویکردهای آینده نگر، به ارائه راهکارهای کالبدی در طراحی فضاهای آموزشی، در جهت رشد قابل قبول رفتار یادگیری دانش آموزان و ایجاد نشاط و سرزندگی محیط آموزشی و افزایش تمایل حضور دانش آموزان در این محیط و پذیرش عملکردهای مختلف و زنده کردن فضاهای مدرسه برای ساعات بعد از تعطیلی مدارس، جهت بالا رفتن میزان مشارکت افراد جامعه و دانش آموزان و تقویت هویت محله، پرداخته شده است. چه در طراحی مدارس و چه در تداوم زندگی مدارس ارایه گردیده است. نتایج این تحقیق می تواند به صورت الگوی نمونه ایده آل جهت طرح فضاهای آموزشی پیشنهاد شود.

بررسی مدارس اجتماعی با رویکرد روانشناسی محیطی Keywords:

بررسی مدارس اجتماعی با رویکرد روانشناسی محیطی authors

آناهیتا سیدحاتمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، دانشکده هنر و معماری، شبستر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-افهمی، رضا (1387)؛راهبردهای بنیادی و رویکردها در زمینه طراحی فضای ...
-دانشپور، ‌عبدالهاد ی؛مهدوی نیا، مجتبی، غیائی، محمد مهدی(388 1)؛جایگاه دانش ...
-درودیان، یاسین(0 139)؛«ایده _ و مفاهیم بنیادی در فضاهای آموزشی ...
-سلطانزاده، حسین(1364)تاریخ مدارس ایران از عهد باستان تا دارالفنون، تهران، ...
-سمیع آذر، علیرضا(375 1)؛«عوامل تئوریک در نارسایی های مدرسه کلاسبک»، ...
- شاطریان، رضا (1387)؛ طراحی و معماری فضاهای آموزشی، تهران: ...
-صفایی پور، مسعود؛روزنه، حبیبه (392 1)، «هویت‌وتوسعه‌پاید ارمحلها ی‌درشهرشیراز، مورد ...
_ اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی ومحیط زیست ادار28-شهریور1392 ...
-غروی الخوانساری، مریم (1384)«مدرسه محله:کانون فرهنگی-اجتماعی سازماندهنده محله»، نشریه هنرهای ...
-مطلبی، قاسم، (1385)؛« بازشناسی نسبت فرم _ عملکرد در معماری»، ... [مقاله ژورنالی]
-نصیری نسب رفسنجانی، وحبیب، فرح (1387)، «طراحی فضای شهری به ...
-Chabbott, C. (2004). UNICEF's Child-friendly schools framework: A desk review. ...
-Greeno, J.G. (1998), The Situativity of Knowing, Learning, and Research, ...
-.Kytta, M. (2003). Children in Outdoor Contexts: Affordances and Independent ...
-.Sener, T. (2006). The Children and Architecture Project in Turke, ...
-Moore, R. C. and Young, D. (1978). Childhood Outdoors: Toward ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مدارس اجتماعی با رویکرد روانشناسی محیطی" توسط آناهیتا سیدحاتمی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، دانشکده هنر و معماری، شبستر، ایران نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فضای آموزش، روانشناسی محیطی، شاخصه های طراحی، مدرسه اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 19 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5176 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حوزه های عمومی مرتبط با دانش علوم رفتاری در مقوله های مرتبط با معماری فضاهای کودکان، علاقمندند تا اساس مطالعات خود را بر مبنای نظریه های رشد و یادگیری کودکان بنا نهند. از این حیث مطالعات بسیاری در رابطه با آموزش و به تبع آن محیط های آموزشی که بیشترین اثر و نقش را بر کودکان و تمدن سازی جوامع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مدارس اجتماعی با رویکرد روانشناسی محیطی با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.