سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتقاء بهره وری و کارایی مصرف آب آبیاری با استفاده از تغییر شکل جویچه؛مطالعه موردی کشت و صنعت امیر کبیر

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 833

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWMSWRM06_082

Index date: 12 July 2014

ارتقاء بهره وری و کارایی مصرف آب آبیاری با استفاده از تغییر شکل جویچه؛مطالعه موردی کشت و صنعت امیر کبیر abstract

امنیت غذایی در گروه افزایش تولیدات کشاورزی در برابر درخواست ناشی از رشد جمعیت است با توجه به محدودیت آب و افزایش جمعیت کشور لازماست که بهره وری آب خصوصاً در بخش کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین می بایست از منابع آب موجود استفاده بهینه به عمل بیاید و راهکارهای جهت جلوگیری از مصرف زیاده از حد آب به ویژه در بخش کشاورزی که بیش از 90 درصد آب مصرفی را به خود اختصاص داده است، اندیشیده شود. نیشکر یکی از مهم ترین گیاهان مناطق گرمسیری ونیمه گرمسیری است که از دیرابز تاکنون در استان خوزستان کشت می گردد. این گیاه دارای دوره ی رشد طولانی و نیاز آبی بسیار بالایی می باشد. سیستم آبیاری نیشکر به روش جویچه ای می باشد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر شکل جویچه در راندمان آبیاری و کارایی مصرف آب در مزارع کشت و صنعت امیر کبیر انجام شده است. در این تحقیق سه تیمار متفاوت عمق جویچه به ترتیب با اعماق 15، 20 و 30 سانتی متر در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای ذکر شده به ترتیب با حروف C,B,A نشان داده شده اند. نتایج حاصله بیانگر این آست که در طی سه بار ارزیابی، جهت اندازه گیری راندمان آبیاری در دوره رشد گیاه نیشکر راندمان کاربرد آب در جویچه ازمایش A به طور متوسط 58٪ در جویچه B 50٪ و در جویچه C 60٪ برآورد شد. بنابراین نتیجه می شود که بالاترین راندمان آبیاری و کارایی مصرف آب مربوط به جویچه C می باشد، هم چنین کم ترین تلفات عمقی نیز مربوط به این جویچه است.

ارتقاء بهره وری و کارایی مصرف آب آبیاری با استفاده از تغییر شکل جویچه؛مطالعه موردی کشت و صنعت امیر کبیر Keywords:

ارتقاء بهره وری و کارایی مصرف آب آبیاری با استفاده از تغییر شکل جویچه؛مطالعه موردی کشت و صنعت امیر کبیر authors

فرزاد حق نظری

مدرس، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران.

عبدالحمید سهیل نژاد

مربی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران

سعید برومند نسب

استاد، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.

علی شینی دشتگل

رییس بخش مهندسی آبیاری و زهکشی، کشت و صنعت امیرکبیر اهواز، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پورزند، ا. بهبود مدیریت مصرف آب اولین گام برای دستیابی ...
صابوری، س. و رضایی صدر، ح. 1387. دومین همایش ملی ... [مقاله کنفرانسی]
کشکولی، حع.، برومند نسب، س.، معروف پور، ع. و اندام، ...
ملوحی، ح، بهزاد، م. و ناصری، ع. 1385. راندمان‌های کاربرد ...
Cassman K.G., Peng S. and Doberman, A. 1997. Nutritional physiology ...
Kropff, M.J., Cassman, K.G., van Laar, H. and Peng S. ...
Miremade, M. 1982., Evaluation of a Large Scale Irrigation System ...
Nyati, C.T. 1996. Effect of irrigation regime on cane and ...
Raine, S.R. and Shavnon. 1996. EL-Improving The Efficiency and Profitability ...
Raine, S.R. and Bakker, D.M. 1995. Increased Productivited Cane Fields.vSugar ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارتقاء بهره وری و کارایی مصرف آب آبیاری با استفاده از تغییر شکل جویچه؛مطالعه موردی کشت و صنعت امیر کبیر" توسط فرزاد حق نظری، مدرس، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران.؛ عبدالحمید سهیل نژاد، مربی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ایران؛ سعید برومند نسب، استاد، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.؛ علی شینی دشتگل، رییس بخش مهندسی آبیاری و زهکشی، کشت و صنعت امیرکبیر اهواز، ایران. نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهره وری، شکل جویچه ،کارایی مصرف آب، گیاه نیشکر هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 833 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امنیت غذایی در گروه افزایش تولیدات کشاورزی در برابر درخواست ناشی از رشد جمعیت است با توجه به محدودیت آب و افزایش جمعیت کشور لازماست که بهره وری آب خصوصاً در بخش کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین می بایست از منابع آب موجود استفاده بهینه به عمل بیاید و راهکارهای جهت جلوگیری از مصرف زیاده از حد آب به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارتقاء بهره وری و کارایی مصرف آب آبیاری با استفاده از تغییر شکل جویچه؛مطالعه موردی کشت و صنعت امیر کبیر با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.