سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه تخمین مقادیر بارندگی حداکثر 24 ساعته از روش های زمین آماری و شبکه های عصبیمصنوعی؛ مطالعه موردی استان کرمان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 545

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWMSWRM06_126

Index date: 12 July 2014

مقایسه تخمین مقادیر بارندگی حداکثر 24 ساعته از روش های زمین آماری و شبکه های عصبیمصنوعی؛ مطالعه موردی استان کرمان abstract

امروزه استفاده از روش های هوشمند در اکثر علوم و تحقیقات در حال توسعه و پیشرفت است. یکی از علومی که امروزه استفاده از روش های هوشمند در آن رو به توسعه است علم هیدرولوژی می باشد. در مسائل هیدرولوژی دو عامل دقت در نتایج محاسبات انجام شده و سرعت رسیدن به این نتایج از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو استفاده از روش های هوشمند در تحقیقات و محاسبات پیچیده هیدرولوژی می تواند تطبیق بالایی بین نتایج با واقعیت و نیز بدست آوردن سریع روند آموزش و تطبیق آن با هدف (آزمایش) بدست آورد. در مطالعات هیدرولوژیکی و منابع آب و آبخیزداری، دانستن روش دقیق و سریعی در تخمین بارش حداکثر 24 ساعته با دوره برگشت های مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق با استفاده از روش های زمین آماری و شبکه های عصبی مصنوعی و با استفاده از داده های حداکثر بارش 24 ساعته 205 ایستگاه باران سنجی واقع در جنوب شرق فلات ایران به تخمین حداکثر بارش 24 ساعته با دوره برگشت های مختلف پرداخته شد. برای ارزیابی و مقایسه بین روش ها، از روش ارزیابی متقابل استفاده گردید. نتایج حاصله نمایان گر برتری روش زمین آماری کریجینگ معمولی با تابع واریوگرام های نمایی و دایره ای برای دوره های برگشت 5، 10، 50، 100 ساله و روش شبکه پس انتشار در دوره برگشت 25 ساله می باشد که دارای کم ترین جذر میانگین مربعات خطا ( RMSE ) می باشند. با توجه به نتایج بدست آمده و اختلاف کم تخمین ها در روش شبکه های عصبی با روش های زمین آماری می توان روش های هوشمند را به عنوان جایگزین مناسبی برای اینگونه محاسبات معرفی نمود.

مقایسه تخمین مقادیر بارندگی حداکثر 24 ساعته از روش های زمین آماری و شبکه های عصبیمصنوعی؛ مطالعه موردی استان کرمان Keywords:

مقایسه تخمین مقادیر بارندگی حداکثر 24 ساعته از روش های زمین آماری و شبکه های عصبیمصنوعی؛ مطالعه موردی استان کرمان authors

حجت کامیابی

کارشناس ارشد سازه های آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

نوید کامیابی

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
عساکره، ح. 1386. " تغییرات زمانی- مکانی بارش ایران زمین ...
علیزاده، . 1382. " اصول هیدرولوژی کاربردی". انتشارات آستان قدس ...
کیا، س.م. 1389. " محاسبات نرم در "MATLAB . انتشارات ...
مهدوی، م. 1386. _ هیدرولوژی کاربردی". انتشارات دانشگاه تهران. جلد ...
میثاقی، ف. و محمدی ک. 1385. "پهنه‌بندی اطلاعات بارندگی با ...
غضنفری مقدم، م.ص.، علیزاده، ا.، موسوی بایگی، س.، فریدحسینی، ع.ر. ...
Garen, C. G., G. L. Johnson and C. _ Hanson, ...
Ball, J. E. and K. C. Luk 1998. Modeling spatial ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه تخمین مقادیر بارندگی حداکثر 24 ساعته از روش های زمین آماری و شبکه های عصبیمصنوعی؛ مطالعه موردی استان کرمان" توسط حجت کامیابی، کارشناس ارشد سازه های آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان؛ نوید کامیابی، استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی آبخیز داری و مدیریت منابع آب و خاک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارزیابی متقابل، زمین آمار، شبکه های عصبی مصنوعی،کریجینگ ، کوکریجینگ هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 545 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه استفاده از روش های هوشمند در اکثر علوم و تحقیقات در حال توسعه و پیشرفت است. یکی از علومی که امروزه استفاده از روش های هوشمند در آن رو به توسعه است علم هیدرولوژی می باشد. در مسائل هیدرولوژی دو عامل دقت در نتایج محاسبات انجام شده و سرعت رسیدن به این نتایج از اهمیت بالایی برخوردار است. از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه تخمین مقادیر بارندگی حداکثر 24 ساعته از روش های زمین آماری و شبکه های عصبیمصنوعی؛ مطالعه موردی استان کرمان با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.