سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پدیدار شناسی حیاط مرکزی در خانه های سنتی دوره قاجار شهر یزد با رویکرد آرکی تایپی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,575

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0173

Index date: 12 July 2014

پدیدار شناسی حیاط مرکزی در خانه های سنتی دوره قاجار شهر یزد با رویکرد آرکی تایپی abstract

حیاط نقش بسیار تعیین کننده ای در جهت برآوردن نیازهای مادی و معنوی، در خانه های سنتی داشته است و معمولاً بقیه فضاها پیرامون حیاط شکل می گرفته و همواره حیاط به عنوان یک الگوی پایدار در معماری سنتی به شمار می رفته است. طبیعت، زیبائی، معاشرت با اقوام و دوستان و محیطی خلوت، امن، آرام و لاجرم زنده از ویژگی های حیاط های مختلف (اندرونی، بیرونی) است. بنابراین، سازوکار هویت سازی حیاط در این خانه ها برگرفته از الگوهای زندگی انسانی می باشد و در اینجا لازم است الگوهای معماری مرتبط با زندگی را بررسی نمائیم. هدف ازتحقیق دریافت این مهم است که چگونه الگوی حیاط مرکزیدر این دوره و در شهر یزد با کمک عناصر معماری مانند هندسه، تزئینات، جهت گیری، انتظام فضایی، سلسله مراتب و غیره می تواند به عنوان کهن الگو شناخته شود. روش تحقیق در این مقاله به صورت توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای می باشد، روند تحقیق در این مقاله اشمل بررسی حیاط در اقلیم گرم و خشک (نمونه مورد ارزیابی: شهر یزد)، معرفی نمونه هی انتخابی در این شهر و بررسی میدانی در جند خانه و چگونگی شکل گیری حیاط و فضاهای پیرامون آن می باشد. در این راستا جدول هایی جهت نشان دادن این بررسی ها و گونه های حیاط به همراه فرم نمادین آنها ارائه می شود و در انتها نتیجه می شود، کهن الگوی حیاط مرکزی برگرفته از عناصری زنده، پایدار و بی زمان هستند که نه فقط خواسته معمار و آب و هوای گرم و خشک کویر عامل شکل گیری آن، بلکه عواملی اجتماعی همچون اعتقادات فرهنگی- مذهبی، شأن و منزلت اجتماعی صاحب خانه، اقتصاد و ... که خود را در مؤلفه هایی نظیر نماد پردازی، فرم و عملکرد، تاریخ تکامل، مکان گرایی و هویت سازی نشان می دهند، در این راستا سهیم بوده است.

پدیدار شناسی حیاط مرکزی در خانه های سنتی دوره قاجار شهر یزد با رویکرد آرکی تایپی Keywords:

پدیدار شناسی حیاط مرکزی در خانه های سنتی دوره قاجار شهر یزد با رویکرد آرکی تایپی authors

امیر سمیعی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خمین

سحر خدابخشی

کارشناس ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابوضیاء، فرهاد و قزلباش، محمدرضا، (1364)، الفبای کالبد خانه سنتی ...
الکساندر، کریستوفر _ (1392)، سرشت نظم _ جلد دوم _ ...
بمانیان، محمدرضا و غلامی رستم، نسیم و رحمت پناه، جنت، ...
پیرنیا، محمد کریم، (1374)، معماری ایرانی - در سخن چهار ...
_ ت.هال، ادوارد، (1390)، بعد پنهان، منوچهر طبیبیان، دانشگاه تهران، ...
راپاپورت، آموس، (1388)، انسان شناسی مسکن، خسرو افضلیان _ حرفه ...
رضازاده، راضیه، (1383)، بررسی نقش معماری در تداعی معانی و ...
رلف، ادوارد، (1389)، مکان و بی مکانی، محمدرضا نقصان محمدی ...
_ ضیمران، محمد، (1379)، گذار از جهان اسطوره به فلسفه، ...
گلابچی، محمود و زینالی فرید، آیدا، (1391)، معماری آرکی تایپی، ...
معماریان، غلامحسین، (1387)، آشنایی با معماری مسکونی ایرانی (گونه‌شناسی درونگرا)، ...
نقره کار، عبدالحمید، (1387)، درآمدی بر هویت اسلامی در معماری ...
_ نوربرگ شولتز، کریستین _ (1387)، معماری:حضور، زبان و مکان، ...
هاشمی، فاطمه و حیدری، شاهین _ (1390)، بررسی کارکرد اقلیمی ...
یونگ، کارل گوستاو، (1368)، چهار صورت مثالی _ پروین فرامرزی، ...
Norberg - Schulz , C.(1985) The Consept of Dwelling _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پدیدار شناسی حیاط مرکزی در خانه های سنتی دوره قاجار شهر یزد با رویکرد آرکی تایپی" توسط امیر سمیعی، کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خمین؛ سحر خدابخشی، کارشناس ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حیاط مرکزی، کهن الگو، الگوی پایدار، هویت، خانه های سنتی هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2575 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حیاط نقش بسیار تعیین کننده ای در جهت برآوردن نیازهای مادی و معنوی، در خانه های سنتی داشته است و معمولاً بقیه فضاها پیرامون حیاط شکل می گرفته و همواره حیاط به عنوان یک الگوی پایدار در معماری سنتی به شمار می رفته است. طبیعت، زیبائی، معاشرت با اقوام و دوستان و محیطی خلوت، امن، آرام و لاجرم زنده از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پدیدار شناسی حیاط مرکزی در خانه های سنتی دوره قاجار شهر یزد با رویکرد آرکی تایپی با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.