سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تحلیلی معماری اقلیمی خانه های تاریخی تبریز (مطالعه موردی: خانه حیدرزاده و خانه کلانتری)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,686

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0242

Index date: 12 July 2014

بررسی تحلیلی معماری اقلیمی خانه های تاریخی تبریز (مطالعه موردی: خانه حیدرزاده و خانه کلانتری) abstract

سازه های مسکونی در تمام طول تاریخ و در تمام نقاط جهان همواره بعنوان پرتیراژ ترین ساخت و سازهای معماری مطرح بوده اند. همین امر بهمراه اهمیت سکونت انسانی در این نوع سازه ها عامل مهمی بود که معماری و طراحی واحدهای ساختمانی مسکونی نیزد معماران، از دقت و توجه بیشتری برخوردار باشد. خان بعنوان مامن و محل آرامش انسان ها مطرح بوده و هست از اینرو تأمین حداکثر آسایش ساکنان نیز جزو اولویت های طراحی و ساخت می باشد. نگارندگان متن حاضر در جریان مطالعات و تحقیقات اخیر خود متوجه گردیده اند که معماران دوران گذشته علیرغم عدم برخورداری از تحصیلات و تجربیات آکادمیک، جهت تأمین آسایش ساکنان بخوبی هر چه تمام از پتانسیل های اقلیمی مناطق مختلف استفاده نموده و حداکثر بهره وری از نور و گرمای خ ورشید یا بادهای فصلی را داشته اند. در نوشتار حاضر سعی گردیده است تا با توجه به محدودیت حجم متن بخشی از بهره ری بهینه انرژی های طبیعی در روند طراحی و معماری دو نمونه از خانههای تاریخی تبریز مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

بررسی تحلیلی معماری اقلیمی خانه های تاریخی تبریز (مطالعه موردی: خانه حیدرزاده و خانه کلانتری) Keywords:

بررسی تحلیلی معماری اقلیمی خانه های تاریخی تبریز (مطالعه موردی: خانه حیدرزاده و خانه کلانتری) authors

رضا صبوری نوجه دهی

مدرس دانشگاه، دانشجوی دکترای باستان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

سپیده شکوهی تبریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
الف) "اقلیم و معماری"، کسمایی، مرتضی : ویراست دوم، نشر ...
ج)گزارش مرمتی خانه تاریخی حیدرزاده، آرشیو معاونت حفظ و احیا، ...
د)گزارش مرمتی خانه تاریخی کلانتری، آرشیو معاونت حفظ و احیا، ...
ه""بافت تاریخی شهر تبریز"، عمرانی، بهروز- اسمعیلی سنگری، حسین، انتشارات ...
و) "ساختمان‌ها چگونه عمل می‌کنند."، آلن، ادوارد، ترجمه : محمود ...
ر)"تنظیم شرایط محیطی"، شکی‌امنش، ام‌ی - قربانیان، مهشه‌د، جلد دوم، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تحلیلی معماری اقلیمی خانه های تاریخی تبریز (مطالعه موردی: خانه حیدرزاده و خانه کلانتری)" توسط رضا صبوری نوجه دهی، مدرس دانشگاه، دانشجوی دکترای باستان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات؛ سپیده شکوهی تبریزی، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری تاریخی، عناصر اقلیمی، م عماری پایدار، اقلیم تبریز، خانه حیدرزاده، خانه کلانتری هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2686 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سازه های مسکونی در تمام طول تاریخ و در تمام نقاط جهان همواره بعنوان پرتیراژ ترین ساخت و سازهای معماری مطرح بوده اند. همین امر بهمراه اهمیت سکونت انسانی در این نوع سازه ها عامل مهمی بود که معماری و طراحی واحدهای ساختمانی مسکونی نیزد معماران، از دقت و توجه بیشتری برخوردار باشد. خان بعنوان مامن و محل آرامش انسان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تحلیلی معماری اقلیمی خانه های تاریخی تبریز (مطالعه موردی: خانه حیدرزاده و خانه کلانتری) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.