سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

عوامل مؤثر در استقرار و گسترش فضایی سکونت گاههای روستایی (مطالعه موردی: دهستان چهل چای شهرستان مینودشت، استان گلستان)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 910

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GUPSD01_0878

Index date: 12 July 2014

عوامل مؤثر در استقرار و گسترش فضایی سکونت گاههای روستایی (مطالعه موردی: دهستان چهل چای شهرستان مینودشت، استان گلستان) abstract

هدف از این پژوهش ارزیابی و تحلیل عوامل مؤثر در شکل گیری و استقرار فضایی سکونت گاههای روستایی و تحولات جمعیت آن تحت تأثیر طبیعی و انسانی است. روش تحقیق در این مقاله روش توصیفی – تحلیلی و تاریخی است و در جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه و میدانی استفاده شده است. در ادامه با استفاده از نرم افرار GIS تجزیه و تحلیل و تلفیق لایه های اطلاعاتی صورت گرفته است. محدوده مورد مطالعه در این پژوهش دهستان چهل چای در بخش مرکزی شهرستان مینودشت در استان گلستان می باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در استقرار و گسترش سکونت گاههای روستایی دهستان چهل چای، عوامل طبیعی مانند نوع خاک فمنابع آب، توپوگرافی و همچنین عوامل اقتصادی- اجتماعی و عوامل سیاسی- تاریخی مانند مهاجرت اقوام سیستانی – بلوچ در قالب کارگران زراعی که در نهایت منجر به تشکی روستا شد، تأثیر بسزایی داشته است.

عوامل مؤثر در استقرار و گسترش فضایی سکونت گاههای روستایی (مطالعه موردی: دهستان چهل چای شهرستان مینودشت، استان گلستان) Keywords:

عوامل مؤثر در استقرار و گسترش فضایی سکونت گاههای روستایی (مطالعه موردی: دهستان چهل چای شهرستان مینودشت، استان گلستان) authors

محمد معتمدی

دکترای جغرافیای طبیعی

رضا سلیمانگلی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

موسی پسرکلو

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

ابوالفضل پسرکلو

کارشناس جغرافیا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ احمدیان، رضا، حمید محمدی، (1388)، بافت شناسی روستایی کشور ...
- آسایش، حسین، (1381)، اصول و روش‌های برنامه ریزی ناحیه‌ای ...
- استعلاجی، علیرضا و مجتبی قدیری معصوم، 1384)، بررسی عوامل ...
اولبن همابش ملی جغرافیا، شهرساز ی و نوسعه پابدار - ...
- جهاد کشاورزی استان گلستان(1386)، مجموعه گزارش ها. ...
- مهندسین مشاور هامون پاد، (1373)، طرح طبقه بندی روستاها ...
- زالی، روح انگیز، (1375)، نقش عوامل و عناصر محیط ...
- سعیدی، عباس، صدیقه حسینی حاصل، (1388)، شالوده مکانیابی و ...
- سعیدی، عباس، 1387)، برخی معیارهای مکانیابی سکونتگاههای روستایی، مسکن ...
_ عزیزپور، فرهاد، آرمین محسن زاده، (1389)، نظریه‌ها و رویکردهای ...
- ملکی، امجد، (1388)، ارزیابی موقعیت مکانی استقرار اماکن رو ...
- مرکز آمار ایران، (1385)، سرشماری عمومی نفوس و مسکن. ...
- میرزائیان، فرزانه (1375) نحوه استقرار فضایی سکونتگاههای روستایی و ...
- .Christaller, walter(1993) Die zentralen Orte in Sudde utschland, Jena ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "عوامل مؤثر در استقرار و گسترش فضایی سکونت گاههای روستایی (مطالعه موردی: دهستان چهل چای شهرستان مینودشت، استان گلستان)" توسط محمد معتمدی، دکترای جغرافیای طبیعی؛ رضا سلیمانگلی، دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی؛ موسی پسرکلو، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ ابوالفضل پسرکلو، کارشناس جغرافیا نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله استقرار فضایی، چهل چای، سکونت گاههای روستایی هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 910 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این پژوهش ارزیابی و تحلیل عوامل مؤثر در شکل گیری و استقرار فضایی سکونت گاههای روستایی و تحولات جمعیت آن تحت تأثیر طبیعی و انسانی است. روش تحقیق در این مقاله روش توصیفی – تحلیلی و تاریخی است و در جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه و میدانی استفاده شده است. در ادامه با استفاده از نرم افرار ... . برای دانلود فایل کامل مقاله عوامل مؤثر در استقرار و گسترش فضایی سکونت گاههای روستایی (مطالعه موردی: دهستان چهل چای شهرستان مینودشت، استان گلستان) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.