سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برآورد مقدار رسوب حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از دو مدل EPM و Fournier در محیط نرم افزار ArcGIS

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 832

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEOCKU01_081

Index date: 16 July 2014

برآورد مقدار رسوب حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از دو مدل EPM و Fournier در محیط نرم افزار ArcGIS abstract

هدف از این پژوهش، برآورد مقدار رسوب تولید شده در حوضه آبخیز سولاچای(واقع در استان اردبیل) می باشد؛ که برای این منظور از دو مدل تجربی EPM وFournier و همچنین تکنیک سامانه اطلاعات چغرافیایی(GIS) استفاده شد. روش کار در مدل EPM به این صورت بود که ابتدا با استفاده از نقشه ی ضرایب سه گانه (ضریب فرسایش، ضریب استفاده از زمین و ضریب حساسیت سنگ و خاک به فرسایش) و نقشه ی شیب منطقه، نقشه ی ضریب شدت فرسایش تهیه و در نهایت متوسط این ضریب به دست آمد. در این مدل، مقدار رسوبت تولید شده نیز با استفادده از روابط موجود مجاسبه گردید. در مدل فورینه نیز ابتدا میانگین بارندگی سالانه، ارتفاع متوسط حوضه و میانگین بارندگی پربارانترین ماه سال در طی یک دوره آماری بلند مدت محاسبه و در فرمول مربوط به آن جایگذاری شد، در نهایت مقدار رسوب با این مدل نیز برآورد شد. مقدار رسوب مشاهده ای نیز از طریق منحنی سنجه-رسوب و ضریب FAO تعدیل شده برآورد گردید. تمام محاسبات مربوط به مدلها ونقشه سازی ها در رسوب و ضریب FAO تعدیل شده برآورد گردید. تمام محاسبات مربوط به مدلها و نقشه سازی ها در محیط نر افزار ArcGIS انحام شد. براساس نتایج پژوهش حاضر، مقدار رسوب ویژه حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از مدلهای EPM وFournier و همچنین برای رسوب مشاهده ای در ایستگاه هیدرومتری سولا به ترتیب0.33، 1.02 و 0.241 تن در هکتار در سال برآورد شده است. نتایج پژوهش بیانگر عدم کارایی هر دو مدل در برآورد رسوب منطقه مورد مطالعه می باشد. باتوجه به این نتایج نمی توان در باره کارایی یا دم کارایی مدلهای فوق قضاوت کرد. زیرا این مدلها براساس شریط محیطی کشور سازنده شان ابداع شده اند، بنابراین برای استفاده در شرایط محیطی ایران باید کالیبره شوند.

برآورد مقدار رسوب حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از دو مدل EPM و Fournier در محیط نرم افزار ArcGIS Keywords:

برآورد مقدار رسوب حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از دو مدل EPM و Fournier در محیط نرم افزار ArcGIS authors

سوسن طولابی

کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی از دانشگاه محقق اردبیلی

موسی عابدینی

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

اباذر اسمعلی عوری

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bagherzade, A., Mansouri Daneshvar, M R., 2011. "Sediment yield assessment ...
Fanetti, D., Vezzoli, L, 2007. "Sediment input and evolution of ...
Milevski, I. 2008. "Estimation of soil erosion risk in the ...
Tangestani, M. H., 2006. "Comparison of EPM and PSI AC ...
Tazioli, A., 2009. "Evaluation of erosion in equipped basins: preliminary ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "برآورد مقدار رسوب حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از دو مدل EPM و Fournier در محیط نرم افزار ArcGIS" توسط سوسن طولابی، کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی از دانشگاه محقق اردبیلی؛ موسی عابدینی، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی؛ اباذر اسمعلی عوری، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مجازی علوم زمین پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حوضه آبخیز سولاچای، برآورد رسوب، مدل EPM، مدل Fournier، نرم افزار ArcGIS هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 832 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف از این پژوهش، برآورد مقدار رسوب تولید شده در حوضه آبخیز سولاچای(واقع در استان اردبیل) می باشد؛ که برای این منظور از دو مدل تجربی EPM وFournier و همچنین تکنیک سامانه اطلاعات چغرافیایی(GIS) استفاده شد. روش کار در مدل EPM به این صورت بود که ابتدا با استفاده از نقشه ی ضرایب سه گانه (ضریب فرسایش، ضریب استفاده از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برآورد مقدار رسوب حوضه آبخیز سولاچای با استفاده از دو مدل EPM و Fournier در محیط نرم افزار ArcGIS با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.