کنترل بهینه تطبیق پذیر سیستم تهویه مطبوع دور متغیر با استفاده منطق فازی و بهره گیری از الگوریتم ژنتیک جهتبهینه سازی ضرایب کنترلر

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 788

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HVAC04_043

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

Abstract:

سیستم های تهویه مطبوع می بایست شرایط محیطی مطلوب را در یک ساختمان تأمین کنند. در این سیستم ها کنترلر می بایست قابلیت تطبیق با تغییرات پارامترهای محیطی را داشته و از سویی دارای عملکرد بهینه در تأمین این شرایط باشند . در بیشتر سیستم های تهویه مطبوع امروزی از کنترلرهای روشن/خاموش و یا در انواع پیشرفته تر از کنترلر PID استفاده می شود که با توجه به شرایط محیطی متفاوت علاوه بر بهینه نبودن، قادر به تأمین شرایط مطلوب محیطی نیز نمی باشند. از طرفی کنترل سیستم های تهویه هوشمند و سیستم های دور متغیر ، با توجه به افزایش متغیرهای کنترلی دشوارتر و زمانبر می باشد. در این پژوهش یک کنترلر فازی به منظور کنترل بهینه سیستم تهویه مطبوع دور متغیر بکار گرفته شده که شامل یک لایه کنترل فازی ممدانی جهت بررسی تغییرات متغیرهای کنترلی و یک لایه کنترلر سوگینو جهت خطی سازی فازی ضرایب بهره می باشد. کنترلر پیشنهادی در محیط سیمولینک بر روی مدل فضای حالت یک سیستم تهویه مطبوع یک منطقه ای پیاده شده و سپس ضرایب کنترلر توسط الگوریتم ژنتیک با توجه به میزان مصرف انرژیسیستم، بهینه شده است. کنترلر ارائه شده با توجه به ویژگیهای غیرخطی و تغییرات متغیرها دارای پاسخ مناسبی می باشد.

Keywords:

کنترل بهینه تطبیق پذیر , تهویه مطبوع دور متغیر , کنترلرفازی سوگینو , الگوریتم ژنتیک , بهینه سازی مصرف انرژی

Authors

پوریا نعیمی امینی

دانشجوی دکتری ، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه مکانیک

محمد باقر نقیبی سیستانی

استادیار، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه برق

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :