سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 829

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM05_258

Index date: 16 July 2014

تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک abstract

در این پژوهش، جهت بررسی تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک از داده های روزانه دمای بیشینه، دمای کمینه، رطوبت نسبی، سرعت باد، بارش و ساعات آفتابی ایستگاه سینوپتیک مشهد در دوره 2008-1961 استفاده شد. ابتدا میانگین ماهانه و سالانه پارامترهای اقلیمی و سپس تبخیر- تعرق گیاه مرجع ماهانه و سالانه به روش فائو- پنمن- مانیث به صورت کلی (ET) و به تفکیک دو جزء تابشی (ETrad) و آئرودینامیکی (ETaero) آن، محاسبه شده و نمودارهای سری زمانی مربوطه رسم گردید. در نهایت برای مشخص کردن حساسیت پارامترهای اقلیمی بر تبخیر - تعرق، آنالیز رگرسیون خطی و نیز رگرسیون چندگانه بر روی داده ها صورت گرفت. نتایج نشان داد که رطوبت نسبی و سرعت باد دارای روند کاهشی به ترتیب به میزان 1% و 6/. متر بر ثانیه در یک دهه و ساعت آفتابی دارای روند افزایشی به میزان 5% ساعت در روز در یک دهه بوده است. در حالیکه روند افزایشی دمای بیشینه، کمینه و متوسط هوا، معنی دار نشد. با توجه به اثر چهار پارامتر هواشناسی مؤثر بر تبخیر- تعرق، مشاهده شد که طی 48 سال مورد مطالعه،ETrad روند افزایشی و ETaero و ET0 روند افزایشی بسیار معنی داری داشته اند. بر اساس آنالیز رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه، مهمترین پارامترهای هواشناسی مؤثر بر تبخیر- تعرق گیاه مرجع به ترتیب عبارتند از: متوسط سالانه سرعت باد، ساعت آفتابی، دمای متوسط هوا و رطوبت نسبی. متوسط خطای نسبی مدل رگرسیونی 2/21% بوده و نشان از دقت قابل قبول آن دارد.

تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک Keywords:

تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک authors

محمد موسوی بایگی

استاد هواشناسی دانشگاه فردوسی مشهد

بتول اشرف

دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

سمیرا آزادی

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد

پویا شیرازی علیان

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Wen, J., Wang, X., Guo, M., and XU., X. 2012. ...
Xu, C., Gong, L., Jiang, T., Chen, D. and Singh, ...
Zaninovi K., and Gaji-Capka M. 2000. Changes in Components of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک" توسط محمد موسوی بایگی، استاد هواشناسی دانشگاه فردوسی مشهد؛ بتول اشرف، دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ سمیرا آزادی، دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ پویا شیرازی علیان، دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تبخیر- تعرق، تغییر اقلیم، پارامترهای اقلیمی، روند، مشهد هستند. این مقاله در تاریخ 25 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 829 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این پژوهش، جهت بررسی تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک از داده های روزانه دمای بیشینه، دمای کمینه، رطوبت نسبی، سرعت باد، بارش و ساعات آفتابی ایستگاه سینوپتیک مشهد در دوره 2008-1961 استفاده شد. ابتدا میانگین ماهانه و سالانه پارامترهای اقلیمی و سپس تبخیر- تعرق گیاه مرجع ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تغییر اقلیم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تأثیر تغییر اقلیم بر سری زمانی پارامترهای اقلیمی و تبخیر- تعرق گیاه مرجع در یک اقلیم نیمه خشک با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.