سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین عرصه های مناسب روش های آبیاری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی دشت شاوور خوزستان

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 681

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSDPIM03_036

Index date: 20 July 2014

تعیین عرصه های مناسب روش های آبیاری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی دشت شاوور خوزستان abstract

محدودیت منابع آب و رشد روز افزون جمعیت، کشورهای جهان را به بالا بردن تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح و بهر ه وریبهینه از منابع آب و خاک با استفاده از رو ش های نوین آبیاری سوق داده است. بدیهی است عدم گزینش صحیح سیستم آبیاریمناسب برای یک منطقه، بخصوص در سیستم های آبیاری تحت فشار که به تجهیزات خاصی نیاز دارند، موجب اتلاف وقت و هزینهبسیار در مراحل مختلف طراحی و اجرا، و چه بسا غیراقتصادی شدن طرح گردیده و در نتیجه موجب عدم بهره وری بهینه و اتلافمنابع ارزشمند آب و خاک منطقه خواهد شد. در این تحقیق 73845 هکتار از اراضی دشت شاوور استان خوزستان از لحاظ نوعرو ش های مناسب برای آبیاری مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین جهت با مطالعه روش های موجود ارزیابی تناسب اراضی جهت تعیینمکا ن های مناسب برای رو ش های آبیاری سطحی، تحت فشار و در نظر گرفتن اطلاعات موجود روش پارامتریک برای مطالعه انتخابگردیدند. نتایج حاکی از آن است در دشت شاوور برای اجرای آبیاری سطحی مکان بسیار مناسب ( S1 ) موجود نمی باشد. برای روشبارانی با وجود آنکه از لحاظ پارامترهای شیب، بافت خاک، عمق خاک، میزان آهک از امتیاز بالایی برخوردار است اما از نظر شوری وزهکشی دچار محدودیت می باشد.. با بررسی امتیازات مربوط به روش قطره ای نتایج نشان می دهد این روش علاوه بر شوری و زهکشیمنطقه مورد مطالعه از نظر میزان آهک نیز نسبت به دو روش دیگر از محدودیت بیشتری برخوردار می باشد. بررسی های موجودنشان دهنده آن است که سیستم آبیاری بارانی در اکثر سری های خاک از مقبولیت بیشتری برخوردار است.

تعیین عرصه های مناسب روش های آبیاری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی دشت شاوور خوزستان Keywords:

آبیاری سطحی , آبیاری بارانی , آبیاری قطر های , ارزیابی تناسب اراضی و روش پارامتریک

تعیین عرصه های مناسب روش های آبیاری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی دشت شاوور خوزستان authors

مجتبی وطن آرا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران

مجید بهزاد

استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران

سعید برومندنسب

استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران، کارشناس ارشد خبره GIS

علی فتحی بنی اردکانی

کارشناس ارشد خبره GIS

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Albaji, M, Landi, A., Boroomand Nasab, S., and Kashkuli, H. ...
Bienvenue, J. Ngardeta and M. Mamadou, K. _ Land Evaluation ...
Dengiz, O., 2005. Comparison of Different Irrigaton methods Based _ ...
Hired, C.. A. Thomson, and I. Beer. 1996. Selection and ...
Naseri, A. A, M. Albaji, G. R. Khajeh Sahoti, S. ...
Sys, C.. E. Vanranst, and J. Debaceye. 1991. Land Evaluation, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین عرصه های مناسب روش های آبیاری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی دشت شاوور خوزستان" توسط مجتبی وطن آرا، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید چمران؛ مجید بهزاد، استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران؛ سعید برومندنسب، استاد دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران، کارشناس ارشد خبره GIS؛ علی فتحی بنی اردکانی، کارشناس ارشد خبره GIS نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی سومین سمینار ملی توسعه پایدار روشهای آبیاری تحت فشار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبیاری سطحی، آبیاری بارانی، آبیاری قطر های، ارزیابی تناسب اراضی و روش پارامتریک هستند. این مقاله در تاریخ 29 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 681 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که محدودیت منابع آب و رشد روز افزون جمعیت، کشورهای جهان را به بالا بردن تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح و بهر ه وریبهینه از منابع آب و خاک با استفاده از رو ش های نوین آبیاری سوق داده است. بدیهی است عدم گزینش صحیح سیستم آبیاریمناسب برای یک منطقه، بخصوص در سیستم های آبیاری تحت فشار که به تجهیزات ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین عرصه های مناسب روش های آبیاری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی دشت شاوور خوزستان با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.