سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربری و طراحی فضاهای بزرگ زیرزمینی

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,356

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ITC06_08

Index date: 15 November 2005

کاربری و طراحی فضاهای بزرگ زیرزمینی abstract

فضاهای بزرگ زیرزمینی ( مغارها ) دارای کاربری های مختلفی هستند که بطور کلی می توان آنرا در پنج رده مختلف شامل نیرو گاههای برق آبی، ذخیره سیالات، دفن فضولات هسته ای، سیستم های فاضلاب و کاربر یهای متفرقه طبقه بندی کرد. اولین گام در طراحی یک فضای زیرزمینی انجام مطالعات اکتشافی است. سپس براساس اطلاعات جمع آوری شده در این مرحله، خصوصیات پروژه از جمله شکل مقطع، نوع و تعداد وسایل نگهداری و سیستم رفتارنگاری مغار تعیین می گردد. رایج ترین شکل مقطع برای مغارها، مقطعی با سقف قوسی و دیوارهای جانبی قائم است. اما در سنگ های بسیار ضعیف و یا وجود تنشهای برجای بالا، غالباً مقطع بیضی شکل ( نعل اسبی ) مورد استفاده قرار می گیرد. وسایل نگهداری مغار ها عمدتا شامل بتن پاشیده، انواع پیچ سنگ ها و مهار ها و در برخی موارد پوشش بتنی سقف است که با استفاده از تجربیات قبلی، قواعد تجربی، مطالعات تحلیلی، مدلسازی و مشاهده رفتار سازه طراحی می شود. امروزه براساس برخی مطالعات آماری انجام شده، حدود بار وارده بر وسایل نگهداری و طول مهار یا پیچ سنگ های لازم برای مغار را می توان بر حسب ابعاد مغار تعیین نمود. در طراحی پوشش بتنی سقف نیز باید به خاطر داشت که این پوشش در اعماق کم عمدتاً برای تحمل نیروی قائم و در اعماق زیاد برای تحمل نیروی افقی طراحی می شود. در شرایطی که لازمست چند فضای بزرگ زیرزمینی در کنار یکدیگر ایجاد شود، ابعاد دیواره حائل بین آنها را می توان با استفاده از مدل های تحلیلی تعیین کرد، اما در شرایط معمولی این فاصله برابر ارتفاع مغار بزرگتر پیشنهاد می شود

کاربری و طراحی فضاهای بزرگ زیرزمینی authors

رضا غفارزاده

شرکت مهندسی سپاسد، کارگاه سد و نیروگاه گتوند علیا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Carmody, J. & Sterling R. (1993) _ Underground Space Design' ...
Lang, T. A. (1988)، ، Underground Rock Structure Challenge the ...
Franklin J. A. & Dusseault M. B. (1991)، ، Rock ...
Johansson, S. (1986) _ Large Rock Cavern at Neste _ ...
Maurry, V. (1977) _ An Example of Uderground Storage in ...
Carlsson, A. & Christianson R. (1988) : Site Investigatons for ...
Cikanek, E. M. & Goyal, B. B. (1986)، ، Experiences ...
Cording, E. J., Hendron, A. J. & Deere, D. U. ...
Barton, N. (1989) Cavern Design for Hong Kong Rock _ ...
Hibino, S. & Motojima, M. (1993) _ Rock Mass Behaviour ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کاربری و طراحی فضاهای بزرگ زیرزمینی" توسط رضا غفارزاده، شرکت مهندسی سپاسد، کارگاه سد و نیروگاه گتوند علیا نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس تونل ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 24 آبان 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6356 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فضاهای بزرگ زیرزمینی ( مغارها ) دارای کاربری های مختلفی هستند که بطور کلی می توان آنرا در پنج رده مختلف شامل نیرو گاههای برق آبی، ذخیره سیالات، دفن فضولات هسته ای، سیستم های فاضلاب و کاربر یهای متفرقه طبقه بندی کرد. اولین گام در طراحی یک فضای زیرزمینی انجام مطالعات اکتشافی است. سپس براساس اطلاعات جمع آوری شده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاربری و طراحی فضاهای بزرگ زیرزمینی با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.