سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اخلاق حرفه ای و توسعه دین عوامانه از طریق رسانه ها و ICT

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,302

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCEIT02_005

Index date: 14 March 2007

اخلاق حرفه ای و توسعه دین عوامانه از طریق رسانه ها و ICT abstract

نهادینه شدن هنجارها و ارزش های هر دین ، نیاز به عبور از روندی دارد که سوای سهم فطرت، بخش عمده آن به فکر کردن (thinking) وابسته است و عقلانیت (rationality) که مترادف با «فرایند استدلال» (reasoning) است، در این مسیر می تواند جایگاه مهمی داشته باشد. اما از آن سو، پذیرش هنجارها و ارزش ها را می توان از طریق تحریک عواطف و شیوه های هیجانی (emotion) و احساسی (feeling) نیز عملی ساخت؛ پدیده ای که ضد استدلال و تعقل است و در ادبیات روان شناختی، مترادف با اصطلاح «عقل ستیزی» است. مقاله بر این نکته تاکید دارد که اگرچه تحریک عاطفه می تواند منتهی به رفتار شود، اما اثر بخشی آن از لحظه تحریک تا بروز رفتار، سریع و بسیار کم دوام خواهد بود. مقاله بر این باور است که سال هاست، پرو پاگاندیست های سیاسی و مذهبی، توانسته اند به کمک تکرار تحریک عاطفه ها، شاهد بروز رفتارهایی به ظاهر نهادینه باشند، اما چون مبنای آن تعقل نیست، پذیرش و انجام این رفتارها، رو بنایی و آسیب پذیر خواهد بود، پدیده ای که می توان آن را «دین داری عوام ساز» نامید. مقاله در ادامه، دو سوال اصلی خود را این گونه مطرح می کند: 1) تحرک عاطفه در به کارگیری رسانه ها، و فناروی های نوین اطلاعاتی، ارتباط (ITC) از سوی مبلغان دینی معاصر تا چه حد با اخلاق حرفه ای در حوزه رسانه ها مغایرت دارد؟ 2) آیا شیوه مرسوم مبلغان دینی معاصر در به کارگیری رسانه ها، و فناور های نون اطلاعاتی، ارتباط مبتنی بر تعقل است یا تحریک عاطفه؟ در انتها ضمن ارائه دلایل خود در بی اخلاقی بودن استفاده از رسانه ها و فناوری های نوین ارتباطی اطلاعاتی شواهدی درباره حضور چنین پدیده ای را ارائه می دهد.

اخلاق حرفه ای و توسعه دین عوامانه از طریق رسانه ها و ICT authors

مهدی محسنیان راد

عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات امام صادق (علیه السلام)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مان، نرمان ل. (1355) اصول روانشناسی جلد دوم.(اصول سازگاری‌آدمی) ترجمه ...
محسنیان راد، مهدی.(1369) ارتباط شناسی (ارتباطات انسانی، میان فردی، گروهی، ...
_ گولد، جولیوس.ویلیام ل. کولب (1384) فرهنگ علوم‌اجتماعی. ص 590 ...
مان(1355) ج2. ص 393. ...
_ مان(1355) ج2. ص 10. 13- مان(1355) ج2. ص 12. ...
مطهری، مرتضی (1362) خرمات متقابل اسلامو ایران _ _ قم: ...
_ محسنیان راد (1369) صص 313 - 369. ...
فقیهی، علی اصغر. (1365) آل بویه، نخستین‌سلسله قدرتمند شیعه با ...
فتحی، اصغر (1358) منبر، یک رسانه عمومی دراسلام. ص 17تهران: ...
_ مطهری، مرتضی (1360) فریادهای‌شهید مطهری درتحریف های عاشورا. به ...
مطهری(1360) صص 15- 17. ...
آئین نامه کار حرفه ای روزنامه نگاری(1385) معاونت مطبوعاتی وزارت ...
_ باتشکر ازآقای احسان صفر زاده: دانشجوی دانشکده فرهنگ و ...
با تشکرازآقای علی جعفری، دانشجوی دکترای فرهنگ و ارنباطات وآقایان‌سبحان ...
روزنامه رسالت. مورخ 83/11/25 ص 24. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اخلاق حرفه ای و توسعه دین عوامانه از طریق رسانه ها و ICT" توسط مهدی محسنیان راد، عضو هیات علمی دانشکده فرهنگ و ارتباطات امام صادق (علیه السلام) نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش منطقه ای اخلاق و فناوری اطلاعات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2302 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نهادینه شدن هنجارها و ارزش های هر دین ، نیاز به عبور از روندی دارد که سوای سهم فطرت، بخش عمده آن به فکر کردن (thinking) وابسته است و عقلانیت (rationality) که مترادف با «فرایند استدلال» (reasoning) است، در این مسیر می تواند جایگاه مهمی داشته باشد. اما از آن سو، پذیرش هنجارها و ارزش ها را می توان از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اخلاق حرفه ای و توسعه دین عوامانه از طریق رسانه ها و ICT با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.