مطالعه نسبت سدیم به پتاسیم گیاه شورپسندSuaeda aegyptiaca در سطوح مختلف شوری و نیتروژن
Publish place: The First National Conference on Salinity Stress in Plants and Developing Strategies for Saline Agriculture
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 814
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SPDSA01_093
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393
Abstract:
یکی از شورپسندهای بومی اطراف خلیج فارسSuaeda aegyptiaca می باشد. این گیاه در برخی نقاط ایران مصرف خوراکی دارد. در طب سنتی این گیاه برای درمان معده درد، زخم ها و آسیب های پوستی استفاده می گردد. ترکیبات فنولی، ترپنوئیدی و آلکالوئیدهای آن در کنترل برخی بیماری های قارچی و باکتریایی موثر می باشد. به منظور مطالعه ی اثر شوری و نیتروژن بر نسبت سدیم به پتاسیم آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی در 3 تکرار با 5 سطح شوری خاک10و20و40و60و80 دسی زیمنس برمتروسه سطح نیتروژن 25و50و75 میلی گرم اوره بر کیلوگرم خاک انجام گردید. نتایج نشان داد که تنها اثر ساده شوری در سطح احتمال 1% بر نسبت سدیم به پتاسیم معنی دار بود. با افزایش شوری تا 01 دسی زیمنس بر متر نسبت سدیم به پتاسیم افزایش یافت که این افزایش خطی بود. بیشترین نسبت سدیم به پتاسیم درشوری 01 دسی زیمنس بر متر مشاهده گردید. در شوری های 01 و 01 دسی زیمنس بر متر میزان پتاسیم افزایش یافت که منجر به کاهش این نسبت گردید گرچه این کاهش معنی دار نبود.
Keywords:
Authors
صاحبعلی بلندنظر
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
محمدامین ذاکری اصل
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
شاهین اوستان
گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی،دانشگاه تبریز
سیدجلال طباطبایی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :