سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تشخیص ابعاد بلوکهای سنگی در اطراف فضاهای حفاری شده توسط مدلسازی کامپیوتری و ارائه راهنمایی برای نگهداری اولیه

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,222

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ITC06_57

Index date: 15 November 2005

تشخیص ابعاد بلوکهای سنگی در اطراف فضاهای حفاری شده توسط مدلسازی کامپیوتری و ارائه راهنمایی برای نگهداری اولیه abstract

دسته درزه ها و ناپیوستگی های موجود در توده سنگ، بلوکهای سنگی ایجاد می کنند. پس از حفر فضاهای زیرزمینی و روباز، این بلوکها بر پایداری یا ناپایداری سازه ایجاد شده مؤثر هستند. اندازه این بلوکها یکی از مهمترین پارامترهای تحلیل پایداری شیبهای سنگی و حفریات زیرزمینی در توده سنگ می باشد. علاوه برآن، این پارامتر در طراحی آتشباری نیز نقش بسیار مهمی را بازی می کند. علیرغم اهمیت اندازه بلوک سنگی برجا، اندازه گیری ابعاد آن مشکل می باشد. اندازه بلوک توسط یکی از سه اندیس شـاخص کیفیت سنگ ( RQD)، تعداد درزه حجمی ( Jv) و اندیس اندازه بلوک ( Ib) تعیین می گردد که هیچ یک از آنها اندازه واقعی بلوک را مشخص نمی نمایند. در این تحقیق نرم افزاری تهیه شده است که قادر به شبیه سازی سه بعدی بلوکهای حاصل از برخورد درزه ها، دسته درزه ها و سایر ناپیوستگی ها (مانند گسل ها) می باشد. علاوه بر آن می توان فضاهای حفاری زیرزمینی یا روباز را توسط آن مدل نمود. همچنین این نرم افزار قادر است نمودارهای هیستوبلوک و بلوکومتری بلوکهای حاصله را ترسیم نماید. با استفاده از این نمودارها می توان راهنمایی برای نگهداری اولیه ارائه نمود

تشخیص ابعاد بلوکهای سنگی در اطراف فضاهای حفاری شده توسط مدلسازی کامپیوتری و ارائه راهنمایی برای نگهداری اولیه authors

پرویز معارف وند

دانشگاه تهران، دانشکده فنی، استادیار گروه مهندسی معدن

احمد جعفری

دانشگاه تهران، دانشکده فنی، استادیار گروه مهندسی معدن

سیدامیررضا بیابانکی

دانشگاه تهران، دانشکده فنی، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی معدن

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Peaker, S. M. (1992)، Development of a simple block size ...
Maerz N.H. , Germain P. (1996)، Block size determination around ...
Palmstrom A. (1996)، _ C haracterizing rock masses by the ...
Palmstrom A. (1995)، 0A rock mass characteriz ation system for ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تشخیص ابعاد بلوکهای سنگی در اطراف فضاهای حفاری شده توسط مدلسازی کامپیوتری و ارائه راهنمایی برای نگهداری اولیه" توسط پرویز معارف وند، دانشگاه تهران، دانشکده فنی، استادیار گروه مهندسی معدن؛ احمد جعفری، دانشگاه تهران، دانشکده فنی، استادیار گروه مهندسی معدن؛ سیدامیررضا بیابانکی، دانشگاه تهران، دانشکده فنی، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی معدن نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی ششمین کنفرانس تونل ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 24 آبان 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2222 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که دسته درزه ها و ناپیوستگی های موجود در توده سنگ، بلوکهای سنگی ایجاد می کنند. پس از حفر فضاهای زیرزمینی و روباز، این بلوکها بر پایداری یا ناپایداری سازه ایجاد شده مؤثر هستند. اندازه این بلوکها یکی از مهمترین پارامترهای تحلیل پایداری شیبهای سنگی و حفریات زیرزمینی در توده سنگ می باشد. علاوه برآن، این پارامتر در طراحی آتشباری ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تشخیص ابعاد بلوکهای سنگی در اطراف فضاهای حفاری شده توسط مدلسازی کامپیوتری و ارائه راهنمایی برای نگهداری اولیه با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.