سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تأثیر محیط فیزیکی مراکز درمانی بر سلامت جسمی و روانی بیماران

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,418

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NTA01_446

Index date: 25 August 2014

بررسی تأثیر محیط فیزیکی مراکز درمانی بر سلامت جسمی و روانی بیماران abstract

بیمارستان یکی از سازمان های مهم ارائه دهنده خدمات بهداشتی - درمانی می باشد که با تسهیلات ویژه خود در بازگشت سلامت جسمانی و روانی افراد بیمار جامعه، آموزش نیروهای متخصص بخش بهداشت و درمان، پژوهش های پزشکی و در نهایت ارتقاء سطح سلامت جامعه نقش اساسی ایفا می کند. متأسفانه در کشور ما علم و هنر بیمارستان سازی تجربه طولانی ندارد و آنچه که می بینیم بیشتر اقتباسی است از آنچه در کشور های پیشرفته دنیاصورت گرفته است. دلیل عقب ماندن بخش درمانی در هماهنگی با معماری اکولوژیک شاید قوانین طراحی سخت و گاهاً پیچیده بناهای درمانی، مصرفبسیار بالای انرژی و آب تا دورریزهای خطرناک زباله و غیره باشد. در نظر گرفتن ساختمان ها در بافت چرخه زندگی و نشان دادن آن ها به عنوان بخشی از یک اکوسیستم یا متابولیسم اکولوژیکی نشان می دهد که ساختمان ها ارتباط مستقیمی با سلامتی بدن انسان دارند. دانستن این موضوع که ساختمان عامل تعیین کننده در سلامت انسان و جهان هستند نشان میدهد که ساختمانی که در چرخه زندگی اش سالم است کلیدی به سمت یک سیاره سالم است. باید در نظر داشت که در دیدگاه عموم مردم بیمارستان ها محیط هایی با فضاهای کسل کننده و بیماری آور تلقی می شوند و این موضوع حتی برایکسانی که برای درمان لازم است در بیمارستان ها بستری شوند، یکی عامل درونی رنج آور که خود عاملی تأثیرگذار بر طول پروسه درمان است، تلقی می شود. بنابراین محیط فیزیکی بیمارستان ها باید به نحوی طراحی شود که ضمن برخورداری از کیفیت های فضایی و محیطی، بتواند آرامش نسبی روحی و روانی را نیز برای بیماران فراهم نماید. معماری به عنوان رشته ای که کیفیت فضایی و محیط را برای ما تعریف میکند، قادر است با برخورد صحیح باموضوع و در نظر گرفتن شرایط استفاده کنندگان، به ایده ای برسد و آن را در قالب طرحی مناسب اجرا کند. هر بیمارستان مجموعهای بسیار پیچیده و متنوع از نیاز ها، تضاد ها، تجهیزات و امکانات است. اگر توجه به زیبایی و مسائل روانشناختی در طراحی معماری را در کنار عوامل کارایی، ایستایی و اقتصاد یکی از واجبات فرآیند خلق آثار معماری بدانیم، جایگاه این مهم به خصوص در طراحی فضا های بهداشتی و درمانی مرتبه ای مهمتر را می طلبد. با توجه به اهمیت این مسأله در این پژوهش تلاش شده است با در نظر گرفتن اصول و رویکرد های زیبایی شناسی در طراحی فضاهای درمانی به عنوان عاملی تأثیرگذار در روحیه و سلامت افراد گامی در راستای ارتقاء سلامت عمومی کشور و معماری پایدار برداشته باشد

بررسی تأثیر محیط فیزیکی مراکز درمانی بر سلامت جسمی و روانی بیماران Keywords:

بررسی تأثیر محیط فیزیکی مراکز درمانی بر سلامت جسمی و روانی بیماران authors

شهاب شهابی

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده معماری، هریس، ایران.

رسول درسخوان

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده معماری، هریس، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ارجمندی، هانیه، 1390؛ نور و رنگ: تاثیرات معنوی و روانشناختی ...
بقایی، آژنگ، 1388؛ نقش سازه در ساختار زیباشناسی معماری معاصر؛ ...
حسن پور، کسری؛ باقری، ملیحه و الماسی، عادل، 1390. نقش ... [مقاله کنفرانسی]
خاتمی، سید محمد جعفر. فلاح، محمد حسن، 1389؛ جایگاه آموزش ...
دانشپور، عبدالهادی:؛ مهدوی نیا، مجتبی. غیائی، محمد مهدی، 1388؛ جایگاه ...
کریمی، ویکتوریا. 1385؛ هنر درمانی؛ رنگ، فرم، فضا و تاثیرات ...
فراستی، فرناز، 1390؛ طراحی بیمارستان اسپیناپس رشت؛ پایان نامه کارشناسی ...
مرتضوی، شهرناز، 1380؛ روانشناسی محیط و کاربرد آن؛ مرکز چاپ ...
مطلبی، قاسم، 1380؛ روانشناسی محیطی: دانشی نو در خدمت معماری ...
محمودی، مهناز، 2005؛ مبانی طراحی پایدار در راستای اهداف توسعه ...
نایبی، بتول؛ مظاهری، مهرانگیز. بیرشک، بهروز، 1386؛ تاثیر نور فضاهای ... [مقاله ژورنالی]
Even, C. M. Schroder, S. Friedman, F. Rouillon, "Efficacy of ...
in Sweden", Journal of Environment and Planning 41, 82-96 (2009). ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تأثیر محیط فیزیکی مراکز درمانی بر سلامت جسمی و روانی بیماران" توسط شهاب شهابی، دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده معماری، هریس، ایران.؛ رسول درسخوان، دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده معماری، هریس، ایران.؛ حمیدرضا نیلی نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طراحی داخلی؛ سلامت جسم و روان؛ محیط فیزیکی؛ مراکز درمانی؛ طراحی معماری هستند. این مقاله در تاریخ 3 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5418 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیمارستان یکی از سازمان های مهم ارائه دهنده خدمات بهداشتی - درمانی می باشد که با تسهیلات ویژه خود در بازگشت سلامت جسمانی و روانی افراد بیمار جامعه، آموزش نیروهای متخصص بخش بهداشت و درمان، پژوهش های پزشکی و در نهایت ارتقاء سطح سلامت جامعه نقش اساسی ایفا می کند. متأسفانه در کشور ما علم و هنر بیمارستان سازی تجربه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تأثیر محیط فیزیکی مراکز درمانی بر سلامت جسمی و روانی بیماران با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.