سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان تاثیر پوشش گیاهی بر وقوع زمین لغزش در بازه زمانی سالهای 1346 تا 1385 ( مطالعه موردی؛ حوزه آبخیز سید کلاته رامیان )

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,266

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEA02_054

Index date: 23 March 2007

بررسی میزان تاثیر پوشش گیاهی بر وقوع زمین لغزش در بازه زمانی سالهای 1346 تا 1385 ( مطالعه موردی؛ حوزه آبخیز سید کلاته رامیان ) abstract

زمینلغزش یکی از انواع فرسایش تودهای است . این مطالعه به بررسی لغزشهایی که در اثر تغییر کاربری (خصوصا جنگلزدایی ) به وجود آمدهاند، میپردازد . یکی از اثرات غیرقابلانکار این پدیده، تشدید فرسایش خاک و انتقال رسوبات به پایین دست حوزههای آبخیز میباشد . خ سارات زمینلغزش در دنیا زیاد بوده و تاکنون توانسته به زندگی تعدادی از همنوعانمان خاتمه دهد . محققان عوامل متعددی را در وقوع زمینلغزش موثر دانستهاند، مانند نوع سازندهای زمینشناسی، مورفولوژی دامنه، هیدرولوژی، خاکشناسی، زلزله، هوازدگی و فرسایش، تغییر در شیب و کاربری اراضی . پوشش گیاهی از مهمترین فاکتورهای موثر بر وقوع لغزشهاست و تغییرات پوشش گیاهی اغلب سبب بروز رفتار لغزشی میشود . به هر حال، یافتن رابطه بین وقوع لغزشها وکاربریهای مختلف، کار آسانی نیست . در این مطالعه، تغییر کاربری و لغزشهای وابسته به آن مورد بررسی قرار گرفته است . تغییر کاربری در سالهای اخیر ( سالهای (1385-1346 و افزایش مساحت زمینهای زراعی و به دنبال آن کاهش مساحت جنگلها سبب بروز لغزشهای متعدد شده و عامل مهمی در ناپایداری شیبها در منطقه سیدکلاته شده است . اگر چه روند تغییر کاربری در بسیاری از حوزهها اجتنابناپذیر است، اما آشنایی با حدود آستانه لغزشی یکی از اهداف مهم مدیریت خطر زمینلغزش است . بروز 70 درصد از لغزشها در 25 درصد از مناطق که تغییر کاربری از جنگل به زراعت و مرتع داشتهاند، نشاندهنده اهمیت جنگلها در حفظ منابع طبیعی و تاثیر روند تخریب جنگلها بر بروز لغزش است .

بررسی میزان تاثیر پوشش گیاهی بر وقوع زمین لغزش در بازه زمانی سالهای 1346 تا 1385 ( مطالعه موردی؛ حوزه آبخیز سید کلاته رامیان ) Keywords:

بررسی میزان تاثیر پوشش گیاهی بر وقوع زمین لغزش در بازه زمانی سالهای 1346 تا 1385 ( مطالعه موردی؛ حوزه آبخیز سید کلاته رامیان ) authors

صفیه علی محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگ

عباس پاشایی اول

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

لطف ا... پارسایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

زهرا حاتمی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- احمدی، ر. فرج زاده، م. (1373). تغییرات کاربری در ...
- بهبهانی، م. (1376). نگرشی به اثر پوشش گیاهی در ... [مقاله کنفرانسی]
- پارسایی، ل.ا. (1385). بررسی نقش سیستم ریشه‌ای درپایداری اراضی ...
- حسینی، ع. ساریخانی، ن. (1376). بررسی پدیده زمین لغزه ... [مقاله کنفرانسی]
- حق شناس، ا. نیک اندیش، ن. مهدویفر، م. (1376). ... [مقاله کنفرانسی]
- شریعت جعفری، م. (1375). زمین لغزش، مبانی و اصول ...
Alc antara-Ayala, I. E steban-chave S, O. Parrot, J. F. ...
-Glade, T. (2003). landslid OCcurrencc as a response to land ...
Jaganatha Rao, P., Kumar, K. 1992. Landslide hazard zonation in ...
Pike, R. J. 1988. The geometric signature: Quantifying land slide-terrain ...
Zaitchik, B. F., van Es, H. M. 2003. Applying a ...
Investigating the effect of vegetative change on landslide 0Ccurrence in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان تاثیر پوشش گیاهی بر وقوع زمین لغزش در بازه زمانی سالهای 1346 تا 1385 ( مطالعه موردی؛ حوزه آبخیز سید کلاته رامیان )" توسط صفیه علی محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگ؛ عباس پاشایی اول، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان؛ لطف ا... پارسایی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان؛ زهرا حاتمی مقدم، دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زمینلغزش، تغییر کاربری اراضی، جنگلزدایی، پوشش گیاهی هستند. این مقاله در تاریخ 3 فروردین 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3266 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینلغزش یکی از انواع فرسایش تودهای است . این مطالعه به بررسی لغزشهایی که در اثر تغییر کاربری (خصوصا جنگلزدایی ) به وجود آمدهاند، میپردازد . یکی از اثرات غیرقابلانکار این پدیده، تشدید فرسایش خاک و انتقال رسوبات به پایین دست حوزههای آبخیز میباشد . خ سارات زمینلغزش در دنیا زیاد بوده و تاکنون توانسته به زندگی تعدادی از همنوعانمان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زمین لغزش طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان تاثیر پوشش گیاهی بر وقوع زمین لغزش در بازه زمانی سالهای 1346 تا 1385 ( مطالعه موردی؛ حوزه آبخیز سید کلاته رامیان ) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.