سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربست رویکرد CPTED (جلوگیری از جرم به کمک طراحی) در سنجش امنیت زنان در فضاهای شهری بومی تبرستان (مورد پژوهشی: محله حصیرفروشان بابل)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,416

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HONTAB02_072

Index date: 1 September 2014

کاربست رویکرد CPTED (جلوگیری از جرم به کمک طراحی) در سنجش امنیت زنان در فضاهای شهری بومی تبرستان (مورد پژوهشی: محله حصیرفروشان بابل) abstract

با توجه به اهمیت موضوع امنیت در سعادت انسان ها و آسیب پذیری ویژه زنان، موضوع امنیت شهری زنان با رویکرد CPTED در این پژوهش بررسی شده است. روند کار شامل بررسی مبانی و تجارب مرتبط، مفهوم سازی، استخراج ابعاد و شاخص ها، اعمال آنها در قالب پرسشنامه در محدوده ای به عنوان نمونه میدانی (محله حصیرفروشان شهر بابل) و در نهایت ارائه راهکارهایی جهت ارتقاء امنیت زنان در فضای شهری می باشد. سنجش میزان امنیت درک شده از فضا و میزان استفاده از فضا و تهیه راهنمای طراحی شهری جهت ارتقای امنیت زنان در فضاهای شهری جدید از اهداف اساسی این مقاله می باشد. روش تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی است. با عنایت به ملزومات این تحقیق در آغاز با مطالعات اسنادی به تبیین مساله ی تحقیق، تعیین عوامل موثر در ارتقای امنیت زنان در فضای شهری بومی تبرستان پرداخته شد. و سپس وضعیت محله ی مورد مطالعه ترسیمشد. در واقع بعد از بررسی های کالبدی و میدانی و مصاحبه های عمیق و تهیه پرسشنامه برای رسیدن به اهداف مورد نظر، عوامل موثر در امنیتزنان مورد تجزیه و تحلیل نهایی قرار گرفت.نتایج پژوهش نشان داد که احساس امنیت زنان استفاده کننده از محله حصیرفروشان بابل به علت بافتویژه کالبدی و همبستگی و آشنایی اهالی و وجود کسبه و نظارت طبیعی بالا می باشد. همچنین بررسی شاخص ها حاکی از آن است که با افزایشمیزان خوانایی و آشنایی فضا، ارتقای حیات شبانه فضا، نظارت بر فضا و دسترسی به امداد و کارایی حمل و نقل عمومی میزان احساس امنیت درکشده از فضا افزایش می یابد.

کاربست رویکرد CPTED (جلوگیری از جرم به کمک طراحی) در سنجش امنیت زنان در فضاهای شهری بومی تبرستان (مورد پژوهشی: محله حصیرفروشان بابل) Keywords:

کاربست رویکرد CPTED (جلوگیری از جرم به کمک طراحی) در سنجش امنیت زنان در فضاهای شهری بومی تبرستان (مورد پژوهشی: محله حصیرفروشان بابل) authors

ملیحه هاشمی تیله نویی

کارشناسی ارشد طراحی شهری، مدرس گروه شهرسازی دانشگاه مازندران

الهام رضائیان کله بستی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، کارشناس شهرسازی دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جیکوبز، جین، 5386 _ مرگوزندگیشهرها بزرگآمریکا _ _ حمیدرضاپارسیوآرزوا فلاطونی، ...
رضازاده، راضیه، 5385. بحران ادراکی - رفتاری در فضای شهری، ...
ضابیان، الهام، رفیعیان، مجتبی، 1387. درآمدی بر فضاهای امن شهری ...
شورت، جان رنه. (1388) نظریه شهری ارزیابی انتقادی، زیاری، کرامت ...
مدنی پور، علی، 1379. طراحی فضای شهری (نگرشی بر فرآیندهای ...
دشتی، مهران، اوصیاء، ایرج و اوصیاء، سیروس _ 5335 . ...
Stimpson, C., Dixler, E., Nelson, M. and Yatrakis, K. (Eds.). ...
Agrest, D., Conway, P. and Kanes, L. (Eds.) , 1996, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "کاربست رویکرد CPTED (جلوگیری از جرم به کمک طراحی) در سنجش امنیت زنان در فضاهای شهری بومی تبرستان (مورد پژوهشی: محله حصیرفروشان بابل)" توسط ملیحه هاشمی تیله نویی، کارشناسی ارشد طراحی شهری، مدرس گروه شهرسازی دانشگاه مازندران؛ الهام رضائیان کله بستی، کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، کارشناس شهرسازی دانشگاه مازندران نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی هنر تبرستان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ؛CPTED، فضای شهری، امنیت زنان هستند. این مقاله در تاریخ 10 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1416 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اهمیت موضوع امنیت در سعادت انسان ها و آسیب پذیری ویژه زنان، موضوع امنیت شهری زنان با رویکرد CPTED در این پژوهش بررسی شده است. روند کار شامل بررسی مبانی و تجارب مرتبط، مفهوم سازی، استخراج ابعاد و شاخص ها، اعمال آنها در قالب پرسشنامه در محدوده ای به عنوان نمونه میدانی (محله حصیرفروشان شهر بابل) و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاربست رویکرد CPTED (جلوگیری از جرم به کمک طراحی) در سنجش امنیت زنان در فضاهای شهری بومی تبرستان (مورد پژوهشی: محله حصیرفروشان بابل) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.