سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کاربرد ورمی کمپوست و باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی گیاه زنیان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 704

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNCA02_029

Index date: 5 September 2014

ارزیابی کاربرد ورمی کمپوست و باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی گیاه زنیان abstract

زنیان گیاهی علفی و یکساله با نام علمی Carum copticum (L.) از خانواده چتریان است. بذر کوچک این گیاه دارای اسانس روغنی است که حاوی تیمول، پارا-سیمن، آلفا-پینن و کارواکرول می باشد. مصرف بی رویه کودهای شیمیایی به تدریج موجب تخریب کیفیت خاک، کاهش ارزش غذایی محصول، گسترش آلودگی های زیست محیطی و در نتیجه افزایش هزینه های تولید می شوند . امروزه در کشاورزی پایدار برای تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان و افزایش حاصلخیزی خاک به کارگیری موادی با منشاء طبیعی تاکید می شود. از میان ترکیبات می توان به ورمی کمپوست و کودهای زیستی اشاره نمود. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف ورمی کمپوست و تلقیح باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و کیفی گیاه زنیان تحت شرایط کشت گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کود زیستی نیتروکسین در 2 سطح (0 و 0/002 میلی لیتر در کیلو گرم خاک) و ورمی کمپوست در 3 سطح (0، 25 و 50 درصد حجم گلدان ها) بودند. نتایج نشان دادند تلقیح کود زیستی نیتروکسین به جز وزن تر ریشه بر سایر صفات اندازه گیری شده تاثیر معنی داری ( 0/01 > p ) داشت. همچنین استفاده از سطوح مختلف ورمی کمپوست در سطح معنی داری ( 0/01 > p ) کلیه صفات اندازه گیری شده را تحت تاثیر قرار داد به طوریکهبیشترین میزان این صفات در تیمار مصرف 50 درصد ورمی کمپوست بدست آمد. کلیه صفات اندازه گیری شده به غیر از وزن هزار دانه تحت تاثیر ( 0/01 > p ) اثر متقابل این دو عامل نیز قرار گرفتند. به طوریکه مصرف 50 درصد ورمی کمپوست با نیتروکسین بیشترین تاثیر را در افزایش عملکرد دانه، درصد و عملکرد اسانس داشت. بنابراین مصرف کود زیستی نیتروکسین و ورمی کمپوست جهت افزایش عملکرد اقتصادی گیاه دارویی زنیان توصیه می گردد.

ارزیابی کاربرد ورمی کمپوست و باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی گیاه زنیان Keywords:

ارزیابی کاربرد ورمی کمپوست و باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی گیاه زنیان authors

سمیه سادلجی

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

عباس هانی

عضو هیئت علمی گره زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

نازیلا خرسندی

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
_ دست برهان، س. زهتاب سلماسی، س. نصراله زاده، ص. ...
دوازده امامی، س. و مجنون حسینی، ن. 1387. زراعت وتولید ...
_ عزیزی، م. 1385. مطالعه اثرات تنش آب به همراه ...
مدنی، ح. فرهادی، . پازکی، ع. چنگیزی، م. 1388. تاثیرسطوح ...
Arancon, N. Edwards, C.A. Bierman, P. Welch C. and Metzger, ...
Fatma, A.G. Lobna, A.M. and Osman, N.M. 2008. Effect of ...
Migahed, H.A. Ahmed, A.E. and Abd El-Ghany, B.F. 2004. Effect ...
Ratti, N. Kumar, S. Verma, H.N. and Gautam, S.P. 2001. ...
Material and Methods This study aimed to investigate the effect ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی کاربرد ورمی کمپوست و باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی گیاه زنیان" توسط سمیه سادلجی، دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه؛ عباس هانی، عضو هیئت علمی گره زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه؛ نازیلا خرسندی، عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نیتروکسین، ورمی کمپوست، زنیان و تیمول هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 704 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زنیان گیاهی علفی و یکساله با نام علمی Carum copticum (L.) از خانواده چتریان است. بذر کوچک این گیاه دارای اسانس روغنی است که حاوی تیمول، پارا-سیمن، آلفا-پینن و کارواکرول می باشد. مصرف بی رویه کودهای شیمیایی به تدریج موجب تخریب کیفیت خاک، کاهش ارزش غذایی محصول، گسترش آلودگی های زیست محیطی و در نتیجه افزایش هزینه های تولید می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کاربرد ورمی کمپوست و باکتریهای محرک رشد ( PGPR ) بر عملکرد کمی و فیتوشیمیایی گیاه زنیان با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.