سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چگونگی ایجاد فضاهای فرهنگی و اجتماعی در میان بافت سنتی (نمونه موردی بافت شهردزفول)

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,164

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAU02_239

Index date: 5 September 2014

چگونگی ایجاد فضاهای فرهنگی و اجتماعی در میان بافت سنتی (نمونه موردی بافت شهردزفول) abstract

معماری ایرانی چون بسیاری از مظاهر فرهنگی ما در طول تاریخ خود از تداوم کم نظیری برخوردار بوده است. بهمراه گسترش شهرها، تعاملات میان شهروندان و ارتباط بین فضاهای شهری نیز توسعه یافت. با حاکم شدن شرایط جدید از آنجا که شهر قدیمنمیتوانست بعنوان تنها مرکز و تشکل فعالیتهای اجتماعی باشد میبایست نقاط و هستههای جدیدی بوجود بیایند و این امر به دلیل تغییر الگوهای مصرف و فرهنگ زندگی باعث تغییر افکار و اندیشهها و در نتیجه تغییر در تعاملات اجتماعی و ارتباط بینفضاهای شهری شده است. (موسوی،خ. 1383 )در این مقاله سعی بر آن است که با روش توصیفی به شناسایی کیفیت های بافتسنتی و نقش آنها در افزایش حس تعلق و دلبستگی ساکنین، بوسیله ایجاد مراکز فرهنگی در مرکز محله ها پرداخته شود.همچنین ضرورت ایجاد مراکز فرهنگی در بافت سنتی نمونه موردی دزفول آشکار می شود.با بهره گیری از روش مشاهده ومطالعات میدانی و کتابخانه ای به دنبال راهی برای باز زنده سازی بافت سنتی و افزایش تعاملات اجتماعی در شهر دزفول و محلاتآن بوده در همین راستا با توجه به تاثیرات بافت بر حس اجتماع پذیری و تعلق ساکنین به بررسی این خصوصیات پرداخته و سپس بافت سنتیرا مورد مطالعه قرار داده و در مسیر یافتن راه حل برای سرزندگی بافت، کمبود فضای فرهنگی در بافت سنتیمشخص گردید.با توجه به سرانه کاربریهای موجود، عدم وجود مراکز فرهنگی یکی از مشکلات بافت کهن شهر دزفول میباشد .اما این بافت غنی در دل خود، برای زنده ماندن نیاز به مراکزی دارد که هم با بوم و فرهنگ ساکنین همخوان باشد و هم فضاهایی باقابلیت انجام امور اجتماعی داشته باشد. ایجاد میدان فرهنگی در بافت می تواند ما را بسوی هدف مورد نظر پیش ببرد. ضرورت نیاز بافت سنتی به ایجاد مراکز فرهنگی به چه صورت می باشد و چه نوع مراکز فرهنگی با بافت قدیم همخوانی دارند

چگونگی ایجاد فضاهای فرهنگی و اجتماعی در میان بافت سنتی (نمونه موردی بافت شهردزفول) Keywords:

چگونگی ایجاد فضاهای فرهنگی و اجتماعی در میان بافت سنتی (نمونه موردی بافت شهردزفول) authors

اعظم سرلک

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

کریم مردمی

استاد راهنما

پریسا هاشم پور

استاد راهنما،مدیرگروه و عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
الکساندر، کریستوفر(1381)، معماری و راز جاودانگی، راه بی زمان ساختن، ...
آلتمن، ایروین(1382) ؛ محیط و رفتار اجتماعی، ترجمه علی نمازیان، ...
پیر نیا، محمد کریم(1386)، سبک شناسی معماری ایرانی، تهران، چاپ ...
توسلی، محمود، ساخت شهر و معماری در اقلیم گرم و ...
جلیلیان، شهربانو(1361). تعیین ضابطه برای قسمتهای باز جداره خارجی ساختمان. ...
حائری، محمدرضا(1378)، واحد مسکونی خانه نیست، معماری و شهرسازی شماره ...
رحیمیه، فرنگیس. ربوبی، مصطفی (1353). شناخت شهر ومسکن بومی ایران ...
سجادزاده، حسن(1392). نقش دلبستگی _ مکان در هویت بخشی به ...
لنگ، جان(1386)، آفرینش نظریه معماری، نقش علوم رفتاری در طراحس ...
موسوی، سید خلف(1383). دزفول در یک نگاه. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "چگونگی ایجاد فضاهای فرهنگی و اجتماعی در میان بافت سنتی (نمونه موردی بافت شهردزفول)" توسط اعظم سرلک، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ کریم مردمی، استاد راهنما؛ پریسا هاشم پور، استاد راهنما،مدیرگروه و عضو هیئت علمی دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بافت سنتی، تعاملات اجتماعی، حس تعلق، دزفول، مراکز فرهنگی هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1164 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری ایرانی چون بسیاری از مظاهر فرهنگی ما در طول تاریخ خود از تداوم کم نظیری برخوردار بوده است. بهمراه گسترش شهرها، تعاملات میان شهروندان و ارتباط بین فضاهای شهری نیز توسعه یافت. با حاکم شدن شرایط جدید از آنجا که شهر قدیمنمیتوانست بعنوان تنها مرکز و تشکل فعالیتهای اجتماعی باشد میبایست نقاط و هستههای جدیدی بوجود بیایند و این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله چگونگی ایجاد فضاهای فرهنگی و اجتماعی در میان بافت سنتی (نمونه موردی بافت شهردزفول) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.