سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارتقاء امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری بر مبنای رویکرد (C.P.T.E.D)

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,327

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCHCONF01_308

Index date: 5 September 2014

ارتقاء امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری بر مبنای رویکرد (C.P.T.E.D) abstract

امروزه توجه به مفهوم امنیت شهروندان و شیوه های ارتقاء آن، بعنوان یکی از اولویت های اساسی برنامه ریزان شهری تبدیل شده است. فارغ از اثرات اجتماعی و فرهنگی ناشی از ایجاد محیط های امن شهری بر الگوهای رفتار شهروندی و بهبود کیفیت محیطی نواحی مسکونی، تبیین ویژگی ها و تأثیرات کالبدی شهر بر کاهش جرایم شهری، موضوع با اهمیتی است که در قالب تئوری های نوین شهرسازی به آن اشاره می شود. عواملی از قبیل گذر از جامعه سنتی به جامعه صنعتی، نرخ بالای رشد جمعیت و جوان بودن جامعه ایرانی، وجود تنش های سیاسی و جنگ تحمیلی از سال 68-59، مشکلات سنگین اقتصادی، کاهش درآمد، شیوع بیکاری و به تبع آن روحیه افسرده و ناامید جامعه سبب گسترش نابهنجاری های اجتماعی در فضای عمومی شهرها شده است. (افشار، دخی 80) تحت تأثیر دگرگونی های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سراسر جهان و وقوع انقلاب در زمینه اطلاعات و ارتباطات و به موازات آن افزایش قابل ملاحظه ناهنجاری های اجتماعی در اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، طی دهه های اخیر، دیدگاه های نوینی برای کنترل، پیشگیری و مقابله با بزهکاری ها ارایه شده است. یکی از انواع راهبردهای پیشگیرانه از جرم پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی (C.P.T.E.D) می باشد. رویکرد امنیت از طریق طراحی، یکی از مؤثرترین و کاراترین رویکردها در زمینه ارتقاء امنیت شهری است که می تواند نقش بسزایی در ایمن سازی فضاهای شهری ایفا نماید. این رویکرد با الزامات عمومی همچون کاربری مختلط، طراحی مسیرهای قابل پیش بینی، نورپردازی مناسب شهری و طراحی فضاهای قابل دفاع زمینه لازم جهت کاهش و ممانعت از شکل گیری جرایم شهری را فراهم آورد (حسینی، ادیب زاده 87). اهمیت این موضوع از آن جهت است که تاکنون در فرایند طراحی فضاهای شهری کمتر به پتانسیل های بالقوه مناطق و فضاهای شهر در کاهش یا جلوگیری از وقوع جرایم تجه شده اشت. رویکرد حاضر را می توان بهینه محیط مصنوع در جهت کاهش جرایم شهری پنداشت که در بهبود کیفیت زندگی و افزاش رضایتمندی شهروندان تأثیر بسزایی دارد. در این پژوهش هدف بر آن است که پس از ذکر مقدمه ای بر انگیزه ها و ضرورت های نظری در حوزه امنیت عمومی شهری، به نقش کالبدی شهر از دیدگاه برنامه ریزی و طراحی شهری در کاهش و پیشگیری از جرایم شهری بر مبنای رویکرد CPTED اشاره شود.

ارتقاء امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری بر مبنای رویکرد (C.P.T.E.D) Keywords:

ارتقاء امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری بر مبنای رویکرد (C.P.T.E.D) authors

کیانوش ذاکر حقیقتی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

فرید آقا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مریم حصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
پور جعفر محمد رضا _ محمودی نژاد هادی _ رفیعیان ...
حیدری غلامحسن، کارگر بهمن، منافی سیده سمیه، خراسانیان میترا، پیشگیری ...
اشنایدر، ریچارد و ترکیچن، برنامه ریزی شهری برای پیشگیری ازجرم، ...
جیسون، سوزان، پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی، زجمه ...
عبدالهی حقی، مریم، پایان نامه :پیشگیری از جرم از طریق ...
افشار، دخی، پایان نامه فضا و آسیب های اجتماعی، 1380، ...
بحرینی، حسین، تحلیل فضاهای شهری، 1378، انتشارات دانشگاه تهران ...
لنگ، .جان، آفرینش نظریه معماری نقش علم رفتاری در طراحی ...
planing for Western Australia: through environmentl design in Cozens, PCrime ...
Lyon، David، Surveillance، Security and Social Sorting Emerging Research Priorities ...
WW. sevenveiw .persianblog. com ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارتقاء امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری بر مبنای رویکرد (C.P.T.E.D)" توسط کیانوش ذاکر حقیقتی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان؛ فرید آقا محمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان؛ مریم حصاری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله امنیت، جرایم شهری، C.P.T.E.D، محیط هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2327 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه توجه به مفهوم امنیت شهروندان و شیوه های ارتقاء آن، بعنوان یکی از اولویت های اساسی برنامه ریزان شهری تبدیل شده است. فارغ از اثرات اجتماعی و فرهنگی ناشی از ایجاد محیط های امن شهری بر الگوهای رفتار شهروندی و بهبود کیفیت محیطی نواحی مسکونی، تبیین ویژگی ها و تأثیرات کالبدی شهر بر کاهش جرایم شهری، موضوع با اهمیتی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارتقاء امنیت محیطی و کاهش جرایم شهری بر مبنای رویکرد (C.P.T.E.D) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.