سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر نانو ذرات هیبریدی Tio*2/Sio*2 برروی حذف کادمیوم از فاضلاب صنعتی

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 922
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH15_101

Index date: 18 September 2014

بررسی تاثیر نانو ذرات هیبریدی Tio*2/Sio*2 برروی حذف کادمیوم از فاضلاب صنعتی abstract

سابقه و هدف : کادمیوم یک ترکیب سمی است. تجمع بیولوژیکی کادمیوم بخصوص در اب مشکلات بهداشتی زیادی بوجود آورده است. روشهای مختلفی جهت حذف فلزات سنگین از پساب های صنعتی بکار رفته است. جذب سطحی یکی از روشهای فیزیکی شیمیایی است که به علت بازدهی بالا سادگی و ارزان بودن جاذبها و در دسترس بودن انواع مختلف آنها در مقایسه با سایر روشها، روشی پرکاربرد است. این تحقیق با هدف بررسی امکان حذف فلز سنگین کادمیوم با استفاده از نانو ذرات هیبریدی 2*Tio/2*Sioز فاضلاب سنتتیک و واقعی تعیین شرایط بهینه جذب انجام گرفت. روش تحقیق : مطالعه کاربردی - تجربی و مقطعی است که در فاصله زمانی مهر لغایت اسفند انجام گرفت تحقیق هم برروی نمونه سینتیک وهم با نمونه واقعی فاضلاب رنگسازی انجام شد. پس ازتعیین کیفیت شیمیایی فاضلاب خام، تهیه محلول سنتتیک اثر ph مقدار جاذب، زمانهای تماس مختلف و غلظتهای مختلف کادمیوم برروی میزان حذف بررسی و شرایط بهینه هریک از پارامتر تعیین گردید. به منظور درک بهتر فرایند جذب، سینتیک جذب و ایزوترم های تعادلی بررسی شد برای تجزهی تحلیل داده های ازنرم افزار spss ورژن 16 استفاده شد. افته ها: بیتشترین درصد حذف کادمیوم در 5-PH ، کاربرد مقدار جاذب 0/5 گرم در لیتر و زمان ماند 90 دقیقه برای محلولهای سنتتیک و واقعی به ترتیب باراندمان 99/86% و 95/56% بدست آمد و غلطت کادمیوم 5 میلی گرم در لیتر بالاترین درصد حذف 99/86% را نتیجه داد. نتایج نشان داد، جذب کادمیوم ازایزوترم لانگمیر با ضریب همبستگی 0/8831=R*2) و سنتتیک واکنش از نوع دوم با ضریب همبستگی 0/9995=R*2 پیروی می کند. نتیجه گیری و بحث : گرچه میزان حذف در محلول های واقعی بامحلول های سنتتیک بعلت تداخل عوامل مداخله گر در فاضلاب کمتر بود ولی در مجموع با توجه به درصد بالای حذف کادمیوم (95/56) در شرایط بهینه و مقایسه آن با روشهای دیگر می توان روش مذکور را بعنوان یکی از روشهای کارآمد برای حذف کادمیوم مطرح نمود

بررسی تاثیر نانو ذرات هیبریدی Tio*2/Sio*2 برروی حذف کادمیوم از فاضلاب صنعتی Keywords:

بررسی تاثیر نانو ذرات هیبریدی Tio*2/Sio*2 برروی حذف کادمیوم از فاضلاب صنعتی authors

محمد ملکوتیان

استادمرکز تحقیقات بهداشت محیط و گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان

لاله راننده کلانکش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان

مهشید لولوئی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط داشکده دانشگاه علوم پزشکی کرمان

مقاله فارسی "بررسی تاثیر نانو ذرات هیبریدی Tio*2/Sio*2 برروی حذف کادمیوم از فاضلاب صنعتی " توسط محمد ملکوتیان ، استادمرکز تحقیقات بهداشت محیط و گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان ؛ لاله راننده کلانکش ، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان ؛ مهشید لولوئی ، عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط داشکده دانشگاه علوم پزشکی کرمان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فلز سنگین ، کادمیوم، جذب هستند. این مقاله در تاریخ 27 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 922 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سابقه و هدف : کادمیوم یک ترکیب سمی است. تجمع بیولوژیکی کادمیوم بخصوص در اب مشکلات بهداشتی زیادی بوجود آورده است. روشهای مختلفی جهت حذف فلزات سنگین از پساب های صنعتی بکار رفته است. جذب سطحی یکی از روشهای فیزیکی شیمیایی است که به علت بازدهی بالا سادگی و ارزان بودن جاذبها و در دسترس بودن انواع مختلف آنها در ... .