سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی فنی و اقتصادی روش های مختلف آببندی دریاچه های مصنوعی و مخازن (مطالعه موردی: طرح جامع دریاچه چیتگر)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,737

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCDHS01_043

Index date: 30 March 2007

بررسی فنی و اقتصادی روش های مختلف آببندی دریاچه های مصنوعی و مخازن (مطالعه موردی: طرح جامع دریاچه چیتگر) abstract

ساخت سد ها و دریاچه های مصنوعی عمدتا با هدف ذخیره سازی آب، تولید برق ویا کنترل سیلاب انجام می شود. در کنار موارد فوق ممکن است اهدافی همچون ایجاد فضاهای توریستی، تفریحی، ورزشی و ماهیگیری بصورت اهداف ثانوی مطرح گردد. قبل از انجام چنین پروژه هایی، باید ضمن بررسی و مطالعات کامل راجع به شرایط محیطی منطقه و خاک بستر، روش های مختلف آببندی را با شرایط مو جود بررسی نموده تا بتوان بهترین شیوه را برگزید. آببندی بستر معمولا به منظور جلوگیری از نشت آب و خسارت های ناشی از آن صورت می گیرد که امروزه با توجه به روشهای نوین موجود، بررسی های دقیق تری راجع به این مطلب انجام می شود. از موارد مهمی که در روش های مختلف آببندی لازم است بدان توجه کرد مسئله نگهداری و حفاظت از خود لایه آببند می باشد که در اثر عوامل مختلف فرسوده یا خراب نشود و یا در هنگام لایروبی آسیب نبیند. با توجه به اهمیت بالای آن از دیدگاه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، بررسی راهکارها و انتخاب روش های مناسب اجرائی به عنوان یک ضرورت مهم به شمار آمده و از طرفی به دلیل هزینه های بالا و متفاوت روش های مختلف، نیاز به تحقیقات بیشتر برای انتخاب و اجرای صحیح و دقیق بسیار پر اهمیت می باشد و هر گونه بهینه سازی با کاهش قابل توجه هزینه های پروژه روبرو خواهد بود. در این تحقیق روشهای مختلف آببندی : با استفاده از مصالح طبیعی مخزن، روش استفاده از آسفالت، روش ژئوممبران، روش GCL مورد بررسی فنی و اقتصادی قرار گرفته اند. گزینه آسفالت با توجه به رتبه فنی و هزینه بالا در طرح مورد نظر مناسب نبوده و در بین گزینه های دیگر، گزینه بستر متراکم خاکی دارای تفاوت فاحش در هزینه ها بوده و با توجه به شرایط محل پروژه و اهداف طرح از لحاظ فنی می تواند پاسخگوی نیاز طرح باشد. باید در نظر گرفت که اگر چه انواع ژئوممبران یا GCL در این مورد قابل استفاده است لیکن با توجه به وسعت نسبتا بالای دریاچه و همچنین هزینه های نگهداری آن در مواردی همچون لایروبی، با توجه به صعوبت این عملیات بر روی ژئوممبران یا GCL، امتیاز خاصی را نسبت به بستر متراکم فراهم نمی آورد.

بررسی فنی و اقتصادی روش های مختلف آببندی دریاچه های مصنوعی و مخازن (مطالعه موردی: طرح جامع دریاچه چیتگر) Keywords:

بررسی فنی و اقتصادی روش های مختلف آببندی دریاچه های مصنوعی و مخازن (مطالعه موردی: طرح جامع دریاچه چیتگر) authors

یونس دقیق

استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظ

علیرضا رضاقلی لو

کارشناس ارشد مهندسین مشاور آب و خاک

محمد حسینی

دانشجوی کارشناسی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
"گزارش اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی طرح چیتگر" مهندسین مشاور ...
"گزارش زمین شناسی مهندسی محور و مخزن سد اصلی طرح ...
"Earth Manual", Part1, USBR, Denver, 1998 ...
"Pond Linings For Desalting Plant Effluents", REC-ERC-71 -25, 4 Bureau ...
" Ponds-- Planning _ Design and Construction" _ ...
USDA-Soil Conservation Service Agriculture Handbook ...
"Design of small dams", USBR, 1 974 ...
"Designing with G eo-synt hetics" _ Robert M. Koerner, Prentice ...
"Quality Assurance Manual for the installation of flexible membrane Lining ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی فنی و اقتصادی روش های مختلف آببندی دریاچه های مصنوعی و مخازن (مطالعه موردی: طرح جامع دریاچه چیتگر)" توسط یونس دقیق، استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظ؛ علیرضا رضاقلی لو، کارشناس ارشد مهندسین مشاور آب و خاک؛ محمد حسینی، دانشجوی کارشناسی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی سد و سازه های هیدرولیکی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سد، دریاچه مصنوعی، آببندی، نشت، نفوذ پذیری، بنتونیت، ژئوممبران، GCL هستند. این مقاله در تاریخ 10 فروردین 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5737 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ساخت سد ها و دریاچه های مصنوعی عمدتا با هدف ذخیره سازی آب، تولید برق ویا کنترل سیلاب انجام می شود. در کنار موارد فوق ممکن است اهدافی همچون ایجاد فضاهای توریستی، تفریحی، ورزشی و ماهیگیری بصورت اهداف ثانوی مطرح گردد. قبل از انجام چنین پروژه هایی، باید ضمن بررسی و مطالعات کامل راجع به شرایط محیطی منطقه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی فنی و اقتصادی روش های مختلف آببندی دریاچه های مصنوعی و مخازن (مطالعه موردی: طرح جامع دریاچه چیتگر) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.