سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تأثیر هورمون های NAA و BAP و ریزنمونه بر روی کالوس زایی و باززایی گیاه کتان

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,303

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HORTISYMP01_043

Index date: 27 September 2014

بررسی تأثیر هورمون های NAA و BAP و ریزنمونه بر روی کالوس زایی و باززایی گیاه کتان abstract

کتان یا بزرک (Linum usitatissimum) گیاهی است یکساله که از بذر آن روغن استخراج میشود. همچنین ساقه گیاه منبع فیبر سلولزی بوده و در تهیه پارچه استفاده میشود. به منظور بهبود کیفی الیاف و همچنین روغن کتان یکی از روشهای مهم دستکاری ژنتیکی گیاه و انتقال ژن از طریق مهندسی ژنتیک است. برای بدست آوردن گیاه تراریخته اساس باززایی و بدست آوردن گیاه در کشت بافت میباشد. در این تحقیق از دو واریته کتان استفاده گردید. ریزنمونه های کوتیلون و هیپوکتیل برای القای کالوس و باززایی در محیط کشت MS حاوی 20 گرم بر ساکارز، 8 گرم بر لیتر آگار و ترکیبات هورمونی NAA و BAP قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تمامی اثرات اصلی و متقابل به استثنای اثرمتقابل واریته در ریزنمونه معنیدار است. این آزمایش بصورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام گردید. میزان کالوسزایی در واریته سیاه نسبت به قهوهای بالا بود. ازنظر نوع ریزنمونه هیچوکتیل کالوسزایی بیشتری داشت. محیط M4 حاوی 1 میلی گرم BAP و 0/1 میلی گرم NAA بیشترین کالوسزایی را داشت. بیشترین باززایی مربوط به واریته قهوهای در محیط M4 بود. در کل هیپوکتیل باززایی بیشتری نسبت به کوتیلدون داشت.

بررسی تأثیر هورمون های NAA و BAP و ریزنمونه بر روی کالوس زایی و باززایی گیاه کتان Keywords:

بررسی تأثیر هورمون های NAA و BAP و ریزنمونه بر روی کالوس زایی و باززایی گیاه کتان authors

مرتضی کامرانی

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان

اصغر عبادی

عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان

زهرا فرجی

دبیر آموزش و پرورش اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Mista D1 Kroliczel ska B1Zawadب k W1 Pecka E1 Steininger ...
Behar N, Kumar P, Chandel G, 2011. Effect of explant ...
Bhaskaran S, Smith R H, 1990. Regeneration in cereal tissue ...
Bjowani SS, Razdan M K, 1990. Plant tissue culture: theory ...
Blinstrubiene, A, Sliesaravicius A, Burbulis N, 2004. Factors affecting morphogenesis ...
Cunha AC, Ferreira MF, 1996. Somatic embryogenesis, organogenesis and callus ...
Cullis C, 2011. Linum. In: Wild crop relatives: genomic and ...
Duguid SD, 2009. Flax. In: Oil crops, handbook of plant ...
McHugen A, Swartz M, 1984. A tissue culture derived salt ...
Yildiz M, 6zcan S, Er C, 2002 The effect of ...
Wrobel M, Zebrowski J, Szopa J, 2004. Po lyhydro xybutyrate ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تأثیر هورمون های NAA و BAP و ریزنمونه بر روی کالوس زایی و باززایی گیاه کتان" توسط مرتضی کامرانی، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان؛ اصغر عبادی، عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان؛ زهرا فرجی، دبیر آموزش و پرورش اردبیل نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی الکترونیکی مباحث نوین در علوم باغبانی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کتان، کشت بافت، کالوسزایی، باززایی هستند. این مقاله در تاریخ 5 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1303 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کتان یا بزرک (Linum usitatissimum) گیاهی است یکساله که از بذر آن روغن استخراج میشود. همچنین ساقه گیاه منبع فیبر سلولزی بوده و در تهیه پارچه استفاده میشود. به منظور بهبود کیفی الیاف و همچنین روغن کتان یکی از روشهای مهم دستکاری ژنتیکی گیاه و انتقال ژن از طریق مهندسی ژنتیک است. برای بدست آوردن گیاه تراریخته اساس باززایی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تأثیر هورمون های NAA و BAP و ریزنمونه بر روی کالوس زایی و باززایی گیاه کتان با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.