سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

فرایند طراحی اکولوژیکی، راهی بسوی بهبود طراحی نوین معمار پایدار در کشور

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,719

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ASUSC01_127

Index date: 27 September 2014

فرایند طراحی اکولوژیکی، راهی بسوی بهبود طراحی نوین معمار پایدار در کشور abstract

امروزه پرسش اصلی طراحان در رابطه با نتایج اکولوژیکی فعالیت های خود بروی محیط طبیعی است که چگونه بایستی محیط مصنوع را طراحی کرد که طبیعت را تخریب نکند. با توجه به شرایط بحرانی انرژی و زیست محیطی عصر حاضر، ضروری است که بجای تقلید تکنیک های فنی معماری پایدار، کمی ریشه ای تر به موضوع پرداخته وپاسخ را نه در خود طراحی بلکه در نوع نگاه به بدان جست. دلیل نابسامانی های معماری موجود را می توان در عدم آگاهی کافی طراحان از شرایط حاضر و ناتوانی در دسته بندی و ساماندهی اطلاعات گسترده معمارانه خود و زمینه طراحی در رابطه با اصول پایداری مرتبط دانست. اینکه مشکل را می توان در نبود یا نقص یک روند طراحیتخصصی و ک لنگر و عدم وجود رویکردی خاص طراحی پایدار از جانب طراحان ربط داد. یک طراحی صحیح چه در محیط آموزشی و چه در بازار کار معماری، نیازمند فرایندی صحیح و منظم از آغاز تا پایان است. پرسش اصلی این پژوهش استدلال منطقی با رویکرد کیفی- تفسیری و با شیوه کتابخانه ای، این است که چگونه می توان با مشخصکردن مسیری برای طراحی و تقویت شالوده نظری و دقت طراح در مراحل اولیه طراحی به صورت گام به گام، درصدد بهبود و توسعه معماری پایدار حرکت کرد؟ فرض اصلی این است که هر چه اصول طراحی دقیق تر و از پیش تعیین شده تر باشند بهتر می توان به نتایج مطلوب رسید و چنین اصولی را می توان در طراحی زیستی یافت. هدف این کار ارایه و معرفی فرایندی از طراحی نوین معماری پایدار با عنوان طراحی اکولوژیکی یا طراحی زیستی است که از پایه گذاران اصلی آن، معمار مالزیایی «کن یانگ» می باشد. و در نهایت، جدولی نشانگر فرایندی دو مرحله ای این روش طراحی استخراج شده تا طراح را قادر سازد با دیدی بسیار دقیق و طبقه بندی شده در رابطه با موضوع کار، به نتایج مطلوب تر برسد.

فرایند طراحی اکولوژیکی، راهی بسوی بهبود طراحی نوین معمار پایدار در کشور Keywords:

فرایند طراحی اکولوژیکی، راهی بسوی بهبود طراحی نوین معمار پایدار در کشور authors

محسن فیضی

استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی

جواد احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران، گرایش معماری پایدار

معصومه احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احمدی، فرهاد (1382)؛ «معماری پایدار»، فصلنامه معماری و شهرسازی آبادی، ...
جودت، محمد رضا (1380)؛ «آموزه های معماری اقلیمی ایران»، فصلنامه ...
حیدری، شاهین (1381)؛ «دمای آسایش حرارتی مردم شهر تهران»، فصلنامه ...
عزیزی، شادی(1389)؛ «ضرورت نظام منعطف آموزش معماری در راستای پاسخگویی ...
لکنر, نربرت(1385)؛ «سرمایش، گرمایش، روشنایی»، [مترجما محمد علی کی نژاد ...
واتسون، دانلد(1376)؛ « طراحی اقلیمی(اصول نظری و کاربردی انرژی در ...
El Feky, Ahmed. (2006). Toward Applicable Green Architecture an Approch ...
Roaf, Sue, Fuentes, Manuel, Thomas Stephanie. (2001) Ecohouse _ a ...
Yeang, Ken and Yeang, Llewelyn Davis. (2008). EcoDesign: A Manual ...
_ Www. Bnim.com.(13-4-2013). BNIM _ : //www.bnim. c om/p eop ...
www. Kenyeang.com. (6-7-20 _ 3). http : //www. kenyeang.com, ...
www. filmwest. com(4-3 -20 _ 3). http : /pdfvi ewer/? ...
Dadson, A.C., Allen, T. F. and Dodson, S. I. (1 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "فرایند طراحی اکولوژیکی، راهی بسوی بهبود طراحی نوین معمار پایدار در کشور" توسط محسن فیضی، استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی؛ جواد احمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران، گرایش معماری پایدار؛ معصومه احمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکولوژی، محیط مصنوع، معماری پایدار، طراحی زیستی هستند. این مقاله در تاریخ 5 مهر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1719 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه پرسش اصلی طراحان در رابطه با نتایج اکولوژیکی فعالیت های خود بروی محیط طبیعی است که چگونه بایستی محیط مصنوع را طراحی کرد که طبیعت را تخریب نکند. با توجه به شرایط بحرانی انرژی و زیست محیطی عصر حاضر، ضروری است که بجای تقلید تکنیک های فنی معماری پایدار، کمی ریشه ای تر به موضوع پرداخته وپاسخ را نه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله فرایند طراحی اکولوژیکی، راهی بسوی بهبود طراحی نوین معمار پایدار در کشور با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.